Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu."— Sunum transkripti:

1

2 Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu Yollar (Kayma) AAcemilik BBazı ilaçları kullandıktan sonra araç kullanmak HHatalı sollama AAşırı hız FFazla yük taşımak  Trafik kurallarını dikkate almamak VVe benzeri.

3 Dikkatsizlik Dikkatsizlik : Araç kullanırken dikkatimizi dağıtmamalıyız.

4 ALKOL KULLANIMI Alkol Kullanımı :Araç sürerken, araç kullanmadan önce ve araç kullanımıdan sonra alkol kullanmamalıyız.

5 UYKUSUZLUK Uykusuzluk : Uykusuz araç kullanmamalıyız.

6 Aksamalar ( Önlem Almama,vb) Aksamalar ( Önlem Almama,vb) : Önlem almadan ( yedek lastik almadan vb. ) yola çıkmamalıyız.

7 KORKAKLIK VE KARASIZLIK Korkaklık ve kararsızlık : Trafikte doğru ve çabuk kararlı olmak hayat kurtarır.

8 DEVAMI SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar maddi kayıp  Yitirilen milyarlarca umut...

9 Kurallar  Tehlikeli sürüş ve yakın takipten kaçınınız  Alkollü araç kullanmayınız  Emniyet kemerinizi mutlaka takınız  Araç kullanırken dikkatinizi dağıtmayınız  Hız limitlerine uyunuz  Far ayarlarınızı kontrol ediniz  Bisiklet ve motosiklet kullanırken kaskınızı takınız Bisiklet  Karşıdan karşıya geçerken geçiş kurallarına ve ışıklara riayet ediniz  Kavşaklarda durunuz, tehlikeli yerlerde sollama yapmayınız  Acelelikten kaçınınız  Trafikte dikkatli ve hoşgörülü olunuz

10 RESİMLER

11

12

13

14


"Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları