Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende"— Sunum transkripti:

1 Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende
Vildan Arzu GÜNYEL Sosyal Çalışmacı Kadın Konukevi Müdür V. Fatma OLCAY Şehit Bülent Köfter Halk Eğitim Merkezi Müdürü ASP İzmir İl Müdürlüğü 2 Nolu Kadın Konukevi Oyun Odası

2 Kadın Konukevi Aile içi şiddet mağduru kadınlar ve yanlarında bulunan çocuklarına barınma, güvenlik, talep edildiği takdirde hukuksal destek, sosyal ve psikolojik destek sağlanarak kadında farkındalığı arttırarak kadının güçlendirildiği kurumlardır.

3 Kadın Konukevi Konukevinden yararlanan kadınlar eğitim seviyeleri düşük olup, sosyo-ekonomik yoksunluğu olan bölgelerden gelmektedirler. ASPB Kadın Konukevleri Yönetmeliği’ne göre kadın konukevine gelen kadınlar ve çocuklar hizmetten 6 ay yararlanabilir, gerekli görüldüğü takdirde bu süre uzatılabilir.

4 Kadın Konukevi Oyun Odası
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü Protokolü ile 2 Nolu Kadın Konukevi’nde bir oyun odası Nisan 2013 tarihinde açılmıştır.

5 Kadın Konukevi Oyun Odası
ASP İl Müdürlüğü: Kadın Konukevi’nde 2 odanın tahsisi, çocuklar için gıda, genel giderler, temizlik giderleri, yardımcı personel, sarf malzemeleri. İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Proje kapsamında sağlanan donatım, oyuncak, kitap, kırtasiye, iki usta öğretici.

6 Kadın Konukevi Oyun Odası
Yaşanan Güçlükler Gizlilik İlkesi İdari Süreç

7 Kadın Konukevi Oyun Odası
Başarılar Koordinasyon Seçilen usta öğreticilerin kurumun yapısına çok uygun olması Oluşturulan oyun odasının kurum içinde olması nedeniyle güvenlik düzeyinin yüksek olması Binanın yapısı nedeniyle oyun odası uygulaması yapılmasına uygun olması Var olan 18 çocukla hemen işleyişe geçebilmesi

8 Kadın Konukevi Oyun Odası
Çocuklar için; *Okul Öncesi Eğitim *Güven duygusu *Esneklik Anneler için; *İstihdamına katkı *Kendine zaman ayırma fırsatı *Anne eğitimi

9 Kadın Konukevi Oyun Odası
1 faaliyet odası + 1 oyun odası 2 usta öğretici 18 çocuk 10 kadın

10 Kadın Konukevi Oyun Odası-HALK EĞİTİM MERKEZİ DESTEĞİ
HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİNİN HEDEF VE AMACI Dezavantajlı grupların güçlendirilmesi ve yetkinleştirilmesi

11 Kadın Konukevi Oyun Odası-USTA ÖĞRETİCİ SEÇİM SÜRECİ
Komisyon değerlendirmesi Aldıkları çocuk eğitiminin yanında dezavantajlı bu grubun psikolojik anlamda yapısını bilen ve bu yapıya uygun eğitim verecek elemanların görevlendirilmesi

12 Kadın Konukevi Oyun Odası-ANNE EĞİTİMİ
Annelere Meslek Kursları 0-6 yaş grubu AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI

13 Kadın Konukevi Oyun Odası
7 yıllık protokol Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim ile işbirliği ASPB na bağlı diğer birimlerde de yaygınlaştırılması Sürdürülebilir kırtasiye desteği

14 ÖRNEK VAKA 1 G.A. , 41 yaşında, 2. Evliliğini 56 yaşında 3 yetişkin çocuklu bir kişi ile yapmış, Oğlu R.A doğumlu, kızı P. A doğumlu, Evlenmeden önce tekstil sektöründe çalışmış.

15 ÖRNEK VAKA 1 Çocuklarının olması ile birlikte eşiyle problemleri başlamış, 5 yıllık evliliği boyunca fiziksel, ekonomik ve çok üst boyutta psikolojik şiddete maruz kalmış, Eşinin kendisine bıçak çekmesi nedeniyle karakola sığınmış, sonrasında Kadın Konukevi’nden yararlanmaya başlamış.

16 ÖRNEK VAKA 1 G.A. ‘ya niteliklerine uygun iş bulundu.
Çocukları R.A. ve P.A. 08:30-17:30 saatleri arasında oyun odasında… Geçen 1 ayda çocuklarda çok ciddi gelişimler gözlendi.

17 ÖRNEK VAKA 2 G.Ö. aile içi şiddet nedeniyle 2009 doğumlu kızı Z.T ile birlikte konukevinden hizmet almaktadır. Z.T. babanın anneye uyguladığı fiziksel şiddete çok yakın şahit olmuştur. Anneden ayrılma korkusu vardır. Oyun odasından istediği saatte ve istediği sürede (annesi ile ilgili hassasiyeti nedeniyle) yararlanabilmektedir.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 Teşekkür Ederiz…


"Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları