Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB 2 TANITIM GÖZDE DURMAZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB 2 TANITIM GÖZDE DURMAZ."— Sunum transkripti:

1 WEB 2 TANITIM GÖZDE DURMAZ

2 Web 2 nedir? • 2004 yılında ortaya atılmış bir kavramdır.
• Açık iletişim sağlayan, merkeziyetçilikten uzak, paylaşım ve yeniden kullanıma imkan sunan ve web içeriğini herkesin kendisinin geliştirmesi ve dağıtması yaklaşımına dayanan sosyal bir olgudur. • Web sitelerinin yalıtılmış bilgi depoları şeklinden çıkıp kullanıcılara web uygulamaları imkanı sunan fonksiyonel web platformlarıdır.

3 Anlatılacak web 2 programları
Wiki Podcast ve Rss E-kitap Prezi Bloglar

4 WEB 2-WİKİLER A)Wikiler: Wiki herkesin üzerinde istediği gibi düzenleme yapmasına izin veren bilgi sayfaları topluluğudur. Wikiler sayesinde size verilen bilgilerde değişiklilikler yapılabilir,yeni bilgi ekleyebilinir. Wikiler işbirliği içinde bilgiyi yapılandırmanıza olanak sağlar.

5 WEB 2-PODCAST VE RSS Podcast temel olarak, istenilen herhangi bir ses dosyasını RSS aracılığıyla paylaşılmasını sağlar. Podcast, bir oynatıcı içi uygun ses ya da görüntü dosyasıdır. Podcast’in gezici bir enstrüman ile dinlenebilmesi (PDA,cep telefonu, bilgisayar) onu etkin bir öğrenme aracı haline getirmektedir.

6 Web 2-e-kitap Ders formatında organize edilmiş , ücretsiz ve serbestçe ulaşabilinen sayısal ortamı daha etkin hale getiren bir sistemdir. Kullanıma ve adaptasyona belli lisans koşulları ile erişim sağlanmaktadır. Bu uygulamalarla kaliteli eğitim sağlanmaktadır.

7 Web 2-prezi Prezi sayesinde yapmak istediğimiz sunum ve vermek istediğimiz eğitsel içerikli bilgileri daha şık verebiliriz. Prezi power point uygulamasında bize sunulan görsel şovun çok çok daha ileri seviyesindedir.

8 Web 2-bloglar Blog düşüncelerinizi hızlıca gönderebileceginiz, insanlarla etkileşime geçebileceginiz kullanımı kolay web sitenizdir. • “HTML bilgisi olmadan, dosya transferi işlemlerine ve özel bir yazılıma ihtiyaç duymadan web sayfası oluşturmayı ve düzenlemeyi saglayan yazarlık sistemidir.”

9 kaynaklar  Doç.Dr. Yüksel Göktaş tarafından hazırlanan sunum  Yrd. Doç.Dr. Levent Durdu tarafından hazırlanan sunum   Altun, A. (2005). Eğitimde İnternet Uygulamaları, Anı Y., Ankara.   conference.merlot.org/2008/Thursday/Guenter_C_Thursday.ppt    static.hcrhs.k12.nj.us/gems/journ1/techspo.ppt  csertoglu.typepad.com/momoistanbul/files/retro-user_generated_content1.ppt  2

10


"WEB 2 TANITIM GÖZDE DURMAZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları