Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2016'da Yeni Mükellef Geliyor! Hazır mıyız?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2016'da Yeni Mükellef Geliyor! Hazır mıyız?"— Sunum transkripti:

1 2016'da 31.000 Yeni Mükellef Geliyor! Hazır mıyız?
Cahit GÜVENSOY

2 Anlatı Patikası E-dönüşüm: dünyada E-dönüşüm: burada Uygulamalarımız: Web ve Mobil E-dönüşüm rehberi ve sık sorulan sorular E-dönüşüm’de Logo

3 Global e-dönüşüm ve Gündelik Hayatımızda Bireysel Etkileri
Adam Smith’ten bu yana en büyük ve en hızlı paradigma değişikliği Devasa markalar hızla doğup sönüyor (Nokia, Kodak) Yeni teknolojiler daha doğarken sizlere ömür (Navigasyon cihazları) Bir yandan başkaları doğuyor: giyilebilen teknolojiler, IOT Bireysel hayatımızda: Check-in cep telefonunda, banka şubesini hatırlamıyoruz Adres sorardık eskiden büfeye, Cafe/Restoran & Elektrik 50 milyon iPad : 80 gün WhatsApp’la gün düzenleme, Candy Crush oynuyorum faturası olarak geliyor Bulut Bilişim: Google kaç server’da çalışır ? Facebook hangi programlama dili ile yazılmıştır ? Dropbox’un disk hacmi nedir ? Bu ışıkların elektriği nereden gelmektedir ?

4 Global e-dönüşümün Kurum ve Devletlere Etkileri
Sınırların kalktığı bir dünyada Katalonya’nin ayrilmasi ;-) hayirli olsun Salonun ortasından ithalat yapıyoruz, hem de milyonlarca, kablolara gümrük koyamıyoruz.. E, hani kapitülasyonlar kalkmıştı ? Peki stopajın geleceği ? Verginin kime nasıl ödeneceği kafaları karıştırıyor Ya crowdfunding’e ne demeli ? (crowdcube.com, kickstarter.com, indiegogo.com)

5 Yok artık Estonya: e-residency, 1 Aralık 2014
Nedir ? Kişilere bir dijital ID numarası verilir Estonia’da tamamen online olarak hızlıca şirket kurabilir, Estonia Vergi ve Gümrük ofislerine raporlayabilir (Internet) Estonia Online bankacılık sistemlerini kullanabilir Kurumlar Vergisi Ödemez !!!!!!!!!!! Ne değildir ? Vatandaşlık değil Süresiz oturma izni değil EU vizesi hala gerekiyor fiziksel giriş için

6 Madalyonun Öbür Yüzü: Kurumlarımız ve Devletimiz
Alternatifi 10 yıl boyunca e-defter ile depolarda fare beslemek olamaz Dot-matrix ile 3-4 nüsha, kaybedilmemesi gereken matbaa formları olamaz Çağdaş denetim ve iletişim dijitalleşmek durumundadır Bireysel e-devlet kapımız var Bireylerdeki alışkanlık değişimlerinin kurumlara ve devlet hizmetlerine yayılması E-fatura E-defter E-arşiv ÖKC (Ödeme Kaydedici Cihazlar) E-bilet E-irsaliye Mail Order ?

7 Günümüzde e-Dönüşüm Alanları
e-Fatura: ÖTV, ÖİV vb gelir takibi (Bu nedenle belirli sektörler) Mutabakat gerektirmez BA/BS cezalarına son (KDV’si verilmiş olsa da) «Aslı gibidir» ile vedalaşılması e-Defter: Boyunca defterler vardı Kim nasıl denetleyecek Sayılı, mühürlü .. (Sakın müsvedde olarak kullanmayın)

8 Günümüzde e-Dönüşüm Alanları
e-Arşiv (Internet üzerinden ticaretin tanınması) Hizmet verenler: «The» Mukteza.. Gittigidiyor.com Sahibinden.com Oyunlar (Okey Plus, KickOffChalllenge vb) Ürün gönderenler: Markafoni.com Hepsiburada.com Perakende Mağazalar «Kendi faturanı kendin print et» devri Sırada: e-İrsaliye (Tabletli Maliye Denetçileri)

9 e-Fatura ve e-Arşiv Farkı
e-Fatura kapsamı dışında kalan mükellef ve vatandaşlara elektronik ortamda fatura düzenlenmesine , saklanmasına ve iletilmesine olanak sağlayan sistemdir. e-Fatura ve e-Arşiv Mükellefi e-Fatura Mükellefi e-Fatura harici mükellef Vatandaş Elektronik Kağıt veya Elektronik Elektronik İletim : PDF Ek PDF Link Web Link SMS – Link Web Erişimi

10 e-Fatura ve e-Arşiv Farkı
e-Fatura Süreci Faturalar alıcısına GİB üzerinden iletilir. Tüm fatura detayları GİB’e gönderilir. e-Arşiv Süreci Faturalar kağıt ortamda veya mail ile alıcısına iletilir. GİB’e sadece fatura özet bilgileri iletilir.

11 e-Fatura ve e-Arşiv Farkı
Fatura elektronik veya kağıt çıktı alınarak alıcısına iletilebilir. Fatura elektronik ortamda alıcısına iletilir. GİB’e her ayın 15ine kadar hazırlanacak bir rapor ile düzenlenen faturalar raporlanır. Alıcısına gönderilen her fatura tüm detayları ile önce GİB’e iletilir. Format zorunluluğu yoktur, istenirse UBL-TR kullanılabilir. UBL-TR formatı zorunludur. Belgeler mali mühür ve zaman damgası kullanılarak onaylanır ve saklanır. Belgeler mali mühürle imzalanır, zaman damgası kullanımı yoktur. Özel Entegratör ya da kendi bilgi işlem sistemleri için GİB'den onay alarak kullanılır. GIB Portal, Entegrasyon, Özel Entegratör yöntemlerinden biri kullanılır. tarihinde zorunluluk başlayacaktır. tarihinde zorunluluk başlamıştır. İnternet üzerinden satış yapan 2014 cirosu 5 milyon ve üzeri olan mükellefler için zorunludur Birçok sektör zorunluluk kapsamındadır.

12 Connect’te Kolay Kullanım
14 aşamalı kurulumu 4’e indirdik, ekran iyileştirmelerin yanısıra yönetim paneli ekledik

13 Web ve Mobil Uygulamalarımız
Yeni Portal

14 Web ve Mobil Uygulamalarımız
iOS Android

15 Web ve Mobil Uygulamalarımız
iOS Android

16 E-dönüşüm haritası

17 E-dönüşümde Sık Sorulan Sorular – 1/2
E-arşiv hizmeti yerel entegrasyon sistemi ile kullanılabilir mi ? E-arşiv uygulamasına isteğe bağlı geçilebilir mi ? E-arşiv faturası şirketlere de düzenlenebilir mi? E-arşive geçerken e-faturaya geçmesem olur mu? Gönüllü olarak e-faturaya ya da e-arşive geçersem e-defter mecburiyeti de var mıdır ? TCKN’sini bilmediğimiz kişilere nasıl e-arşiv faturası düzenleyeceğiz ? E-arşiv faturalarını müşterime mutlaka ile mi göndermeliyim? Siyah-beyaz çıktı e-arşivde satınalma faturası olarak geçerli midir? Yıllık 100 TL’lik e-ticaretim var ama yıllık cirom 5 milyonun üzerinde, e-arşiv kapsamına dahil miyim ?

18 E-dönüşümde Sık Sorulan Sorular – 2/2
ÖKC geldiğinde (ya da yazarkasa), fişler için yine de e-arşiv faturası düzenleyecek miyim? E-arşiv faturalarımı kendim numaralandırabilir miyim? E-arşiv faturalarını imzalanmadan önce basıp müşteriye verebilir miyim? Ya ÖKC fişi vereceğim kişi ille de fatura isterse ? Ya ÖKC fişi vereceğim kişi e-fatura mükellefiyse ? Logo/Netsis/Diva ürün ailelerinden doğan faturalar için ne yapmam gerekiyor? Bu mecralar dışında faturalarımı ürettiğim kendi yazılımım var, e-dönüşüme geçişte nasıl bir yöntem izlemeliyim? E-dönüşüme geçişte başvuru süreci nasıl işliyor, devreye girmek ne kadar sürüyor ?

19 Bazı E-arşiv referanslarımız
.COM Sahibinden.Com Kariyer.Net Getir.Com Diyetkolik.Com İstanbul.Net, İzmir.Net Parça Deposu Teknoloji EĞİTİM KURUMLARI Doğa Koleji TED İstanbul Koleji Doğuş Üniversitesi Alev Eğitim Kurumları Çankaya Üniversitesi VKV Koç Okulu SATIŞ/DAĞITIM/İŞ AĞLARI Kilim Mobilya Kayseri Sünger Logo Yazılım ve İş Ortakları OTO KİRALAMA Alfa Oto Filo TELCO Oris Telekom DİĞER E-Post Elektronik

20 Neden Logo ? (Teknik sebepler)
Günlük hata raporu ile bilgilendirme Uygulama yanıtı gecikme raporu Firma bazında farklı ihtiyaçlara göre hazırlanmış dönüşüm şablonları kullanımı Tasarım aracı ile fatura tasarımı yapma ve kullanma imkanı Faturalara ek alan ekleme özelliği(kural tanımı) Filtreleme ve raporlama İş onay mekanizması Fatura aktarımlarında excel kolaylığı Aynı anda birden fazla fatura gönderimi Tek tuşla fatura gönderimi Fatura bazında filtreleme Sisteme fatura yüklemeden gönderim Kurumsal sistemlere entegrasyon Connect üzerinden otomatik zarf durumu sorgulaması

21 Neden Logo ? Akl-ı selim sebepler
Konu yazılım, yani bizim asli işimiz ve 30+ yılın fatura/irsaliye tecrübesine sahibiz 2000 yılında borsaya açılan ilk bilişim firması.. Kalıcı.. Denenmiş.. 41 ülkeye 12 farklı dilde yazılım ihracatı yapıyoruz Başka amaçları olmadan verilenizi saklayan güvenilir yedd-i emin «.Com» üzerinden halihazırda 6000’den fazla noktada online fatura basan Sektörünün lider firmalarının tercihiyiz: Sahibinden.Com ayda , TrendYol.Com, Doğa Koleji, Mango, LS Waikiki, Phillip Morris 3000+ entegratör ve 850 lokal entegrasyon sunucusu ile %30 pazar payı ile lider 510 deneyimli çalışan ve 900 iş ortağı bilirkişiler ordusu ile yaygın ve yerinde destek Kendinize cep telefonu, laptop, araba nasıl seçiyorsanız, kurumunuz için de aynı kriterleri temenni ediyoruz Kalıcı bir entegratör seçmenizi ve elbette bir an önce sizlerle çalışmayı diliyoruz

22 2016'da 31.000 Yeni Mükellef Geliyor! Tekrar... Teşekkürler


"2016'da Yeni Mükellef Geliyor! Hazır mıyız?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları