Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.Grup Aigai Öğrenci motivasyonunun arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ve ödüllendirme kriterleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.Grup Aigai Öğrenci motivasyonunun arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ve ödüllendirme kriterleri."— Sunum transkripti:

1 1.Grup Aigai Öğrenci motivasyonunun arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ve ödüllendirme kriterleri

2 Ödüllendirme yapmadan önce…
Dyned programının kullanımının arttırılması için teşvik amaçlı ödüllendirme yapmamız şart. Ama bu ödüllendirmeyi yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar var. Öncelikli şunu çok iyi anlamalıyız. Dyned çalışırken hedefimiz kesinlikle +12 wss puanına çıkmak değildir. Önemli olan sabit bir şekilde + puanda kalabilmektir. Ödüllendirme yapılırken öğretmenler, girdiği sınıflardaki haftalık raporları alarak öğrencilerdeki gelişmeyi görmelidir. Öğrencilerdeki düşüş ve artışı göz önünde bulundurmalıdır. İngilizce öğretmenleri tarafından öğrencilere Doğru Çalışma yöntemleri çok iyi bir şekilde anlatılmalıdır.

3 Ödüllendirmeden önce MOTİVASYON
Öğrencilerin öncelikle motivasyonlarının sağlanması gereklidir. Bunun için okul içinde İngilizce konuşmayı teşvik etmeliyiz. Örnek; Kantinde alışveriş yaparken İngilizce konuşma zorunluluğu gibi Dyned programının içeriğine daha fazla oyun ekleyerek eğlenceli hale getirilebilir. Böylelikle öğrenciler arasında tatlı bir rekabet oluşturulabilir. Günümüzde en çok kullanan sosyal ağ siteleriyle (twitter, facebook vb..) işbirliği içinde olarak online Dyned oyunları oluşturulabilir. Sınıf içinde öğretmenler kelime bilgisine dayalı yarışmalar yapabilir. Sınıf ve okul panoları oluşturularak her haftanın derece yapmış öğrencilerinin resimleri asılabilir. Hatta bu panolara bilgilendirme yazıları da eklenebilir.

4 Ödüllendirmeden önce MOTİVASYON
Öğrenci motivasyonunun artması için teknik alt yapının ve bilişim donanımlarının yeterli olması gerekir. Çünkü herhangi bir kesinti ya da bağlantı olmaması durumunda öğrencilerin ilgi ve alakası hemen düşmekte. Dyned de başarı sağlamış öğrencilerin videoları sınıfta izlettirilerek diğer öğrencilerin rol model alması sağlanabilir. Ama şunu da unutmayalım öğrenci motivasyonun artması için önce öğretmen motivasyonunun artması gerekir.

5 Peki ödül verilirken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalıyız?
Programın yeni arayüzünde anasayfada bulunan STUDY SCORE un (+)6 puan ve üzerine ödül verilebilir. Buradaki puan kriteri okulun şartlarına göre değiştirilebilir. En çok puan artışı gösteren öğrencilerde tespit edilerek ödüllendirilebilir. Böylelikle sürekliliği teşvik etmiş oluruz.

6 Ödüllendirme şekilleri
Dyned de belirli seviyeye ulaşmış öğrencilere Belge verilebilir. Dyned kullanım oranları, ders içi performans notu verilirken göz önünde bulundurulur. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Bisiklet, Tablet vb. ödüller devam edebilir. Kültür gezileri düzenlenebilir. İlkokul ve ortaokullarda derece yapan öğrencilere madalya verilebilir. Dereceye girmiş öğrencilerin velilerine de ödüller verilebilir. Bu uygulama velileri de Dyned kullanımı konusunda motive edecektir.

7 Ödüllendirme şekilleri
Ödül törenlerinde o ilçenin üst düzey yöneticileri bulunması durumunda yine hem öğrencilerde hem velilerde motivasyon artacaktır. Çalışmanın sonunda uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika verilebilir.

8

9

10

11 Bizi izlediğiniz için teşekkürler


"1.Grup Aigai Öğrenci motivasyonunun arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ve ödüllendirme kriterleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları