Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM SORUNLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM SORUNLARI."— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM SORUNLARI

2 İÇİNDEKİLER İletişim Sorunları ve Nedenleri İletişim Korkuları
İletişim Ön Kazası Duyarsızlık İsim Takma Merakı İletişimde Kendine Güvensizlik İletişimde Kararsızlık İletişimde Alınganlık İletişimde Ben-Merkezcilik

3 İLETİŞİM SORUNLARI NEDENLERİ
Korkular Ön Kabuller Duyarsızlık İsim Takma Merakı Kendine Güvensizlik Sürekli kendini Öne Çıkarma

4 İLETİŞİM KORKULARI Yeni Durum ve insanlardan
Yanlış Şeyleri Söylemekten Alaya alınmaktan Başkasının Gözüne Aptal Görünmekten Duygularımızı ifade edememekten

5 İLETİŞİM KAZASI ÖN KABUL
Ön kabul; bir fikir, duygu yada olguyu gerçek olup olmadığını bilmeden geçerli saymaktır. Karşımızdaki kişiyi görüşünü dinlemeden ön yargımızla karşılamak iletişim sorununun temel nedenidir.

6 ÖNYARGI Çevremizde bu durumla sıklıkla karşılaşırız. Bu durumu engellemek için karşımızdaki kişiyi dinlemeliyiz , onun görüşlerine saygı duymalıyız böylece iletişim bozukluğu ortadan kalkmış olur.

7 İLETİŞİMDE DUYARSIZLIK
Kimi zaman başkalarının duygularını dikkate almak bize fazla gelir. Karşımızdaki kişinin duygu ve düşüncelerini dinlememek sonucunda çevremizdeki tepkilerden dolayı dışlanırız.

8 İLETİŞİMDE İSİM TAKMA MERAKI
Örneğin şişko Ahmet, gibi ve isim takmalar kişiyi etkiler, kişi zamanla kendini kötü hisseder iletişimi zayıflamaya başlar. Bu gibi durumlarda karşı tarafı kırmadan konuşmalıyız.

9 İLETİŞİMDE KENDİNE GÜVENSİZLİK

10 PEKİ YA SEN KENDİNE GÜVENİYOR MUSUN?

11 İLETİŞİMDE KARARSIZLIK
Konuşurken şey, eee gibi ifadelerin sık kullanılması kişinin karar vermekten söylediklerinin dinlenmeyeceğinden korkması sonucunda iletişim bozulur. Bunun için bol bol kitap okunmalıdır.

12 İLETİŞİMDE ALINGANLIK
Alıngan kişi, karşısındaki insanların her söylediğinden mutlaka kendine yönelik bir olumsuzluk çıkartır. Kendisiyle öteki insanlar arasında duvarlar ördüğü için iletişim bozulur.

13 İLETİŞİMDE KENDİNİ DOĞRU İFADE ETMEK
İnsanlar konuşurken pek çok şey söyler. Ama verdiğimiz mesajlar esas olarak ; Gözlem Düşünce Duygu ihtiyaç olmak üzere oluşur.

14 İLETİŞİMDE BEN-MERKEZCİLİK
iletişim, iki tarafın yer aldığı bir süreçtir. Tarafların düşünce ve duygularını ifade edebilmeleri ve birbirlerini doğru anlayabilmesi gerekir “sürekli kendinden bahsetmesi” den dolayı iletişim gerçekleşmez.

15 Kişiler sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için kesinlikle iletişim kurmaları gereklidir. İletişimi engellenmiş insanlar da daha önceden görülmemiş psiko-patolojik hastalıklar görülmektedir.

16 İLETİŞİMİN ÖNEMLİ UNSURLARI
İletişim karşılıklı olarak düşüncelerin duyguların ve heyecanların anlaşılmasıdır. Karşılıklı konuşma beden duruşu yüz ifadesi ses tonu mimikler birer iletişim enstrumanıdır.

17 İLETİŞİMDE KARŞI TARAFI DİNLEMEME
İletişim bozukluğunun en önemli nedenlerinden biride karşımızdaki insanı düzgün bir şekilde dinlemememiz onun görüşünü dinlemeden kendi görüşümüzü ortaya çıkarmamızdır. Çevremizde bu durumla sıklıkla karşılaşırız.

18 İLETİŞİMDE YANLIŞ ANLAŞILMA

19 SİZ HİÇ YANLIŞ ANLAŞILDINIZ MI ?

20 İLETİŞİMDE KARARSIZLIK
Bu kararsızlık biçimi, iki birey arasında geçen iletişimde bir görüş hakkında çelişki arasında kalmak ve bir sonuca bağlamanın güç olması sonucunda ortaya çıkar.

21 İLETİŞİMDE GÖZLEM Beş duyumuzla gözlemlediklerimizi aktarmaktır. Dokunduğumuz ve gözlemlediklerimiz hakkında varılan sonuçlardır. Bu sonuçlar aracılığıyla aslında ne olup bittiği ve neden böyle olduğunu kavrarız.

22 İLETİŞİM-AİLE SORUNLARI
Günümüzde aile-içi iletişim çok önemlidir. Bu sorunu düzeltmek için aile-içi iletişimdeki sorunları tespit edip, daha sağlıklı iletişim kurulmalıdır.

23 HAZIRLAYAN: Feyza Delibaş


"İLETİŞİM SORUNLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları