Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM"— Sunum transkripti:

1 HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM

2 Sağlıklı bir yaşam sürmemize engel olabilecek ortamlardan korunmak için yapılan tüm uygulamalar ve temizlik işlemlerinin geneline hijyen denilmektedir.

3 Elbette ki her birey kendi temizliğinden ve bakımından sorumludur
Elbette ki her birey kendi temizliğinden ve bakımından sorumludur. Bu durumda çocuklar tabi ki istisna kabul edilmektedirler. Çocukların hijyen ve bakımı anne ve babaya aittir.

4 Çocuk yaşlarda anne, baba veya öğretmenler tarafından çoğu zaman bizzat yapılarak öğretilen temizlik uygulamalarının, çocukluktan sonra bireyin kendisi tarafından yapılması gerekmektedir.

5 Örneğin; tuvaletten sonra ve yiyeceklere dokunmadan önce ellerin yıkanması bir alışkanlık olmalıdır. Her gün yapılan işler arasında banyo yapma bir başka temizlik uygulamasıdır.

6 Temizliğin sadece görünür kirlenme olduğunda yapılması yeterli değildir. Örneğin; uykudan uyanınca yüzün yıkanması, çamaşırların değiştirilmesi, gündelik temizlik uygulamalarıdır.

7 Sağlıklı bir yaşam için, nerede olursa olsun günlük yaşamı düzenleyen bazı temel kuralların bilinerek uygulanması, sağlığın korunmasını ve diğer bireylerle paylaştığımız yaşamı kolaylaştırır. 

8 Bu kurallardan en önemli bazıları temizlik, sağlıklı beslenme, bedensel ve zihinsel çalışma, düzenli yaşam, spor yapmak, sigara, alkol, uyuşturucu , sorunlarla başa çıkmada doğru ve uygun yöntemler kullanmadır.  

9

10 Anladığımız gibi sağlıklı yaşamanın en önemli yolu hijyenden geçmektedir.. Temizliğimize her zaman özen göstermemiz, sağlıklı bir yaşamı da peşinden getirir..

11 Beni dinlediğiniz için teşekkürler.
Ece EKŞİ 6/B 621


"HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları