Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi"— Sunum transkripti:

1 Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi

2 Projeye Dair Genel Bilgiler
Proje Adı: Mahkum Kadınlar için Kariyer Planlama Merkezleri Projesi ( TR1-LEO ) Yararlanıcı Kurum: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Fon Sağlayıcı Program: Hayat Boyu Öğrenme, Leonardo Da Vinci Proje Bütçesi: Avro Proje Süresi: 27 ay (01/11/ /01/2015) Sözleşme Makamı: AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

3 Projenin Amacı Proje ile Portekiz’deki ISQ araştırma enstitüsünün ürettiği ve hüküm giymiş kişiler de dâhil olmak üzere dezavantajlı bireylere yönelik uyguladığı “Ön Öğrenmelerin Değerlendirilmesi” (Assessment of Prior Learning- APL) modeli ile Almanya’daki dezavantajlı bireylere kariyer planlama hizmeti veren bir “Yeterlilik Ajansı” olan BBS START GmbH’nin çalışmalarının birleştirilerek Türkiye’de uygulanabilir bir model oluşturulması amaçlanmıştır

4 Proje Süreci Proje ilk hazırlandığında Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında görev alacak sosyal çalışmacılar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinde kurgulanmıştır. Temmuz 2014 tarihi itibariyle proje ekibinde yapılan değişiklik ile Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü dahil edilerek proje faaliyetleri yeniden planlanmıştır. Yeni kurguya uygun olarak bir Proje Akademisyen Ekibi oluşturulmuştur.

5 Proje Ortakları-1 Portekiz ISQ: Portekiz’de 1965 yılında kurulmuş, dünyanın her tarafında 30’dan fazla ülkede faaliyetler yürüten bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir teknoloji kurumudur. Hem ceza infaz kurumlarında hem de ceza sonrasında eski hükümlülere eğitimler vermektedir. “Önceden Edinilmiş Bilgilerin Değerlendirilmesi” (APL) modeli geliştirmiş olup Projemize APL modeli için dahil edilmiştir.

6 Proje Ortakları-2 BBS START GmbH: Almanya’da kurulmuş, ana hissedarı bölge yönetimi olan ve kâr amacı gütmeyen bir şirkettir. 20 yılı aşkın süredir dezavantajlı kesime yönelik olarak iş danışmanlığı, yönlendirme, sosyal kaynaşma ve mesleki eğitim alanlarında çalışmaktadır. BBS START tarafından dezavantajlı bireylere kariyer planlama hizmeti veren “Yeterlilik Ajansı” oluşturulmuştur.Projemize Yeterlilik Ajansı yapılandırılması yönüyle dahil edilmiştir.

7 Türkiye Uygulaması Portekiz ve Almanya Çalıştayları yolu ile yerinde gözlem yapılarak altyapı çalışmaları yapıldı. Türkiye’de yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar ve hizmetler incelendi. Araştırmacı akademisyenler tarafından 8 adet değerlendirme ölçeği ve 45 adet meslek formu geliştirildi. Ankara ve Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları’nda kalan 380 kadın mahkum örnekleminde pilot uygulama yapılarak ölçeklerin değerlendirilmesi yapıldı. Uygulama sonuçları analiz edilerek Kariyer Planlama Merkezleri ve Yeterlilik Ajansı yapısı modellendirildi.

8 Önerilen Model Kariyer Planlama Merkezleri’nin (KPM) Ceza İnfaz Kurumları’nda kurulması Bu merkezlerde çalışan personelin psikolog, sosyal çalışmacı, psikolojik danışman olmasının sağlanması Yeterlilik Ajansı’nın Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılması ve bu ajansın KPM’ler arasındaki koordinasyonu sağlaması öngörülmüştür.

9 Çıktılar Yetişkin eğitimi konusunda Türkiye Durum Raporu ve Proje ortaklarının buna yönelik değerlendirmeleri. Projeyi ve modeli tanıtan tanıtım broşürü; 100 meslek broşürü; 100 afiş; 100 USB Flash Disk. Modelin uygulamasına ilişkin detayı bir rehber kitap. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sitemi’ne (UYAP) entegre bir yazılım. Proje Web Sitesi ( Cezaevlerinde görev yapan 24 sosyal çalışmacıya yönelik Eğitici Eğitimi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında Protokol

10 Sürdürülebilirlik Proje ile üretilen modelin etkin, verimli ve sürdürülebilir kılınması amacıyla Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığı arasında protokol imzalanmıştır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün bu sistemi daha etkin bir şekilde kullanabilmesini sağlamak amacıyla UYAP’a entegre bir yazılım geliştirilmiştir. Eğitici eğitimleri yapılarak modelin uygulanması sağlanmıştır.


"Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları