Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni KONNEKTÖRLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni KONNEKTÖRLER."— Sunum transkripti:

1 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni KONNEKTÖRLER

2 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Port ve Konnektör Nedir Port: Ana kart ile dış birimlerin iletişim kurmasına olanak sağlayan bağlantı noktalarıdır. Konnektör: Portlara takılan kabloların ucundaki bağlantıyı sağlayan kısımlardır.

3 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni USB PORTU USB Port: USB, cihazların bilgisayara bağlanmasını sağlar. USB portlara neredeyse her tür harici cihaz bağlanabilir. En önemli özelliği, seri ve paralel portlara göre çok daha hızlı olmasıdır. USB 3.0’lar 4.8 Gbps'e kadar veri aktarabiliyor. Bu, yaklaşık saniyede 600 MB yapıyor. Ama bunlar teorik rakamlar. USB 3.0'ın 300 MB/s hızında kalacağı tahmin ediliyor. Kısacası USB 3.0, USB 2.0'dan 10 kat daha hızlıdır.

4 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni USB 1.0 – 2.0 – 3.0 Hız Farkları USB 1.0 hız- 12 Mbps(fullspeed) USB 2.0 hız-480 Mbps (highspeed) USB 3.0 hız-4800 Mbps (superspeed) Yani USB 3.0 teorik olarak 600 MByte /saniye gibi oldukça yüksek değere ulaşmıştır.

5 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni LAN (RJ-45) Portu 8 adet metal bağlantı noktası bulunan konnektördür. Bilgisayarlar arası iletişimde ve bilgisayarların yerel ağa bağlanmasında kullanılan ve ethernet olarak isimlendirilen bağlantı kablolarının ucunda yer alır. Yerel ağa ve internete bağlanmak için kullanılır.

6 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni LAN Portu Dönüştürücü Samsung yeni ürünlerinde LAN dönüştürücü kullanarak daha ince bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlamıştır.

7 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Monitör Portları Monitörler VGA, DVI yada HDMI bağlantı portları ile bağlantı sağlayabilirler.

8 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni VGA – DVI – HDMI Farkları VGA: Analog görüntü taşır, ses taşımaz. DVI: Dijital görüntü taşır, ses taşımaz. HDMI: Dijital görüntü taşır, ses taşır.

9 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Monitör Portu Dönüştürücü Samsung yeni ürünlerinde VGA dönüştürücü kullanarak daha ince bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlamıştır.

10 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Ses Portları Bilgisayara ses girişi yapabilmek için mikrofon bağlantısı ve ses çıkışı yapabilmek için hoparlör bağlantısını ses portları sağlamaktadır

11 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Combo Ses Portları Samsung yeni ürünlerinde hem ses girişini hem de ses çıkışını aynı port üzerinden yapan cihazlar üretmeye başlamıştır.

12 EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni Emin CELİLOĞLU SAMSUNG AKADEMİ IT Eğitmeni Kaynaklar: MEB Megep Modülleri Samsung Akademi Eğitim Grubu


"EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni KONNEKTÖRLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları