Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda."— Sunum transkripti:

1

2 Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda her proje için bir yürütme komisyonu ve komisyonların danışmanlığını yapacak bir yürütme kurulu oluşturulmuştur. 3.Kurulda komisyonların çalışmaları gözden geçirilerek bu çalışmalara göre planlamalar yapılmıştır. Bu planlamalar çerçevesinde aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

3 Değerler eğitimi kapsamındaki faaliyetlerin hangi sınıflar tarafından gerçekleştirileceği sınıf öğretmenleri ve ilgili komisyon tarafından belirlenmiştir. Bunların haftalara göre planlanması yapılmıştır. İlgili süreçte yapılacak olanların ana hatları (Sergi, Konferans, İlan panolarının kullanılması, Video gösterilerinin yapılması, Değenlere uygun müzik yayınlarının yapılması, Camlara-sınıf kapılarına ve okul koridorlarına afişlerin yapıştırılması gibi ) belirlenmiştir. Bu cümleden olarak Sevgi ve Saygı Eğitimi çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

4 ‘Ecdada Saygı’ kapsamında Hicaz Demiryolu Sergisi

5

6 Öğrencilerimizin önemli bir kısmı Kastamonu merkez ilçe dışından olduğundan bu öğrencilerimizin velileri proje kapsamı dışında tutulmuştur. Diğer öğrenci velilerimiz ile gönüllülük esasına dayalı olarak projeye başlanmıştır. Bu kapsamda sınıf öğretmeni, o sınıfta derse giren öğretmen, rehber öğretmen ve bir idarecinin katılımıyla ziyaretler gerçekleştirilmektedir.

7

8 Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması için ilk dersin 15 dakikalık bölümü kitap okumaya ayrılmıştır. Daha sonra hep aynı dersin zaman kaybı yaşamaması için kitap okuma saati periyodik şekilde diğer ders saatlerine kaydırılmıştır. Stratejik planda belirtilen şekilde formların doldurulması ve kayıtların tutulması görevi proje yürütme komisyonlarınca yerine getirilmektedir.

9

10 Sosyal etkinlikler projesi kapsamında sportif çalışmalar okul imkanları ile yürütülmektedir. Halk oyunları çalışmaları için Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünce usta öğretici görevlendirmesi yapılmış ve öğrenci katılımı sağlanmıştır. Yine bu proje çerçevesinde önemli gün ve hafta programlarının gerçekleştirilmesinde çok sayıda öğrencinin yer alması, faaliyetlerin bir kısmının tamamen öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır

11 Okulumuzda üniversite sınavlarına yönelik bir kurs açılması için gerekli duyurular yapılmış fakat az sayıda öğrencinin müracaat etmesinden dolayı henüz kurs açılamamıştır. Bakanlığımızın 12. sınıflara yönelik olarak başlattığı YGS ve LYS’ye destek projesine öğrenci katılımının arttırılması için gerekli tedbirler alınmıştır.

12 Sosyal etkinlikler için ortak bir zamanın olmayışı Özellikle 1. sınıflar için ders saatinin çok olmasından dolayı sosyal etkinliklere zaman kalmayışı Sporun bazı dalları dışında sosyal etkinliklere katılımın yeterli olmayışı Üniversiteye hazırlığın öğrencileri sosyal etkinliklere katılımdan alıkoyması Kitap okuma saatinin ders süresinin içinde olması


"Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları