Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KELİME KUMBARAM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KELİME KUMBARAM."— Sunum transkripti:

1 KELİME KUMBARAM

2

3 Projenin adı: Kelime Kumbaram
Projenin Amacı: Öğrencilerimizin günlük hayatta kullandıkları kelime hazinelerinin okullarımızda yapılacak etkinlik ve eğitim çalışmaları ile zenginleştirilmesi ve telaffuz güzelliği kazandırılarak Türkçemizin güzel konuşulmasının sağlanması.

4 Proje Yürütme Kurulu: Okul Müdürü: Cumhur ÖZTÜRK
Müdür Yardımcısı: Hüseyin ERGÜN Türkçe Öğretmeni: Mehmet ÇELİK İngilizce Öğretmeni: Ersan PARLAK Sosyal Bilgiler Öğretmeni: Aysel GÜNAY Matematik Öğretmeni: Sevinç GÜDELOĞLU Fen ve Tek. Öğretmeni: Emrah YILDIRAN Beden Eğt. Öğretmeni: A. Rıza ERSÖZ

5 Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar:
1-Öğrencilerimizin günlük hayatta kullandıkları kelime hazinelerinin okullarımızda yapılacak etkinlik ve eğitim çalışmaları ile zenginleştirilmesi ve telaffuz güzelliği kazandırılarak Türkçemizin güzel konuşulmasının sağlanması amacıyla Okul Proje Yürütme Kurulu oluşturulacaktır. Okul Proje Yürütme Kurulu uygulanacak proje ile ilgili çalışma takvimi oluşturacaktır. Bunun yanında proje ekibi arasında görev dağılımı yapılarak proje kapsamında yapılacak çalışmalar okul idaresine tebliğ edilecektir.

6 2-Okulumuz Türkçe Öğretmeni ve sınıf rehber öğretmenleri görüş alışverişinde bulunarak her sınıfa bir kelime kumbarası oluşturacaktır. Her öğrenci kendi sınıfındaki kumbaraya kendi seviyesine uygun kelimeler atacaktır. Bu kelimeler öğrencinin yeni öğrendiği kelimelerden oluşacaktır. Kelimeler küçük kâğıtlara yazılacak ve kağıdın arka tarafına kelimenin anlamıyla cümlede kullanılmış hali yazılacaktır. Böylelikle öğrencinin sözcük dağarcına yeni bir kelime katılmış olacaktır.

7 Kelime kumbaralarımız.

8

9 3- Her hafta kumbara açılarak rastgele kelimeler seçilecek, seçilen bu kelimeleri kullanarak öğrencilerin çok bilindik bir hikayeyi anlatmaları istenecektir. Hikayede yer, zaman, kahraman ve konu sınırlaması yapılmayacaktır.

10

11

12 4-Sınıfın öğrencileri kelimeyi öğrendikten sonra o hafta içerisinde belirlenen kelimenin anlamını, nerelerde kullanıldığını, varsa içerdiği başka anlamları araştırarak kelimeyi günlük hayatında kullanacak, arkadaşlarına bu kelimenin içinde kullanıldığı cümlelerle anlatımda bulunacak ve bu şekilde özümsenmesi sağlanacaktır.

13 5-Okulumuzda haftanın sözü uygulaması yapılacak okulumuz Türkçe öğretmeni tarafından belirlenen eğitim içerikli bir söz belirlenerek tüm öğrencilerin görebileceği bir panoya asılarak öğrencilerimizin hafta boyu belirlenen sözü öğrenmeleri sağlanarak bir eğitim öğretim yılında en az yeni söz öğrenmesi sağlanacaktır. Öğrenciler öğrendikleri yeni kelimelerle haftanın sözünü oluşturabilecekler.

14 6-Okulumuzda her dönem birer tane olmak üzere sınıflar arası münazaralar düzenlenerek öğrencilerimizin tartışma ve sonuca ulaşma kültürünü kazanmaları sağlanacaktır.

15 7-Belirli gün ve haftalarda öğrencilerin etkin olduğu programlar düzenlenerek onların Türkçe kültürünün zenginleştirilmesi ve telaffuz güzelliği kazandırılarak Türkçemizin güzel konuşulmasını sağlanacaktır. Bu etkinliklerde değişik öğrencilere görev verilmesine özen gösterilecektir.

16 8-Okul müdürlüğümüzce eğitim dönemlerinin sonunda bu alanda gelişme kaydeden başarılı öğrencileri tespit ederek ödüllendirilmesini sağlayacaktır.

17 9-Her yılın sonunda Türkçe öğretmenlerince değişik ölçme ve değerlendirme metotları kullanılarak öğrencilerin gelişimleri izlenecektir.


"KELİME KUMBARAM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları