Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BASINDA BİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BASINDA BİZ."— Sunum transkripti:

1 BASINDA BİZ

2 ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU’NUN TEMİZLİĞİ BELGELENDİ
2010 yılında “ Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan Atatürk İlköğretim Okulu Beyaz Bayrak sertifikasını elinde bulundurmaya devam edecek Hisarcık ilçesinde 2010 yılında “ Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan Atatürk İlköğretim Okulu iki yılın sonunda izleme amaçlı yapılan denetimlerde yüksek puan alarak Beyaz Bayrak sertifikasını elinde bulundurmaya devam edecek.

3 Hisarcık İlçesinde "Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü " etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi Törene Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Jandarma üst Çvş Kubilay Hüyük günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi. Daha sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Mustafa Koç şehit ailelerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinledi. Koç, burada yaptığı konuşmada " Bugün Çanakkale Deniz Zaferi ve aziz şehitlerimizi Anma Günü. Biz bu vesileyle ebediyete intikal etmiş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, şükür ve hamt ediyoruz. Biz bugün var isek onların sayesinde varız. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle de ilçe protokolü olarak bugün sizleri Kaymakamlık makamında misafir ederek sorunlarınızı ve dertlerinizi dinleyelim, tekraren sizlere Hisarcık halkı ve Türk Milleti olarak şükranlarımızı, minnetlerimizi sunalım istedik. Sadece bu günlerde değil, bir sıkıntınız olursa her zaman yanınızdayız." dedi. Atatürk ilköğretim Okulu tarafından Belediye Düğün Salonunda Şehitleri Anma programı düzenlendi. Programda okunan şiir ve Çanakkale konulu oratoryo ve sinevizyon gösterisinin ardından, öğrenciler tarafından “ Çanakkale Geçilmez “ konulu tiyatro gösterimi sunuldu.

4

5 ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU BADMİNTON TAKIMI TÜRKİYE FİNALLERİNDE
Atatürk İlköğretim Okulu Yıldız Erkekler badminton takımı Bilecik’te yapılan Badminton Bölge Elemelerinde ilk 4'e girerek, Türkiye Finalleri'ne katılma hakkını elde etti Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık, “ Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun (TOSF) faaliyet programı gereğince 14 ilden takımların katılımıyla Bilecik Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Badminton Bölge Elemeleri yıldız erkeklerde İsmail Yavi, İsmail Yağcı, Burak Ulubektaş, Metehan Çakır ve Alper Özkan’dan oluşan takımımız tüm imkansızlıklara rağmen ilk 4’e girerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Çünkü karşımızdaki rakip takım oyuncularının spor salonları, çalıştırıcıları, özel badminton ayakkabıları ve badminton raketleri varken, bizim öğrenciler okul bahçesinde antrenman yaparak, ikinci el raketlerle ve sokakta giydikleri ayakkabılarla turnuvaya hazırlanıp yıldız erkeklerde ilk 4’e girerek Pazarlar İlköğretim Okulu yıldız kızlarla birlikte Türkiye Finalleri'ne katılma hakkını elde etmişlerdir. Elemelerde Pazarlar ilçesi sporcuları ile bir bütün olduk. Kütahya ekipleri ruhuyla beraber hareket ederek, birbirimizi motive edip başarıya ulaştık. Bu yıl İlk defa Bilecik’te bir ilin iki takımı birden başarılı oldu. Merkez okullarının arasından sıyrılarak dereceye girmek büyük başarıdır. Badminton Bölge Elemelerine katılmamıza destek olan Kaymakamımız Mustafa Koç’a, Bilecik’e kadar gelerek bizleri tebrik eden Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’a ve bizleri çok güzel şekilde ağırlayan, bize sahip çıkan hemşerimiz Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin’e çok teşekkür ediyor, ayrıca Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mustafa Tekin ve öğrencilerimizi kutluyorum.” Diye konuştu

6

7 ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU MATEMATİK OLİMPİYATLARINDAN GÜMÜŞ MADALYAYLA DÖNDÜ
14 Mayıs 2012 Pazartesi Saat 19:17 Bu yazı toplam 265 defa okundu. Atatürk ilköğretim okulu Konuralp Eğitim Kurumları tarafından Kütahya’da bu yıl 5. si düzenlenen Matematik Olimpiyatları (KOMATYA)'nda 1 gümüş madalya kazandı Özel Konuralp Eğitim Kurumu tarafından evrensel bir dil olan Matematik’in öğrencilere sevdirilmesi, bu alanda daha ileri çalışmalar yapabilecek gençler arasında tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunulması, yetenekli olanların teşvik edilmesi, TÜBİTAK olimpiyatlarını öğrencilerin gündemine alması ve ödüllendirilmesi amacıyla Kütahya’da düzenlenen Matematik olimpiyatlarına bu yıl Kütahya, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Afyon illerinden yaklaşık 350 öğrencinin katıldı. Olimpiyatlara Hisarcık Merkez Atatürk ilköğretim okulundan Matematik Öğretmeni Esra Kahya nezaretinde Abdullah Kürşat Çubuk, Büşra Özaydın, Merve Kara ve Mustafa Tosun katıldılar. Öğrencilerin bireysel olarak yarıştığı Matematik olimpiyatında öğrencilere olimpiyat tarzında matematikten 50 soru soruldu ve 120 dakika süre verildi. Olimpiyatta Hisarcık Merkez Atatürk ilköğretim okulundan Abdullah Kürşat Çubuk ilk 22’ye girerek gümüş madalya kazandı. Yarışma sonunda dereceye giren 50 öğrenciden ilk 5’e altın, sonraki 20’ye gümüş, son 25 öğrenciye bronz madalya verildi.

8

9 ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU MİNİK ÖĞRENCİLERİNİN SATRANÇ BAŞARISI
Emet ilçesinde yapılan ilköğretim okulları arası satranç turnuvası minikler kategorisinde Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulundan 3 öğrenci dereceye girdi Emet ve Hisarcık’tan 9 ilköğretim okulunun katıldığı satranç turnuvası bölge elemeleri Emet İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. 35 öğrencinin katıldığı Minikler Kategorisinde “ İsviçre Usulü ” ve 5 tur üzerinden yapılan maçlar sonunda Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulundan Mehmet Faruk Şener ikinci, Tuna Han Şakacı üçüncü ve Merve Sena Şener dördüncü gelerek 31 Mart’ta Kütahya’da yapılacak olan Satranç Turnuvasına katılmaya hak kazandılar. Dereceye giren öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Pelin Solak’ı tebrik eden Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı H.İbrahim Özdoğan, “ Öğrencilerin Sosyal, Kültürel ve Zihinsel becerilerinin geliştirilmesi hedeflendiği satranç turnuvasında aldığınız başarılardan dolayı sizleri ve sınıf öğretmeninizi kutluyorum. Okulumuzda Egzersiz Çalışma Programı çerçevesinde Sınıf Öğretmeni Pelin Solak nezaretinde verilen ve halen devam eden satranç kursu sayesinde, Kütahya’da, ilçemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize ve daha büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. “ diye konuştu.

10

11 Atatürk İlköğretim Okulun E-twinning Projesi Avrupa Ülkelerinde Sunum Yapılacak
19 Aralık 2011 Pazartesi 10:52Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk ilköğretim Okulunun Comenius Programı çerçevesinde hazırlamış olduğu dört e- Twinning projesinin Kütahya İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Avrupa ülkelerinde sunum yapılacağı bildirildi. Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk ilköğretim Okulunun Comenius Programı çerçev esinde hazırlamış olduğu dört e- Twinning projesinin Kütahya İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Avrupa ülkelerinde sunum yapılacağı bildirildi. Atatürk ilköğretim Okulu Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni İsmail Aydın, “ İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Avrupa ülkelerinde sunum yapılacak olan e-Twinning projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz “ Konuşkan öğrenciler “, “ Günlük yaşam ve kültür “, “ Şimdiki ve gelecekteki kültür “, “ Çocuk oyunları ve kültür “ projeleri 27 slayt sayfadan oluşuyor. Daha önce hazırlamış olduğumuz online bir proje olan “ Konuşkan öğrenciler “ projesinin şu an okul ortağı 90’a, öğretmen ortağı 127’e, öğrenci ortağı 142’e yükseldi. Güney Amerika’dan dahi ortağımız var. Bu projeyi daha detaylı olarak sunduk. Şu anda bu online proje sayesinde öğrencilerimiz çeşitli ülkelerden öğrencilerle aynen Facebook’taki gibi resim ve yazı yükleyip güvenli bir şekilde gönderebiliyorlar. Biz öğrencileri her yönden hazırlıyoruz. Şu durumda yurt dışından gelecek misafirlerle rahatça konuşup anlaşabilirler.” dedi. Aydın, “ Diğer taraftan Hayat boyu Öğrenme Programı Comenius or taklığı için ön hazırlık projeleri olan “ Günlük yaşam ve kültür “ projesinin öğretmen ortağı12, öğrenci ortağı 7, Şimdiki ve gelecekteki kültür “, projesinin öğretmen ortağı10, öğrenci ortağı 3, “ Çocuk oyunları ve kültür “ projesinin öğretmen ortağı15, öğrenci ortağı ise 3’tür. Bu projelere ortak bulmak için arkadaşlık alanları oluşturmak gerekiyor. Şu anda okulumuz 12 projeyi takip ediyor ve bu projelerden 4 tanesi bizim proje.” Diye konuştu.

12

13 Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu yıldız erkekler badminton takımı Belediye Başkanı Mehmet Akbaş’ı ziyaret etti. Bilecik'te düzenlenen Badminton bölge elemelerinde yıldız erkeklerde ilk dörde girerek Türkiye Finallerinde Kütahya'yı temsil edecek olan Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu yıldız erkekler badminton takımı Belediye Başkanı Mehmet Akbaş’ı ziyaret etti. Atatürk İlköğretim Okulu yıldız erkekler Badminton takımı, Okul Müdürü Cemil Işık, Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özdoğan ve Beden eğitimi öğretmeni Mustafa Tekin ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Akbaş’ı makamında ziyaret ettiler. Başarılı sporcuları makamında kabul eden Akbaş, “ Sizlerin badminton turnuvasında gösterdiği başarı göğsümüzü kabarttı. İlimizi ve ilçemizi en başarılı şekilde temsil eden sizlerle gurur duyduk. Türkiye finallerinde de ilimizi en iyi şekilde temsil ederek daha iyi sonuçlar alacağınıza yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum.” Dedi.

14

15 Hisarcık Kaymakamı Badminton Şampiyonu Öğrencileri Kabul Etti
20 Ocak 2012 Cuma 17:32Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, Kütahya'da yapılan İlköğretim Okulları Yıldızlar Badminton turnuvasında şampiyon olan Atatürk İlköğretim Okulu badminton takımını makamında kabul etti. Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, Kütahya'da yapılan İlköğretim Okulları Yıldızlar Badminton turnuvasında şampiyon olan Atatürk İlköğretim Okulu badminton takımını makamında kabul etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık, Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tekin, takım sporcuları İsmail Yavi, İsmail Yağcı, Murat Ulubektaş, Metehan Çakır ve Alper Özkan’ı başarılarından dolayı tek tek tebrik eden Kaymakam Mustafa Koç, “ Spor etkinlikleri de eğitimin bir parçasıdır. Eğitim ve öğretim sadece ders vermek değildir. Sosyal ve spor aktivitelerinizdeki başarılarınız bizleri mutlu ediyor, aynı şekilde anne ve babalarınızı da gururlandırıyor. Sizler hem spor yapıp, hem de derslerinizi bir arada götüreceksiniz. Böylelikle hem iyi bir sporcu hem de iyi bir öğrenci olacaksınız. Kütahya’yı temsil edeceğiniz Türkiye şampiyonasında sizlerin başarılı olacağına yürekten inanıyor ve başarılarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum“ diye konuştu.

16

17 Hisarcık ilçesinde, "Okul Sütü Programı"nın bütün ilköğretim okullarında başladığı bildirildi.
Hisarcık ilçesinde, daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Programı"nın bütün ilköğretim okullarında başladığı bildirildi. Merkez Atatürk ilköğretim okulunda süt dağıtım töreninde bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, ilçedeki tüm ilköğretim okullarına sütlerin dağıtıldığını, ana sınıflar dahil, her gün 1177 öğrencinin süt içeceğini belirtti. Sütlerin sağlıklı ortamlarda öğrencilere ulaştırılması için müdürlük ve okullarca gerekli önlemlerin alındığı ve program hakkında öğrenci velilerinin bilgilendirildiğini bildiren Değirmenci , " Süt İçimi İzin Formu"nun veliler tarafından doldurulması için okul yöneticilerinin uyarıldığını, sütlerin dağıtıldıktan sonra içilme süreci ve süt paketlerinin geri dönüşüme kazandırılması için çalışmaların da yakından takip edileceğini kaydetti.

18

19 Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri okul bahçesine 50 sedir, karaçam ve akasya ağacı dikti. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık, “Öğrencilerimizde çevre bilincini oluşturmak ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla okul bahçesinde başlattığımız Çevre düzenlemesi çerçevesinde öğrencilerimizin daha yeşil bir ortamda öğrenim görebilmesi için. Öğretmen ve öğrenciler tarafından toplam 50 adet büyük boy sedir, karaçam ve akasya ağacı dikildi. Okulumuz zaten yeşil bir örtüye sahip. Dikilen ağaçlar sayesinde ileriki yıllarda okulumuzun çevresi daha yeşil bir alana dönüşerek güzelleşecek“ diye konuştu.

20

21 Hisarcık'ta Başarılı Öğrencilere Madalya
Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk ilköğretim okulunda il bazında yapılan SBS İsabet Deneme Sınavında dereceye giren 10 öğrenciye madalya verildi. Madalya töreninde konuşma yapan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık, öğrencilerin göstermiş olduğu başarının öğretmenlerin ve en çok da velilerin başarısı olduğunu söyleyerek, “ Okul idaresi olarak il bazında yapılan SBS İsabet Deneme Sınavında dereceye giren 10 öğrencimizi onore etmek amacıyla madalya vermeyi uygun gördük. Okulumuzun başarı grafiği her geçen yıl yükselmektedir. İnşallah önümüzdeki yıllarda öğrencilerimizi daha üst basamaklarda göreceğiz. “ diye konuştu. 620 öğrencinin öğrenim gördüğü Atatürk İlköğretim okulunda SBS İsabet Deneme Sınavında ilçe bazında 1,2 ,3’e ve il bazında ilk 100 öğrenci arasına giren 4’üncü sınıflardan Merve Sena Şener, Eyyüp Nazlım Yel, Hale Özcan, 5’inci sınıflardan M.Akif Küçük, Vesile İrem Aydın, 6’ıncı sınıftan Vesile Kurt, 7’inci sınıftan Kürşat Çubuk, 8’inci sınıftan Uğur Küçücükbaş, Yusuf Sak ve Ali Güner’e madalyalarını sınıf ve branş öğretmenleri taktı.

22

23 Hisarcık ilçesinde Yeşilay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yeşilay Haftası nedeniyle Atatürk ilköğretim okulu tarafından Belediye Düğün Salonunda öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı. Öğrenciler tarafından Yeşilay Haftası konulu şiirlerin okunmasının ardından İlçe Hastanesi Hekimi Sinem Göksel sigaranın zararları konulu yaptığı sunumda, “ Sigara esrar ve eroinden daha fazla bağımlılık yapar. Akciğerinizi kimyasal atık deposu haline getirmeyin. Sigara içen bayanlar içmeyen bayanlardan 15 yaş daha fazla ihtiyarlamaktadır. Sigara içen hamilelerin düşük yapma riski çok yüksektir. Hamile iken sigara içen annelerin doğan bebekleri, içmeyen annelerin bebeklerine göre yaklaşık % eksik kilolu ve aynı oranda zekâ eksikliği ile doğmaktadır. Sigara içen kadınlarda kısırlık 10 kat fazladır. Sigara içen erkeklerin çocuklarının ileri yaşlarda kanser olma ihtimali hiç sigara içmemiş bir babanın çocuklarına göre 5 kat fazladır. “ dedi. Ayrıca öğrenciler tarafından katılımcılara alkol ve sigaranın zararlarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

24

25 Hisarcık ilçesi Atatürk ilköğretim okulu ana sınıfı öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri 133 lirayı bankadan kendi elleriyle Van’daki kardeşlerine gönderdiler. Ziraat Bankası Şubesine Atatürk ilköğretim okulu ana sınıfını temsilen öğretmenleri Hatice Yıldırım ve Emine Aslan ile birlikte gelen Zeynep Şevval Tekin, Zeynep Koç ve İsmail Türkyılmaz önce Şube Müdürü Adil Işık’ı ziyaret ettiler. Daha sonra banka gişesine geçen minikler harçlıklarından biriktirdikleri 133 lirayı Van’a gönderilmek üzere kendi elleriyle yardım hesabına yatırdılar. Minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı kutlayan Atatürk ilköğretim okulu Müdürü Cemil Işık, “ Okulumuz ana sınıfı öğrencileri öğretmenlerine Van’daki depremzedelere yardım etmek istediklerini iletmelerinin ardından Aşağı ve Yukarı Yoncaağaç köylerinde bulunan ana sınıfı öğrencilerinin de katılımıyla kendi bünyelerinde yardım kampanyası düzenlendi. 15 gün süren kampanya süresince minik öğrenciler yardım kumbaralarını doldurdular. Kampanya sonunda toplanan 133 lirayı ana sınıflarımızı temsilen iki öğretmen nezaretinde üç öğrenci banka şubesine giderek Van’a yardım hesabına yatırdılar. Amacımız çocuklarımızın küçük yaşlarda ülkemizin eğitim faaliyetlerinde rol almalarını sağlamaktır. Duyarlı minik öğrencilerimiz düzenledikleri yardım kampanyasıyla Van’daki öğrencilerin yalnız olmadıklarını ve onları düşünen arkadaşlarının da olduğunu hissettirmişlerdir. Yardım kampanyasına katkıda bulunan öğretmen, öğrenci ve velilere çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

26

27 Pazarlar ve Hisarcık ilçelerinden öğrenciler, iki takım halinde Mersin’de yapılacak Badminton Türkiye Finalleri'ne katılmak üzere yola çıktılar Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun (TOSF) faaliyet programı gereğince Bilecik’te yapılan Badminton Bölge Elemelerinde ilk 4’e giren Pazarlar ve Hisarcık ilçelerinden öğrenciler, iki takım halinde Mersin’de yapılacak Badminton Türkiye Finalleri'ne katılmak üzere yola çıktılar. Yıldız erkeklerde Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu, Yıldız kızlarda ise Pazarlar İlköğretim Okulu öğrencileri 6-10 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de yapılacak Badminton Türkiye Finalleri'ne katılmak üzere Hisarcık ilçesinden birlikte yola çıktılar. Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık hareketten önce yaptığı açıklamada, “ Hisarcık Atatürk ve Pazarlar ilköğretim okulu öğrencileri Mersin’de yapılacak Badminton Türkiye Finalleri'nde Kütahya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. İki ilçe takımı sporcularının şampiyonada başarılı olmamaları için hiçbir sebep yok, yeter ki inansınlar ve birbirlerine her zaman destek versinler. Önemli olan bu tür sportif faaliyetlere katılarak tecrübe kazanıp, ileriki yıllarda daha büyük başarılara imza atmaktır. “ dedi.

28

29 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Atatürk ilköğretim okulu öğrencileri tarafından Van'da meydana gelen depremden zarar gören depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası sonunda giyim malzemelerinden oluşan 21 koliyi Van'a gönderdiler. Atatürk ilköğretim okulunda Van'daki depremzedeler yararına yardım kampanyası başlatan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerinden Kulüp B... Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Atatürk ilköğretim okulu öğrencileri tarafından Van'da meydana gelen depremden zarar gören depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası sonunda giyim malzemelerinden oluşan 21 koliyi Van'a gönderdiler.

30

31 2011/2012


"BASINDA BİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları