Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sosyal Medya Stratejisi Geliştirme ve Sosyal Medya İletişimi 9-10 Kasım 2013 AISEC - Adana Zeynep Atay STGM Proje Asistanı Özgür Mehmet Kütküt STGM İletişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sosyal Medya Stratejisi Geliştirme ve Sosyal Medya İletişimi 9-10 Kasım 2013 AISEC - Adana Zeynep Atay STGM Proje Asistanı Özgür Mehmet Kütküt STGM İletişim."— Sunum transkripti:

1 Sosyal Medya Stratejisi Geliştirme ve Sosyal Medya İletişimi 9-10 Kasım 2013 AISEC - Adana Zeynep Atay STGM Proje Asistanı Özgür Mehmet Kütküt STGM İletişim Koordinatörü

2 I. Gün Eğitimden beklentiler Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Örgütlenmeye Yarar mı? Sosyal Mecralar Sosyal Medya İçeriği İzleme – ölçme araçları Sosyal Medya Stratejisine Giriş Ödev Program II. Gün Wordpress blog yönetimi (isteyen varsa) Ödevlerin stratejiye eklenmesi Sosyal Medya Stratejisinin tamamlanması ve basınla iletişim

3 Sosyal Medya Nedir? WEB 2.0 üzerinde bilgi ve teknolojilerin kullanıcı merkezli bir şekilde üretilmesini ve geliştirilmesine olanak sağlayan internet tabanlı uygulamalar bütünüdür. Sosyal medya nedir?İnsanların internet ortamında bir araya gelerek düşüncelerini, ürettiklerini ya da başkaları tarafından üretilmiş içeriği paylaştıkları çift yönlü iletişim içinde oldukları anlık, çok yönlü etkileşime imkan tanıyan,zaman/mekan bağımsız dijital mecralardır.

4 Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya teknoloji ile ilgili değildir. İnsanlararasındaki iletişim ile ilgilidir. Bir dijital mecrayı Sosyal Medya olarak tanımlamak için: Yayıncıdan bağımsız kullanıcıları/üyeleri olması, Kullanıcı kaynaklı içeriğe imkan vermesi Kullanıcılar arasında etkileşime imkan vermesi gerekir.

5 Sosyal Medya İletişimi Nedir? Sosyal Medya İletişimi, hedeflerine, çevrimiçi sosyal medya mecralarında çok yönlü etkileşime izin veren bir katılım göstererek ulaşmayı amaçlayan çevrimiçi profesyonel iletişim biçimidir. Hedeflerin net ve ölçülebilir bir şekilde tanımlanmış olması, Katıldığı topluluğun ya da yer aldığı mecranın kurallarına uygun katılım göstermesi gerekir.

6 Sosyal Medya İletişimi Nedir? Sosyal Medya bir kokteyl partidir. İçinde yer almadan önce partinin kurallarının öğrenilmesi gerekir. Partinin Kuralları Var!

7 Partinin Kuralları: Parti sizle de sizsiz de devam eder. Partide konuşmadan önce dinlemeyi öğrenin. Konuşmanın genel seyrini bozmayın. Tavırlarınıza dikkat edin. Nerede nasıl davranmanız gerektiğini bilin. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Kimse sizin önem verdiğiniz konulara önem vermek zorunda değil. Doğal ve samimi olun. Sürekli fayda peşinde koşmayın. Size faydası olmayan bilgileri de paylaşın. Bildiklerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

8 Partinin Kuralları: Güvenilir olun, güven oluşturun. İnsanlar arasında ayrım yapmayın. Rakamlara değil, iletişime odaklanın. Karşılık verin.

9 Ayık olun; Sosyal Medya Efsanelerine İnanmayın Sosyal medya ücretsizdir. Sosyal medya gelip geçicidir. Sosyal medya tehlikelidir. Sosyal medya yakında geleneksel medyanın yerini alacak.


"Sosyal Medya Stratejisi Geliştirme ve Sosyal Medya İletişimi 9-10 Kasım 2013 AISEC - Adana Zeynep Atay STGM Proje Asistanı Özgür Mehmet Kütküt STGM İletişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları