Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı Montaj Demontaj.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı Montaj Demontaj."— Sunum transkripti:

1 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı Montaj Demontaj

2 Kağıt Tepsisi ve Tonerler Kapakları çıkartmadan önce ilk olarak tüm CMYK tonerleri, kullanılmış toner kutusu ve görüntüleme ünitesi çıkartılır EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 1. Kağıt Tepsisi ön tarafa doğru çıkartılır 2. Ön Kapak açılarak, önce Tonerlerin her iki tarafındakı kollar tutulup ok yönünde çıkartılır. Bununla birlikte kullanılmış toner kutuları da çıkartılır.

3 ITB ve OPC Sökülmesi 3. OPC ve ITB sırasıyla çıkartılır. ITB çıkartılırken önce kablo konnektörü ayrılır. EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni ITB ‘nin önündeki üst bölüm aşağıya doğru kibarca bastırılarak sabit bulunduğu yerden çıkartılır. ITB konnektörü ITB(Ara transfer kayışı,Intermediate Transfer Belt) OPC (Organic Photo-Conductor)

4 Kapakların Sökülmesi Önce sağ ve sol kapaklar, daha sonra arka ve ön kapaklar çıkartılır. EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 4. Sağ kapak arka tarafına yerleştirilen vidalar gevşetildikten sonra power switch’ini on konumuna getirip okların sırasına göre biraz güç uygulanarak sağ kapak çıkartılır. 5. Okların sırasına göre biraz güç uygulanarak Cover-Left çıkartılır.

5 Kapakların Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 6. Arka Kapak açılarak sağ taraftan itibaren çıkartılır. 7. Ön Kapak açılarak kabloyu ayırdıktan sonra sağdan itibaren çıkartılır.

6 Tarayıcı ve ADF Ünitelerinin Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 1. Main PBA’den itibaren 4 adet Konnektör çıkartılır. (Scan-Motor, OPE, FFC of CIS,ADF Kablo) 2. Tarayıcı ünitesi açılarak, Holder-Link çıkartıldıktan sonra Link-Scan iç tarafa doğru bastırılarak raydan çıkartılır.

7 Tarayıcı Ünitesinin Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 3. Tarayıcı Ünitesi, arkaya yaslanır ve yaslanma sınırı aşılınca Kağıt Kapağı otomatik olarak ayrılır. 4. Tarayıcı Ünitesi ayağa dikildikten sonra arkaya doğru kaldırılarak alttan çıkartılır.

8 Tarayıcı Ünitesinin Parçalanması EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 1.Sivri bir aletle belirlenen yuva aracılığıyla itip HOLDER SHEET çıkartılır. 2.OPE Ünitesi’nin ön bölümünde parmak konulup tutup kaldırınca OPE Ünitesi yerinden sökülür.

9 Tarayıcı Ünitesinin Parçalanması EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 3.Konnektör 2 yerden ayrıldıktan sonra OPE Assembly çıkartılır. 4.OPE Ünitesi’nin altında yer alan 2 vida sökülür.

10 Tarayıcı Ünitesinin Parçalanması EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 5. Tarayıcı Üst Kasasının ön tarafı kaldırılarak çıkartılır. 6. 4 vida söküldükten sonra Tarayıcı Standard Bölümü çıkartılır.

11 Tarayıcı Ünitesinin Parçalanması EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 7. Tarayıcı Standard Bölümünün’nün sağ altındaki Tarayıcı Motor çıkartılır. 8. CIS ‘in çıkartılması : FFC kablosu söküldükten sonra CIS unit uygun bir açıda döndürülerek çıkartılır.

12 Tarayıcı Ünitesinin Parçalanması EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 9. CIS unit ‘in her iki tarafındaki beyaz silindirler çıkartılınca CIS tam olarak çıkmış olur. FFC kablosunun çıkartılması : Scan Standard Assembly’nin alt bölümünün sağındaki COVER-FFC söküldükten sonra çıkartılabilir. 10. OPE-Assembly çıkartılması : 4 vida sökülerek çıkartılır.

13 ADF Ünitesinin Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Kapak Konnektörü ayırıldıktan sonra menteşeler kaldırılıp arkaya çekiyormuş gibi yapılarak sağı solu çıkartılır. ADF Ünitesinin ayrıştırılmış hali

14 Orta Bölümün Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 1.Fan Connector’ü HVPS’den ayırılır. 2.3 adet Konnektör ve 1 vida sökülür. (USB Host & Speaker & Binful Sensor Cable)

15 Orta Bölümün Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 3. 4 adet vida sökülüp, Orta Bölüm setten çıkartılır, birlikte Kağıt Kağağı da çıkartılır. 4. Fan sökülür. 5.Orta Bölümün arka tarafından Üst Kapak Tutucu sökülür.

16 Orta Bölümün Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 6. Yandaki durumda arka tarafta monte edilmiş olan tek parça sökülür. 7. Kağıt Kapağı ve ACTUATOR- STACKER sökülür.

17 Fuser (Isıtıcı) Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Isıtıcıyı çıkartmak için ona bağlı olan 2 konektör çıkartılır. Dikkat :Isıtıcı ürün çalışırken yüksek ısı oluşturduğu için bu süreci gerçekleştirirken elektriği kesip ısıtıcı soğuduktan sonra işlem yapınız. Yanda gösterilen 4 vida çıkarıldıktan sonra yine yandaki resimdeki gibi ısıtıcının şaftı soldan sağa doğru itilerek ısıtıcı çıkartılır.

18 HVPS Board Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 5 vida, HVPS’nin üst bölümündeki 3 konnektör, alt taraftaki 1 konnektör ve FFC kablosu çıkartılır. HVPS board’un orta bölümündeki kanca çekildikten sonra board çıkartılır.

19 Main PBA Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 1 vida söküldükten sonra HARNESS kapak çıkartılır. 4 vida sökülüp, önce MAIN Board’a bağlanan tüm konnektörler, arkasından board çıkartılır.

20 SMPS Board Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni 4 vida sökülüp önce SMPS board’a bağlı tüm konnektörler, arkasından board çıkartılır.

21 LSU Ünitesinin Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Ürünün tabanında bulunan LSU ‘yi çıkarmak için önce 2 vida daha sonra konnektörlerin kabloları sökülür. Sonra LSU ‘yu sabitleyen 3 vida sökülür. 2 FFC kablosu söküldükten sonra LSU unit çıkartılır.

22 Holder Pad in Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Guide pick up unit ‘in ortasındaki sub PBA çıkartıldıktan sonra, 4 vida sökülüp Guide pick up unit çıkartılır. Her iki taraftaki kanca çekilip holder pad çıkartılır.

23 Transfer Silindirinin Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Transfer unit’i çıkarmak için önce arka kapak çıkartılır. Aşağıdaki okların gösterdiği kancalar çekilip Transfer unit çıkartılır.

24 Pick Up Silindirinin Sökülmesi EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Pick-up silindiri çıkarmadan önce pick up ünitesi çıkartılır. - A’daki kanca çekildikten sonra sola doğru itilir. - B bölgesini ayırıp Pick Up Silindiri Ünitesi çıkartılır. - C parçasının kancası çekildikten sonra, B parçasının kancası çekilir. - Pick Up Lastiği çıkartılır.

25 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Emin CELİLOĞLU SAMSUNG AKADEMİ IT Eğitmeni Kaynaklar: Pcnet Dergisi Samsung Akademi Eğitim Grubu Kaynaklara Ulaşmak İçin www.eminceliloglu.comwww.eminceliloglu.com /samsung akademi


"EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı Montaj Demontaj." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları