Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Finans Yönetimi Örnek Sorular

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Finans Yönetimi Örnek Sorular"— Sunum transkripti:

1 Finans Yönetimi Örnek Sorular

2 Soru 1 X Y Ekonominin Durumu Olasılık (p) Getiri (E(r)) Durgun 0,25
-0,10 0,13 Normal 0,55 0,20 İyi 0,50 X ve Y hisse senetlerinden hangisine yatırım yapmayı tercih edersiniz?

3 Soru 2 X A. Ş.’nin nakit dönüş süresi 50 gün, alacak devir hızı 8 ve ticari borçlar devir hızı 10 ise; a) Firmanın stok devir hızı kaçtır? b) Eğer kredili satışlar TL ise, ticari alacaklar hesabının tutarı kaçtır?

4 SORU 3 X A. Ş.’nin bazı bilgileri aşağıdaki gibidir;
Cari kredili satışlar tutarı: TL Tahsil süresi: 2 ay Firmanın getiri oranı: %20 Şirket sektördeki aşırı rekabet sebebiyle 3/10 net 30 politikasını uygulamayı düşünmektedir. Müşterilerin %35’inin bu durumdan yararlanabileceği ve tahsil süresinin 45 güne düşeceği tahmin edilmektedir. Politika uygulanmalı mıdır?

5 SORU 4 X A. Ş. geçen yıl 30 gün vadeli kredi politikası uygulayarak TL’lik satış yapmıştır. Eğer vadeyi 60 güne çıkarırsa, satışların %25 oranında artacağını tahmin etmektedir. Ek satışlarda ödenmeme riskinin %4 olacağı, brüt kar marjının %30 olacağı ve sermaye maliyetinin %24 olacağı tahminlenmektedir. Firmanın vadeyi 60 güne çıkarması uygun mudur?

6 SORU 5 İşletmenin gelecek dönemde ihtiyaç duyduğu (satın alacağı) mal miktarı adettir. Her bir siparişin gerektirdiği satın alma gideri ise TL’dir. Malın birim alış fiyatı TL olup, stok bulundurmanın gerektireceği giderler stok alış fiyatının %10’u olarak tahmin edilmektedir. Bu işletmede, toplam stok giderlerini minimum yapacak ekonomik sipariş miktarını, bunun için yılda kaç kez sipariş verilmesi gerektiğini ve kaç günde bir sipariş verilmesi gerektiğini hesaplayınız. Bu durumda toplam stok giderlerinin ne olacağını bulunuz.


"Finans Yönetimi Örnek Sorular" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları