Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri ve Sağlık Üzerinde Etkileri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri ve Sağlık Üzerinde Etkileri."— Sunum transkripti:

1 Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri ve Sağlık Üzerinde Etkileri

2 Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri Gereğinden fazla, sık ve dengesiz beslenme Nişasta, şeker, katı yağ, hazır yiyecekler Fiziksel aktivite yetersizliği ve hareketsizlik Sürekli stres, sıkıntı, üzüntü gibi psikolojik sorunlar Hormonlara bağlı metabolik bozukluklar

3 Şişmanlığın Sağlık Üzerinde Etkileri Şişmanlık, yarattığı mekanik ve psikolojik sorunlar yanında yüksek kan basıncı, yüksek kan kolesterolü, kalp damar hastalıkları, inme, şeker hastalığı, bazı kanser türleri ve solunum yetersizlikleri gibi birçok hastalığın ortaya çıkış hızını arttırmaktadır.

4 Şişmanlığı Önlemek / Zayıflamak Aç kalmak yerine sağlıklı beslenme kurallarına uyulmalıdır. Hekim denetimi altında diyet/rejim yapmak. Kilo verme konusunda kendisine güvenmek, sabırlı olmak, sıkıntıları yiyerek gidermek yerine başka faaliyetlerde bulunmak (hergün kitap okumaya vakit ayırmak gibi).

5 Beden/Vücut Kütle İndeksi (BKİ) BKİDurumu 18,5’ten küçükZayıf 18,5-24,9 arasıNormal 25-30 arasıFazla kilolu 30’dan büyükŞişman

6 Beden/Vücut Kütle İndeksi Hesaplama

7 Beden Algısı Nedir? Beden algısı, bir kişinin kendi bedeni hakkındaki düşüncelerini, duygularını ve değerlendirmelerini ifade eder.

8 Kaynak Beslenme.gov.tr


"Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri ve Sağlık Üzerinde Etkileri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları