Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇERİK ; ULMUS MİNOR’ ün botanik özellikleri: Sistematiği, Habitus’u,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇERİK ; ULMUS MİNOR’ ün botanik özellikleri: Sistematiği, Habitus’u,"— Sunum transkripti:

1 İÇERİK ; ULMUS MİNOR’ ün botanik özellikleri: Sistematiği, Habitus’u,
Kabuğu, Sürgünü, Yaprağı, Çiçeği, Meyvesi, Tohumu 2) ULMUS MİNOR’ ün ekolojik özellikleri: İklim(su, sıcaklık), Işık, Toprak, Yayılışı 3) Anavatanı 4) Kaynak

2 1) ULMUS MİNOR’un botanik özellikleri:
Sistematiği: Kingdom: Plantae Division: Magnoliophyta Class: Magnoliopsida Order: urticales Family: ulmaceae Genus: ulmus Species: Ulmus minor

3 Habitus: a) Boy: b)Dallanma:
30-40m kadar boylanabilen 1-2 m çap yapabilen, uzun ömürlü geniş tepeli bir ağaçtır. Yanlara doğru sarkık dallı bir ağaçtır.

4 Kabuk: Kabuk genç gövdelerde ince ve düzgün, yaşlılarda kalın ve derin çatlaklıdır. Gövde çoğu kez mantar tabakası ile kaplıdır

5 Kırmızı kahverengindeki sürgünleri tüylü sonraları çıplak ve incedir.

6 Yaprak:

7

8

9

10 Yapraklar eliptik veya ters yumurta biçimindedir.
Yapraklarının üst yüzü parlak koyu yeşil ve çıplak, alt yüzü çıplak fakat yan damarların ana damarla birleştiği yerlerde tüylüdür. Yapraklar eliptik veya ters yumurta biçimindedir. Yaprak boyu: 6-9 cm Genişliği: 4 cm Yaprağın uç tarafı sivrice, dip tarafı çok çarpıktır.

11

12 Çiçek yapısı: Çiçekler çok kısa saplı, demetler halinde bir araya toplanmışlar. Periant çan gibi kenarları kirpiklidir.

13

14 Meyvesi:

15 Ters yumurta – geniş elips biçimindeki meyve 1-2 cm boyunda, meyvenin etrafı damarlı zarsı bir kanatla çevrilmiştir. Nus tibi meyve kanadın uç kısmına kaymıştır Mayıs ayında olgunlaşır.

16

17

18 2) ULMUS MİNOR’un ekolojik özellikleri:
Işık isteği: Genellikle ışık isteği fazla olan bir ağaçtır. Toprak isteği: Taze, nemli ve yarı nemli toprakları ister. Toprak türü: Hafif asit-hafif alkali, iyi drenajlı, derin, killi-kumlu toprakları sever.

19 Anavatanı AVRUPA, BATI ASYA

20

21 (DEREDEN-TEPEDEN DOĞAL VE YAPAY ALANLARDAKİ BİTKİLER)
KAYNAKÇA: ( ulmus minor ) TÜRKİYE EREZYONLA MÜCADELE, AĞAÇLANDIRMA VE DOĞAL VARLIKLARI KORUMA VAKFI ( AĞAÇLAR ) TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ (DEREDEN-TEPEDEN DOĞAL VE YAPAY ALANLARDAKİ BİTKİLER)


"İÇERİK ; ULMUS MİNOR’ ün botanik özellikleri: Sistematiği, Habitus’u," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları