Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf"— Sunum transkripti:

1 Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
Merve ÖZEL Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf Bilgisayar II dersi ödevi kapsamında hazırlanmıştır.

2 Bu sunumda ; Sosyal ağlar (Facebook , Twitter )
Video paylaşma ( Youtube , Dailymotion) Wikiler Bloglar Podcast – RSS konuları hakkında içerikler bulunmaktadır.

3 * GEDİK , Nuray.(2013, Mayıs). Erişim tarihi : 14.05.13
Peki Web 2.0 nedir?? 2004 yılında ortaya atılmış bir kavramdır.* Web sitelerinin yalıtılmış bilgi depoları şeklinden çıkıp kullanıcılara web uygulamaları imkanı sunan fonksiyonel web platformlarıdır.* * GEDİK , Nuray.(2013, Mayıs). Erişim tarihi :

4

5 Günümüz teknoloji çağında her şey değişim ve gelişim içindedir
Günümüz teknoloji çağında her şey değişim ve gelişim içindedir.Bununla birlikte Web 1.0 da değiştirilip geliştirilerek Web 2.0 çıkmıştır. Bir veriye birden çok kişinin ulaşması ve onun üzerinde değişiklik yapması bize sağladığı kolaylıklardan yalnızca bir tanesidir.

6 Web 2.0 ve Eğitim Örnek verecek olursak öğretmen olduğumuzda Facebook’ta bir hesap açarak ve bir grup oluşturarak öğrencilerimiz ile aktif olarak iletişime geçebiliriz. Onlara yararlı olabilecek içeriklerin linklerini koyarak, derslerle ilgili bir problem olduğunda onlara bunu hemen bildirerek zaman tasarrufu da sağlamış oluruz.

7 Web 2.0 araçları Sosyal Ağlar (Facebook, Twitter ) Video paylaşma ( Youtube) Wikiler Bloglar Podcast - RSS

8 Facebook Facebook; insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi, fotoğraf, video vb. paylaşımı amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Mark Zuckerberg tarafından kuruldu.

9 Twitter Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir sosyal paylaşım sitesidir.

10 YouTube, kullanıcılarının video izleyip aynı zamanda kendi videolarını yayınlayabildiği 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuş ve Ekim 2006'da Google tarafından satın alınmış bir platformdur.

11 Wiki, GNU Özgür Belgeleme Lisansı altında kullanıcıların yeni sayfa yaratmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına izin veren (olanak sağlayan) bir yazılımdır.  Wikipedia bu wikilerden en çok bilinenidir.

12 Bloglar Türkçesi ağ günlüğüdür.
Teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir. İngilizce web ve log kelimelerinin zaman içinde birleşmesinden oluşmuştur.

13 Podcast Podcasting, çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle feed (besleme) yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

14 RSS RSS çeşitli internet siteleri tarafından yayınlanan haber vb. içeriğin tek bir ortamdan topluca izlenebilmesine olanak sağlayan yeni bir içerik besleme yöntemidir.

15 Kaynakça GEDİK , Nuray.(2013, Mayıs). http://facebook.nedir.com/


"Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları