Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Çocuk istismarı;18 yaşın altındaki çoçuklara anne,babaları ya da onların bakımından sorumlu olan kişiler yada yabancılar tarafından yapılan bedensel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Çocuk istismarı;18 yaşın altındaki çoçuklara anne,babaları ya da onların bakımından sorumlu olan kişiler yada yabancılar tarafından yapılan bedensel."— Sunum transkripti:

1

2

3  Çocuk istismarı;18 yaşın altındaki çoçuklara anne,babaları ya da onların bakımından sorumlu olan kişiler yada yabancılar tarafından yapılan bedensel ve psikolojik açıdan zarar veren,çoçukların fiziksel,duygusal,zihinsen ve sosyal gelişimlerini zedeleyen her türlü eylem çoçuk istismarı olarak kabul edilir.

4  Çocuk ihmali;çocukalrın fiziksel ve psikolojik gereksinimlerini yeterince karşılanmaması olarak tanımlanır.

5  Tanımadığı kimselerle bir yere gitmemeleri.  Tanımadığı kimselerin araçlarına binmemeleri.  Tanımadığı kimselerin kendisine yakınlık göstermesine izin vermemeleri,kendisine verilen hediyeleri kabul etmemeleri.

6  Evden dışarıya çıktığında nerede ve kiminle birlikte olduğunu ailemize söylemeleri.  Kalorifer dairesi,bodrum katı ve inşaat alanı gibi yerlere girmemeleri.  Okul önlerinde satılan ve şüphe uyandıran yiyecek ve içecekleri satın almamaları.

7  Kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarından uzak durmaları.  Tanımadığı kimselere aileniz ve komşularınız hakkında bilgi vermemeleri.  Araçların geçtiği cadde ve sokaklarda top oynamamaları

8  Araçların arkasında asılmamaları.  Duran iki aracın arkasından geçmemeleri.  Kendilerine yeşil ışık yanmadan yolun karşısına geçmemeleri,konularında ÇOÇUKLARIMIZI UYARALIM!!!

9 EMİNE KARAAĞAÇ DENİZ TAŞKIN REHBER ÖĞRETMENLER


" Çocuk istismarı;18 yaşın altındaki çoçuklara anne,babaları ya da onların bakımından sorumlu olan kişiler yada yabancılar tarafından yapılan bedensel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları