Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZICILAR Aleyna DİNÇ Hüsniye HERGÜN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZICILAR Aleyna DİNÇ Hüsniye HERGÜN"— Sunum transkripti:

1 YAZICILAR Aleyna DİNÇ Hüsniye HERGÜN

2 YAZICI Bilgisayardaki bilgilerin basılı bir kopyasını almamızı sağlar. En önemli çıktı aygıtlarından biridir. Başka bir ifadeyle bilgisayardan elde edilen çıktıları kağıt üzerine yazan elektronik baskı birimidir.

3 Dot-Matrix (Nokta Vuruşlu) Yazıcılar Genellikle bankalarda veya devlet dairelerinde görmeye alışkın olduğumuz bu yazıcılar, uçları mürekkepli iğnelere sahiptirler. İğneleri daktilo şeridi benzeri bir mürekkep kaynağının üzerine vurarak baskıyı gerçekleştirirler. Her vuruştan sonra gözle zor görülebilecek çok ufak noktacıklar oluşur.

4 Bu noktaların birleşiminden kullanılacak karakterler elde edilir
Bu noktaların birleşiminden kullanılacak karakterler elde edilir. Nokta vuruşlu yazıcılar karbon kağıdı ya da benzeri bir cisim yardımıyla iki kağıda aynı anda basım yapabilmeleri sebebiyle, genel olarak düz yazı ve kalite gerektirmeyen basımlarda kullanılırlar. Zaten bu tür yazıcılardan resim baskısı çıkartmakta saçma olur. 

5

6 Bu tür yazıcılar sadece gri tonlama yani renksiz basım yaptıkları için bir resim ya da fotoğraf baskısı yaptıklarında çok fazla mürekkep tüketirler. Bu yazıcılar diğer tip yazıcılara göre aşırı denebilecek seviyede gürültü çıkarabilirler ve Impact Printer da denilebilir. 

7

8

9 Ürün özellikleri:  ÖZELLİKLERİ Yazim metodu: 9 igneli nokta vuruslu Baski genisligi: 80 kolon Yazim hizi: 300 cps Kafa ömrü: 400 milyon karakter Serit ömrü: 3 milyon karakter Kopya sayisi: kopya fiyatı=298,90 TL Marka: Jolimark  Model: Dp-321  «

10 Lazer Yazıcılar: Lazer yazıcılar çalışma prensibi bakımından fotokopi makineleri ile aynı mantığa sahiptirler. Kağıt üzerindeki veri lazer ve ışık yardımı ile aktive olup, elektrik yüklenen bir yüzeye aktarılır. Daha sonra toner yardımı ile grafik ve yazılar kağıt üzerinde oluşturulur. Hızlı ve kaliteli baskı yapabilirler. (Örn: Dakika da 20 sayfa gri tonlamalı baskı yapabilmektedirler.) 

11

12 Normal bir Dot-Matrix yazıcının dakikada 1 sayfa çıkardığı düşünülürse -ki bunun kalitesi vasat durumdadır- lazer yazcısı olanlar çok şanslıdırlar. Lazer yazıcılarda ve fotokopi makinelerinde kullanılan mürekkebe toner adı verilir. Toner toz halinde kuru bir mürekkep şeklindedir. Tonerin bu işte kullanılma sebebi ise aynı zamanda elektrostatik oluşudur. 

13 Böylece elektrik yükleri yardımı ile kağıt üzerinde istenilen herhangi bir noktaya yapıştırılabilir. Bu tür yazıcılar genellikle siyah basım yaparlar ama teknolojinin gelişmesi ile birlikte renkli basım yapanlarını da günümüz piyasasında bulabilmemiz mümkündür.

14

15

16 HP LaserJet Pro P1102 CE651A A4 Lazer Yazıcı
Fiyatı =254,90 TL

17 Snapshot Yazıcılar: Çok yüksek kalitede fotoğraf baskısı yapmak için kullanılan yazıcı tipidir. İstenilen renk derinliğine ve çözünürlük değerlerine ulaşabilmek için özel termal sistemler kullanmaktadırlar

18

19 Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar: Yaygın olarak kullanılan bu tür yazıcıların çalışma mantığı çok basittir. Bu mantık adından da anlaşılabileceği gibi kağıt üstüne mürekkep püskürterek baskı yapar. 

20 Bu tür yazıcılar hızlı ve ucuz olduklarından ve renkli baskı da yapabildiklerinden dolayı ev kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen yazıcı türüdür.

21

22

23 Ink-Jet yazıcılar kartuş denilen mürekkeplerini içerisinde barındıran ve aynı zamanda püskürtme işlemini de gerçekleştiren özel tonerlere sahiptir. Renkli ve siyah olmak üzere iki çeşit kartuş vardır. Kartuşlar yazıcının markası ve türüne göre çeşitlilik gösterebilirler. 

24

25 CANON INKJET PIXMA IP7250 A4 9600 x 2400 YAZICI
Fiyatı 220,20 TL Baskı Teknolojisi Inkjet Renkli Baskı Var Fotokopi Yok Fax Tarayıcı Özelliği Tarama Çözünürlüğü YOK Kart Okuyucu Ethernet (Network) Kablosuz Bağlantı Standart Bellek - Harici Bellek Siyah-Beyaz Yazdırma Hızı 15 / Dk Renkli Yazdırma Hızı 10 / Dk Kağıt Ölçüsü A4,A5,B5 Baskı Kapasitesi USB Desteği Paralel Port Kağıt Kapasitesi 125 Garanti Süresi 24 Ay

26

27 KAYNAK Vikipedia Teknosa.Com


"YAZICILAR Aleyna DİNÇ Hüsniye HERGÜN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları