Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTE ‘YE KARŞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTE ‘YE KARŞI."— Sunum transkripti:

1 KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTE ‘YE KARŞI

2 Günümüzde hazır gıdaların hızla tüketilmeye başlamasının yanı sıra küçük yaşlardan itibaren ülke genelinde OBEZİTE konusu da artık bir sorun olarak karşımıza dikilmeye başlamıştır. Günümüze değin bakliyat türü sofralarımızın vazgeçilmez bir unsuru olmasına karşın, son dönemlerde gerek reklamların çekiciliği ve gerekse kişinin kendine ayırdığı zamanın azalması kolay beslenme diye adlandırabileceğimiz fast food tarzı yiyecekleri ön plana almıştır. Oysa bu kolay yöntem adını beslenme koymamamız gereken bir doygunluk hissinden başka bir şey değildir. Kişi kısa sürede çözdüğünü sandığı bu yöntemle aslında kendine ve sağlığına nasıl büyük darbeler vurduğunu ancak Obezite ile karşı karşıya geldiğinde anlamaktadır. Bu noktada pek çok kurum ve kuruluş obezitenin zararları,hayatımıza giriş şekli ve obeziteden kurtulma yöntemleri ile ilgili çalışmalar sürdürmektedir. Ve diyoruz ki; madem kolay beslenme tarzını insanlara cazip kılan 2 önemli faktörden biri bu konudaki reklamlardır. O zaman hızlı bir biçimde harekete geçerek kuru gıdaların beslenme ve sağlığımız üzerindeki doğru etkilerini topluma ve hatta her bir bireye anlatabileceğimiz çalışmalara ağırlık vermeliyiz.

3 Bu çalışmalar reklam sektörü üzerinden gerçekleştirilse de, bireye doğrudan ulaşabilmek,örnek lezzetleri tattırabilmek, bu tür kuru gıda ile beslenmenin bütçesine,sağlığına ve zihinsel faaliyetlerine nasıl artılar kazandırabileceğini anlatacak ekiplerle il,ilçe,mahalle,meydan ve hatta sokağa kadar gidilerek bilgilendirmeler yapılabilir. Yapısal olarak hayatında hiç kütüphaneye gitmemiş bir kişinin sokağına ve/veya yakın çevresine gelen bir gezici kütüphaneye ilgi gösterdiğini bildiğimize göre, bu tarz bir ayağa bilgi götürme çalışması unutmak üzere olduğumuz kuru gıda ile geleneksel beslenme tarzımız hakkında tekrar bir farkındalık yaratacaktır. Konu hassasiyeti dolayısı ile; İçerisinde pek çok tanıtım, sanatsal faaliyetler, promosyon çalışmaları vb. çalışmaların yapılabileceği Mobil sahnemiz ile ‘OBEZİTEYE KARŞI KURU GIDA SAVAŞÇILARI’ adı altında bir dizi çalışma başlatılabilir. Ana hatlarıyla değinmeye çalıştığımız konu her sene yüzdesi hızla yükselen bir sorun olarak yanı başımızda durmaktadır.

4 Baklagiller Nelerdir Baklagiller tohum ve kabukları ile birlikte ikiye bölünmüş bitkilere denir. Baklagiller ailesinin geniş üyeleri siyah fasulye, siyah gözlü fasulye, bakla, fasulye, mercimek, kuru fasulye, maş fasulye, donanma fasulye, yer fıstığı, bezelye, barbunya, soya fasulyesi ve bezelye olarak sıralanmaktadır. Baklagiller familyasına ait olan bu yenilebilir bitkiler insan sağlığı için oldukça önemli ve değerli besin kaynaklarıdır. Baklagiller insan sağlığı üzerinde özellikle kalp hastalıkları riskini önemli ölçülerde düşürmektedir. Ayrıca LDL yani kötü kolesterolü düşürür,kan şekeri düzeylerini kontrol eder, kolon kanseri riskini azaltır, anemi önler ve vücudun ihtiyacı olan demir ve kalsiyum ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılar. Bunlarla birlikte yağ ve kolesterol düzeylerinin düşük olması insanların rahatlıkla tüketmelerine olanak sağlamaktadır. Et ve süt ürünleri tüketildiğinde elde edilen yüksek kolesterol sorunlarına taze fasulye ile önlem alınmaktadır. Ayrıca diyetlerde et ve süt ürünleri tüketildiğinde dengelemek için bu besin kaynağı da kullanılmaktadır. Tüm baklagiller insan vücudunun ihtiyacı olan günlük protein miktarını sağlayan sağlıklı bir alternatiftir. Baklagillerin İçeriği Baklagiller bitkisel besin oldukları için içeriğinde doğal ve insan sağlığına yararlı bir çok vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Bu vitamin ve minerallerden bahsetmek gerekirse baklagillerin içeriğinde protein, lif, nişasta, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini açısından iyi ve yüksek kaynaklıdır. Ayrıca kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum ve çinko açısından da zengin olan bu besinler insan sağlığı üzerinde olumlu sonuçlar vermektedir.

5 Nohut baklagiller familyasından gelen bir baklagil türüdür
Nohut baklagiller familyasından gelen bir baklagil türüdür. Besin değerlerin bünyesinde oldukça fazla bulunduran nohut birçok hastalık üzerinde de etkisi bulunmaktadır. Bunlar; Kalp hastalığı riskini azaltır. Kan şekeri düzeyleri kontrol eder. Kolon kanseri riskini düşürür. Anemi önler. Vücutta demir ve kalsiyum uygun düzeyde korur. Düşük olan yağ ve kolesterol düzeylerini yükselterek normal seviyelere gelmesini sağlar. Et ve süt ürünleri tüketildiğinde yükselen kolesterol sorunlarını azaltmak için yüksek miktarda kolesterol dengeleyici özellik göstermektedir. Tüm baklagillerde bulunan ve gerekli olan günlük protein ihtiyacını sağlayan sağlıklı ve yaralı bir alternatiftir. Nohut içeriğinde ise insan sağlığına yararlı birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Nohut protein, lig, B3 vitamini, B9 vitamini, izoflavonlar, fito kimyasallar, bakır, kalsiyum, demir, çinko, potasyum ve magnezyum gibi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu besin kaynağı her bireyin sağlıklı yaşam adına hem günlük yemek ihtiyacında hem de diyetlerinde rahatlıkla tüketebilirler.

6 Pirinç, sağlık için faydalı besinler arasında bulunur.
Pirincin içinde yer alan B1, B2, C ve E vitaminleri, sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerinin yanı sıra kalori miktarı ile vücuda enerji verir. Nişasta açısından zengin olan pirinç birçok hastalığa iyi gelmekte ve vücut gelişimin sağlamaktadır. Pirinç tüm dünyada sıkça tüketilen bir besindir. Özellikle bazı ülkelerin ana yemeği pirinçtir. Değerli bir besin kaynağı olan pirincin yararları ise şunlardır; Doyurucu özelliği bulunur. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksin maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur. Zihni açar. İshali de keser. Yüksek tansiyonu düşürür. İçeriğinde bulunan kanser önleyici maddeler sayesinde başta bağırsak kanseri olmak üzere kansere koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını azaltıcı etkisi ile kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucudur. Hazmı kolaylaştırır. Böbreklere faydalıdır.

7 Yeşil mercimekte, % 24 oranında protein bulunur
Yeşil mercimekte, % 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, -1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir, Özellikle kansız, halsiz, sinirli kişilere yararlıdır. İçine et veya kıyma konulmasına gerek yoktur. Az sıvı yağ ile pişirilirse daha sağlıklı olur. Kolesterolü olanlar için risk taşımaz. MERCİMEĞİN FAYDALARI; *Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. *Gözlere de yararlıdır. *Enerji verir ve yorgunluğu giderir. *Kansızlara faydalıdır. *Anne sütünü attırır. *Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. *Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur. *Kalp krizi riskini azaltır. *Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. MERCİMEK KÜRÜ: Yeşil mercimeğin suyu çok faydalıdır. Kaynatıp o suyu tüketirseniz kas ağrılarından kurtulabilirsiniz.

8 Diğer İsimleri : Karnı kara, Siyah Göz, Böğrülce, Vignasinensiş, Cowpea
Börülce: Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, azot ve nişasta da içerir. Börülce ( Vigna unguiculata ), baklagiller (Fabaceae) familyasından fasulyeye benzer bir tarım bitkisidir. Taze fasulye şeklinde yemekleri yapılabileceği gibi salata olarakta tüketilebilir. Börülcenin Faydaları :  Göğüs ve akciğere faydalıdır.  İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.  Cinsel arzuyu arttırır.  Yanıklara sürülürse faydası görülür.  Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.  Kansızlığa iyi gelir. Börülce nasıl kullanılır : Börülce, yemeği, salatası ve turşusu yapılarak tüketilmesinin yanı sıra haricen yanıklarda kullanılır.

9 Bezelye lif yönünden zengin olması ve kalp damar hastalıklarında koruyucu, kan şekerini dengeleyici ve kötü kolesterolü düşürücü özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Yüksek oranda B1 vitamini içeren bezelye, uykuyu düzene sokmakla birlikte, iştah açan ve insanın ruh halini düzelten bir bitkidir. Bezelye vücuda enerji verir ve buna paralel olarak vücudu güçlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Bununla beraber bezelye kansızlık, kan kanseri, bağırsak kanseri riskini de azaltır. Bunun yanı sıra karaciğerin düzenli çalışması sağlar. Bezelyenin zengin içeriğe sahip olduğu bilinmektedir. Bu içerik protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, sodyum, potasyum, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, A vitamini, C vitamini ve E vitaminidir. Bezelyede bulunan önemli besin değerlerinden yeterinde yararlanabilmek için bezelyenin haftada 1 ya da 2 kez yenilmesi gerekmektedir.

10 Baklagillerden olan kuru fasulye tam anlamı ile bir protein deposudur
Baklagillerden olan kuru fasulye tam anlamı ile bir protein deposudur. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmadığı için kuru fasulye vejetaryen beslenme için de iyi bir alternatif yiyecektir. Kuru fasulye sağlıklı beslenme diyetleri için de rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecektir. Protein ve anorganiktuzlar açısından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir. Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmediğinde vitamin ve mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebilmektedir. Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gereklidir. Baklagillerin gaz yapmasını önlemek için ıslatmak gerekir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen sürelerde yapılan ıslatmayla baklagillerdeki gaz yapıcı etken olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bir gün suda bekletilip pişirilmelidir.

11 Vitamin ve protein açısından çok zengin olan baklalar tazeyken de kuruyken de vitamin ve minerallerini korumaktadır. Tazeyken yeşil, kuruyken de kahverengini almaktadırlar. Hatta baklanın kurusu, tazesine göre daha sağlıklıdır. Bu bitki içerisinde B1, B2, B6 ve K vitaminleri bulundurmakla birlikte magnezyum, demir, kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça zengindirler. Bu yararlı bitki ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişmekle birlikte genel olarak Antalya, Aydın, İçel gibi Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir. Bakla Bitkisinin Faydaları Bakla özellikle içerisinde bulundurduğu insülin sayesinde kan şekerini düşürerek düzene girmesini sağlar. Vücudumuzda bulunan kötü kolesterolu atarak düzeyine normale getirir. Böbreklere de oldukça yararı vardır. Böbrekte oluşan ağrıları keserek böbrek taşlarının ve kumlanmasının dökülmesini sağlar. İçerisinde bulundurduğu lifle oranı kabızlık çekenlere direk olarak etki eder. Demir ve kalsiyum mineralleri sayesinde kemikleri güçlendirir. Besleyici ve iştah açıcı özelliği vardır. Saymakla bitiremeyeceğimiz bu bitkinin yararları bütün sağlığımız için faydalı olan etkenlerinden yararlanılmak üzere taze bakla ya da iç baklayı günde bir kase dolusu bakla yememiz yararlı olacaktır. Ayrıca diyet yapan hastalarımız için de doyurucu ve bitkisel olduğu için önerilmektedir.

12 Severek tükettiğimiz barbunyanın içeriğinde; Çinko, demir, kalsiyum,Protein,,Karbonhidrat,Lif
Hücreler ve cilt için faydalı E vitamini bulunur. Barbunyanın bileşiminde bulunan çinko, cilt lekeleri ile savaşır ve leke oluşmasını önler. Pürüzsüz ve parlak bir cilt için bu sebze birebirdir. Barbunyanın posalı yapısı barsak kanserinin oluşumunu engeller. Barbunya kan şekerini hızla yükseltmediği için diyabetli hastalarda uzun süre tokluk sağlar. Barbunya tıpkı soya fasulyesi gibi izoflavon yönünden zengindir. İzoflavonlar kanser oluşmasına neden olan hücrelerin büyümesini engeller. Alışılageldiği üzere, barbunya yemeğinin üzerine konulan maydonoz, tesadüfi veya süslemek için değil, C vitamini bakımından zengin olduğundan, barbunyada bulunun demir emiliminin kolaylaşmasını sağlamak içindir. Taze barbunya yaz sonuna doğru alınıp, ayıklandıktan sonra derin dondurucuda saklanabilir ve yemeği yapılmadan önce suda bekletilmesine ve kaynatılıp suyunun süzülmesine gerek olmaz. Ancak kuru barbunyayı bir gece önceden ıslatabilir ve bu suyu döktükten sonra yeni bir su ile 15 dakika kaynatarak ve bu suyu da dökerek (bu suyun dökülmesi B vitamininin azalmasına yol açsa da) pişirmeye hazır hale getirebilirsiniz. Barbunyada bulunan lektin maddesi bazı bünyelerde alerjiye sebep olabileceğinden, ayrıca mide rahatsızlığı olanlar için de pişirmenin bu şekilde yapılması daha doğru olacaktır.

13 Kırmızı mercimek * Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür: Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar. * Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir. Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür. * Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroid ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. * Mercimek, içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler. * Zengin potasyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürücü etkiler yapar. * Mercimek içerdiği maddelerle bedenin kansere yakalanma riskini azaltır. 100 gr. kuru mercimekte ; * 340 kalori, 24.7 gr. protein, 22 gr. karbonhidrat, 0 kolesterol, 1,1 gr. yağ, 1,5 gr. lif: 145 mgr. fosfor; 79 mgr. kalsiyum; 6,8 mgr. demir; 6,8 mgr. sodyum; 370 mgr. potasyum; 60 IU A vitamini; 0,37 mgr. B1 vitamini; 0,32 mgr. B2 vitamini; 2 mgr. B3 vitamini ve yüksek oranda folik asit.

14 Çin’de beş bin seneden beri soya, gerek gıdâ maddesi olarak gerekse, çeşitli ürünlerin eldesin de kullanılmaktadır. Günümüzde de başta Amerika olmak üzere çeşitli ülkelerde tüketilmektedir. Kısmen soya unundan yapılmış ekmekle, soya yağından yapılmış tereyağı birçok sofrada kabul görmektedir. Kullanıldığı Yerler : Soya fasulyesi özellikle yiyecek maddelerinde bunun yanında boya yapımında kullanılmaktadır. Soya fasulyesinin kullanıldığı yerler :  süt, yoğurt, peynir, dondurma, dondurma külahı, pasta, hayvan yemi, yeşil gübre, ilâç, boya, kâğit, kemiksiz et, kahve, salça, sabun, plastik maddeler, lastik, alkol, yağ, margarin, soya unu, ekmek, makarna, tarhana, leblebi, çocuk maması vb.dir.  Soya Fasulyesi, B1 ve B2 vitaminleriyle E ve K vitaminlerini ihtivâ eder. Niacin  maddesince, madenî tuzlar,  kalsiyum bakımından zengindir. Buna ilâveten bol miktarda fosfor, demir, bakır, manganez, potasyum ve sodyum ihtiva eder. Soya fasulyesi, vücudumuzun muhtaç olduğu protein bakımından da en zengin ve mükemmel bir gıda maddesidir. Kolesterol seviyesinin düşürür. Menopoz semptomlarının azalmasını sağlar. Kansere yakalanma riskini en aza indirir. Kalp krizi ve osteoporoz gibi birçok kronik rahatsızlığa ilişkin riskin azalmasını sağalar . Yüksek kaliteli protein sağlayarak kilonun kontrol edilmesine yardımcı olur. Vücudun gelişmesini sağlar. Şeker hastaları için faydalıdır. Sinirlerin ve adalelerin güçlenmesini sağlar.  Zihin yorgunluğunda faydalıdır.  Nekahat devresinin kısalmasını sağlar.

15 Mısır Uzmanlar anavatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol bol mısır tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor. Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir. Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yönleri Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık % 23'ünü karşılayacak kapasitededir. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığı ve İrritabl bağırsak sendromunun bir kısım rahatsızlık verici semptomlarını hafiflettiği göstermiştir. Mısırda hem çözünen hem de çözünmeyen lif bulunur. Çözünür lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır. Sonra da vücuttan geçerek kolesterolü alır. Kolesterola ve kalbe iyi gelir. Belirgin miktarlarda ki folik asit, niasin ve sağlamış olduğu magnezyum ile de son derece faydalı bir besindir.

16 İrmik - Protein değerinin yüksek oluşu nedeniyle vejetaryenler tarafından buğday ununa kıyasla daha sık kullanılır. - Protein, karbonhidrat ve enerji içeriğiyle bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. - Glisemik indeksi düşük olduğundan kana karışma hızı yavaştır, bu özelliğiyle diyabet ve insülin direnci durumlarında kullanımı beyaz una kıyasla daha uygundur. - Sindirim açısından beyaz una göre daha avantajlıdır, yine bu özelliğiyle de bebek beslenmesinde önemlidir. - İçeriğindeki B ve E vitaminleri ile hem çocuk hem yetişkin sağlığı üzerine faydaları vardır. - Yüksek karbonhidrat ve enerji içeriğiyle zayıflama diyetlerinde irmik kullanımı, aynen beyaz veya esmer unlarda olduğu gibi diyetisyenin öngördüğü miktarlarda olduğu sürece bir sakınca oluşturmamakta aksine düşük glisemik indeksi ve kolay sindirilebilir oluşuyla önerilmektedir.

17 Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır. Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir. Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir. Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir. Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir. "Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar' .

18 Erişte (makarna) A, B1 ve B2 vitaminlerini içerir. Oldukça doyurucudur ve uzun süre tok tutar. Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltıcı etkisi vardır. Kolesterolü düzenleyici etkisi vardır. Sindirimi kolay olur, vücutta kolay sindirilir. Kemikleri güçlendirir, kemik gelişimini olumlu yönde etkiler. Enerji verici özelliği vardır. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardım eder. Çok az miktarda yağ içerir.

19 ‘KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTEYE KARŞI’
TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTTIRMAK AMAÇLI SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ: ‘KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTEYE KARŞI’ UYGULAMA EKİBİ: 2 UZMAN DİYETİSYEN 1 KURU GIDA PİŞİRME KONUSUNDA UZMAN AŞÇI 1 AŞÇI YARDIMCISI 5 KİŞİLİK TEMSİLİ KURU GIDA KOSTÜMLÜ DANS EKİBİ 1 EKİP SORUMLUSU 1 TEKNİK SORUMLU 1 ARAÇ KAPTANI 2 TAŞIMA EKİBİ

20 TEKNİK DONANIMLAR VE DESTEK BİRİMLER
TIR SAHNE EKİP ULAŞIM MİNİBÜSÜ SES VE IŞIK SİSTEMİ EFEKT SİSTEMLERİ JENERATÖR ÖRNEK LEZZETLER İÇİN YEMEK PİŞİRME ARAÇ VE GEREÇLERİ HALKA SUNUM SETLERİ (YİYECEKLER İÇİN) DİYETİSYENLERİN ANLATIMLARI SIRASINDA GÖRSEL ANLATIM İÇİN PROJEKSİYON VE PERDE SİSTEMİ DANS SUNUMLARI İÇİN MÜZİK HAZIRLIĞI(YÖRESEL MÜZİKLER OLABİLİR) KAREOGRAF İLE DANSLARIN HAZIRLIĞI

21 ARAÇ VE EKİP İÇİN SUNUMA HAZIR OLAN ALANIN
ÇEVRESİNE ADI GEÇEN BAKLAGİLLERİN BİRER KONUŞAN MASKOTU (BU MASKOTLAR, HERBİR ÜRÜNÜN GÖRÜNÜMÜNDE VE ÜZERİNDEKİ DÜĞMEYE BASILDIĞINDA KENDİSİ HAKKINDA BİLGİ AKTARMA ÖZELLİĞİNDE) MASKOTLAR ARAÇ YAKIN ÇEVRESİNDE VE ARAÇ ENERJİSİ İLE ÇALIŞACAKTIR. SUNUM YAPILAN ALANDA İSTEĞE GÖRE MİNİK TANITIM PROMOSYON ÜRÜNLERİ DE DAĞITILABİLİR. TİCARİ OLARAK UYGUN GÖRÜLDÜĞÜNDE PAKETLENMİŞ ÜRÜNLERİN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR.

22 PROJE SÜRESİ ÜLKEMİZ GENELİNDE VE İLLER BAZINDA DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE
81 İLDE MERKEZ ÇALIŞMASI OLARAK HER İL İÇİN 3 GÜN UYGULAMA YAPILIRSA; İLLER ARASI ULAŞIM VE EKİBİN DİNLENME SÜRELERİ İLE 365 GÜN SÜREN BİR ÇALIŞMA PLANI KARŞIMIZA ÇIKMAKTADIR. TERCİHLİ ÇALIŞMA İLE BELİRLİ İLLER ÇALIŞMA KAPSAMINA ALINMAK İSTENDİĞİNDE PROJE UYGULAMA GÜNÜ OLARAK 180 GÜNDEN DAHA KISA OLARAK DÜŞÜNÜLMEMEKTEDİR. PROJENİN UYGULANACAĞI GENEL KAPSAMLI ALAN İZİNLERİ FİRMANIZ TARAFINDAN ALINARAK ARAÇ VE EKİP YOLA ÇIKMADAN ÖNCE EKİP SORUMLUSUNA TESLİM EDİLECEKTİR. PROJE MUTABAKATI SÖZLEŞME İLE TEYİD EDİLECEKTİR.

23 Küçükyalı V.D.: Tic Sicil No: Tel: Antalya Şube.: Adnan Kahveci Cad. Havesoğlu Pasajı No: Z 19 Küçükyalı Maltepe / İSTANBUL


"KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTE ‘YE KARŞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları