Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-"— Sunum transkripti:

1 PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-
BURÇİN ÇETİN KARABAT

2 GÜZ DÖNEMİ DERS PLANI Hafta: Performans Yönetimine İlişkin Kavramlar Hafta: Performans Yönetiminin Gelişim Süreci, Amaçları, Önemi, Kullanım Alanları, Performans Yönetimine Entegre Yaklaşım: Bireysel-Takım-Kurumsal Performans Hafta: Performans Planlama ve Performans Ölçümü Hafta: Performans Değerlendirme, Değerlendirme Yöntemleri Hafta: Performans Değerlendirme Yöntemleri Hafta: Sunumlar Hafta: Vize Sınavı Hafta: Performans Değerlendirme Hataları, Performans Geribildirimi, Performans Geliştirme, Koçluk Hafta: Genel Değerlendirme

3 KAYNAKÇA Cavide Uyargil, Performans Yönetim Sistemleri, Beta Yayınları: İstanbul, 2014. İsmet Barutçugil, Performans Yönetimi, Kariyer Yayınları, 2002. Michael Armstrong, Armstrong's Handbook of Performance Management: An Evidence-Based Guide to Delivering High Performance, Koganpage, 2009. Richard Luecke, Performans Yönetimi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları: İstanbul, 2010.

4 DEĞERLENDİRME Ödev %10 2 Quiz %10 Vize Sınavı %80
Yıl İçi Faaliyetler %50 Final Sınavı %50

5 ÖDEV ÖDEV-1: Konu anlatımı ve raporlanması (grup) veya
ÖDEV-2: Bir işletmenin performans yönetim sisteminin detaylı incelenmesi, raporlanması ve sınıf için sunumu (grup) ÖDEV-3: Makale analizi(bireysel) 16 Ekim 2015’e kadar ödev seçimi yapmayan öğrenciler bu tarihten itibaren ödev alamayacaktır! Grup ödevleri 5 kişiden oluşmaktadır. Bu sayıdan az veya daha çok kişi ile grup oluşturma talebi ile gelenler kabul edilmeyecektir!

6 ÖDEV-1 KONULARI 360derece performans değerlendirme
Stratejik performans yönetimi Performans değerlendirme ve örgütsel adalet ilişkisi Yetkinliklere dayalı performans değerlendirme Hedeflere dayalı performans değerlendirme Performans değerlendirme ve kültürel farklılıklar Performans koçluğu Kamuda performans değerlendirme Takıma dayalı performans değerlendirme sistemleri Balanced-scorecard Performansa dayalı ücretlendirme Küresel performans yönetim sistemleri E-performans yönetim sistemleri Performans değerlendirmede geribildirim Performans değerlendirmenin yasal boyutu

7 ÖDEV-2 1.Kurum Tanıtımı Kurum Adı: Bulunduğu Sektör:
Ana Faaliyet Alanları: Kuruluş Tarihi: Çalışan Sayısı: İşyerinde Bulunan Sendikanın İsmi (Varsa):

8 ÖDEV-2 2. Performans Değerlendirme Süreci Tanıtımı
Performans planlama süreci? Üst yönetimin desteği? Performans planlarının stratejik planlara uyumu? Performans ölçme süreci? Performans değerlendirme çalışmalarına kimlerin katıldığı? Performans değerlendirmeye yönelik eğitim uygulamaları (kim, hangi eğitimi alıyor?) Hangi yöntem / yöntemlerin neden kullanıldığı? Sıklıkla hangi değerlendirme hataları ile karşılaşıldığı? Performans geribildirim süreci? Geribildirim görüşmelerinin nasıl gerçekleştiği? Performans geliştirme uygulamaları? İK’nın performans değerlendirme sürecinde karşılaştığı sorunlar? Performans değerlendirmenin geleceğinden beklentileri?

9 ÖDEV-3 Öğretim üyesi tarafından belirlenen bir makale Türkçe’ye çevrilecek (!!!); derste öğrenilen konular çerçevesinde bilimsel araştırma yöntemleri kullanılarak analiz edilecektir. Makalenin anlatımı sınıf içi sunum şeklinde olacaktır.

10 QUİZLER… 1. QUİZ 6. HAFTA 6 Kasım 2015 2. QUİZ
13. HAFTA 25 Aralık 2015


"PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları