Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE."— Sunum transkripti:

1 2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE VE İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ARASINDA YAPILACAK OLAN “HADİS EZBERLEME ve DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI” ŞARTNAMESİ”

2 PROJENİN ADI Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise ve İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Arası “Hadis Ezberliyorum ve Dini Bilgiler Yarışması”

3 PROJENİN AMACI Düzenlenen bu yarışmayla; Öğrencilere Hadis-i Şerifler aracılığıyla sevgili peygamberimizin mesajını aktarmak, O’nun üstün ahlakını öğreterek, öğrencileri kötü huy ve davranışlardan uzak tutmaya çalışmak, Öğrenciler arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamak,

4 HEDEF GRUBU Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı; özel okullar dahil Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Tüm Lise ve İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini kapsamaktadır.

5 FAALİYETLER Tüm ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olmak üzere; » 40 Hadis Ezberleme, » Dini Bilgiler Yarışması,

6 PAYDAŞLAR Sakarya İl Müftülüğü Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

7 40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI FAALİYET TAKVİMİ

8 40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Hadis kitapçıkları İl/İlçe Müftülükleri tarafından okul idaresine teslim edilecek; okul idareleri tarafından öğrencilere dağıtılacaktır. Okul Müdürlerinin görevlendireceği Müdür Yardımcısı Başkanlığında en az iki öğretmenden oluşacak Hadis Ezberleme ve Dini Bilgiler Yarışması Değerlendirme Komisyonu kurulacak. Komisyonda İmam-Hatip okullarında meslek dersi öğretmenlerinden, diğer okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden yararlanılacaktır. Meslek dersleri ya da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin eksik olması veya hiç olmaması durumunda diğer branş öğretmenlerinden de yararlanılabilir. Hadisler, ortaokul ve lise kategorilerinde Türkçe; İmam Hatip Ortaokulu ve İmam hatip Lisesi kategorilerinde ise Arapça ve Türkçe anlamı ile ezberlenecektir. Komisyon, herhangi bir derecelendirme yapmayıp; dağıtılan kitapçıklardaki 40 hadisi ezberleyen istekli öğrencileri tespit ederek Ek-1 Format Örneği doğrultusunda düzenlenen tutanak ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirecektir. İl Müftülüğü tarafından Hadis ezberleyen istekli öğrencilere “Hadis Ezberleme Sertifikası” verilecektir. İl/İlçe Müftülükleri tarafından yarışmaya katılan tüm okulların kütüphanelerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Diyanet İlmihali” hediye edilecektir. Okullar hadis ezberleyen gönüllü öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilecek, bunların arasından belirlenecek bir kısım öğrenciler kontenjan sayısına göre İl Kutlu Doğum Çocuk Şöleni’ne davet edilecektir. Hadis ezberleyen öğrenciler arasından çekilişle noter huzurunda belirlenen öğrencilerde aynı salonda hediyelerini alacaklardır. İl programı 17 Nisan 2014 Perşembe günü Serdivan Yeni Kapalı Spor Salonunda Saat 10.00’dan itibaren yapılacaktır.

9 HADİSLERİ EZBERLEYEN ÖĞRENCİLERE VERİLECEK BELGE

10 DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI FAALİYET TAKVİMİ

11 DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Sınav, gönüllü öğrencilerin katılımıyla; Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise ve İmam Hatip Lisesi olmak üzere 4 grupta ve her sınıf seviyesinde yapılacaktır. Kitapçıklar İl Müftülüğü tarafından tedarik edilecek, İlçe Müftülükleri tarafından okullara dağıtılacaktır. Sorular her okulun sınıf seviyesine göre Temel Dini Bilgiler dersinden seçilerek hazırlanacak. (İmam Hatip Lisesi 10-11-12. sınıf kategorilerindeki sınav fıkıh ve siyer dersi sorularından oluşacaktır.) Sınav 60 adet sorudan oluşacaktır. Sınav, katılan her okul bünyesinde 08 Nisan 2014 Salı günü aynı saatte yapılacak. Sınavın yapılışı ve sonuçlarından tamamen okul müdürlükleri sorumlu olacaktır. Ek-2 Format Örneği Hadis Ezberleme ve Dini Bilgiler Yarışması Değerlendirme Komisyonu, sınav sonuçlarını değerlendirerek ilk 5 (beş) dereceye giren gönüllü öğrencileri tespit edip Ek-2 Format Örneği doğrultusunda düzenlenen tutanak ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirecektir. Her okul bünyesindeki kategorilerde birinci olanlara ödül; 2,3,4 ve 5 inci olan öğrencilere kitap hediyesi vb. İlçe Müftülüklerince verilecek. her sınıfın ilk beş dereceye Her kategorideki her sınıfın ilk beş dereceye girenleri İl Kutlu Doğum Şölenine davet edilecek, büyük çekilişe katılma hakkı kazanacaktır.

12 EK-1 ………………………………………………. MÜDÜRLÜĞÜ OKUL DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TUTANAĞI

13 EK-2 ………………………………………………. MÜDÜRLÜĞÜ OKUL DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TUTANAĞI


"2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları