Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hoya carnosa Mum çiçeği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hoya carnosa Mum çiçeği."— Sunum transkripti:

1 Hoya carnosa Mum çiçeği

2 Familyası:Asclepiadaceae
Anavatanı:Güneydoğu Asya ve Kuzey Avusturalya’nın yağışlı ormanları

3 Dayanıklı koyu yeşil yaprakları,mumdan yapılmış hissini veren güzel kokulu zarif çiçekleriyle gayet dekoratif ve kolay yetişen bir bitkidir. Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir. Askılı bir saksıya ekilirse buna gerek kalmaz. Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir.

4 EKOLOJİK İSTEKLERİ SICAKLIK : Gelişme döneminde en az 16 , kışın en az 10’ye gereksinim gösterir.Kısa süreler 7’ye de dayanır. IŞIK : Aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever.Batı ve doğuya bakan pencere kenarlarında bulundurulabilir. NEM : Yüksek orantılı nem (%70-75) ister.

5 BAKIM İSTEKLERİ SULAMA : Yazın saksı toprağı nemli tutulmalı, çok sıcak havalarda yapraklara su püskürtülmelidir.Kışın dinlenme dönemi olan Ekim-Şubat ayları arasında ise, saksı toprağı kurumayacak kadar su verilmelidir. Kışın gereğinden çok su verilmesi halinde yaprak dökülmeleri uç sürgünlerinde kurumalar ve kök çürükleri görülmektedir. GÜBRELEME : Nisan –Eylül ayları arası iki haftada bir kez 2g/l kompoze gübre verilir.

6 Boyu 4,5-5 metreye kadar uzayabilir ve tırmanması için ip ya da tel gibi bir desteğe ihtiyaç duyar.

7 TASARIM ÖZELLİKLERİ Hoya,sarkık formlu bir bitki olduğundan yüksek tavanlı mekanlarda gözü aşağıya yönlendirmek amacıyla kullanılabilir.Bu bitkiler rahatlatıcı etki yarattığından hastane ve ofis gibi mekanlarda da kullanılabilir.Aynı zamanda tırmanıcı olduklarından restoran, lobi ve işyeri gibi mekanlarda mekan ayırma amaçlı kullanılabilir.


"Hoya carnosa Mum çiçeği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları