Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM"— Sunum transkripti:

1 UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÖZEL GÜNLER

2 Bir millet için dinî veya millî yönden önemli yada kutsal sayılan özel günlere bayram denir.
Özel günler insanları birbirine yakınlaştırdığı için önemlidir. Bayramlar, dini bayramlar, milli bayramlar ve  geleneksel bayramlar olmak üzere üçe ayrılır.

3 DİNİ BAYRAMLAR Dünyada Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Yahudilik gidi dinler vardır. Ramazan ve Kurban Bayramı; Müslümanların Paskalya Bayramı ve Noel; Hıristiyanların Roşaşıne ve Pesah Bayramı; Yahudilerin en önemli dini bayramlarıdır.

4 MİLLİ BAYRAMLAR Bir toplumun geçmişinde yaşamış olduğu zaferler,bağımsızlığına kavuştuğu günler ve millet için önemli olan günlerin kutlandığı bayramlardır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 30 Ağustos Zafer Bayramı bunlardandır.

5 GELENEKSEL BAYRAMLAR Nevruz:21 Mart Bahar Bayramı’dır.Orta Asya Ülkelerinde Nevruz yeni yılın başlangıcı kabul edilir. Türklerin kurduğu devletlerin önemli bir bayramıdır.

6 BAŞKA ÜLKELERLE ORTAK KUTLADIĞIMIZ ÖZEL GÜNLER
Yılbaşı (1 Ocak) Anneler Günü ( Mayıs ayının ikinci pazarı) Babalar Günü (Haziran ayının üçüncü pazarı) Dünya Kadınlar Günü (8 Mart) Dünya Sağlık Günü  (7 Nisan) Dünya Barış Günü (1 Eylül) Dünya Su Günü (22  Mart) Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart) Dünya Çevre Günü (5 Haziran) Dünya AIDS Günü (1 Aralık) Birleşmiş Milletler Günü( 4 Ekim)

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47 Okul ve Öğrenciler Ödüllendirildi
Denizli Belediyesi, ambalaj atıkları konusunda başlattığı kampanyada şimdiye kadar en çok atık toplayan okul ve öğrencilerini ödüllendirdi.Esas ödüllerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde verileceğini belirten Gökoğlan, "Daha önce 2009'da 'Türkiye'nin En Çevreci Kenti' seçildik. Çevre konusunda elde etmiş olduğumuz başarılarda, öğrencilerimizin katkıları gözardı edilemez. Ambalaj atıkları konusunda da başarıyı öğrencilerimizle birlikte yakalıyoruz.

48 Çöpleri Enerjiye Dönüştürecek Tesisin Temeli Atıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla düzenlenen törenle, Malatya-Elazığ yolunun 8. Kilometresinde bulunan Malatya Belediyesi Katı Atık Sahası’nda çöpleri enerjiye dönüştürecek tesisin temeli atıldı.

49 Konya'da "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" Yürüyüşü
Konya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 10 Mayıs “Dünya Sağlık için Hareket Et Günü” kapsamında yürüyüş düzenledi. Sağlık çalışanları olarak fiziksel aktiviteye önem verdiklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, “Konyalıları, fiziksel aktiviteye ve bunun en temeli olan yürüyüşe teşvik etmeye çalışıyoruz. ‘Haydi Konyalım Yürümek Lazım’ sloganımızı tekrarlıyoruz. Fiziksel aktivite sağlıklı yaşamın en temel etkenlerinden bir tanesidir. Bu nedenden dolayı sağlığımızı iyileştirmek, zinde kalabilmek için spora ve sağlıklı yaşama teşvik etmek istiyoruz. Bu nedenle de bir yürüyüş organize ettik” şeklinde konuştu.

50 Milli Eğitim Müdüründen Öğretmenlere Karanfil
Balıkesir'in Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, okulları dolaşarak kadın öğretmenlere Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek verdi.

51 Kırklareli‘nde Dünya Orman Haftası dolayısıyla 3 bin çam fidanı dikildi
Kırklareli Üniversitesi ile Orman İşletme Müdürlüğü'nce düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, ormanlara sahip çıkılmasının önemine işaret etti. Her bireyin bir dikili ağacı olması gerektiğini ifade eden Aykaç, toprakla buluşturulan her fidanın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Orman İşletme Müdürü Metin Dikmen, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük mirasın ormanlar olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Aykaç ve Dikmen ile öğrenciler 3 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.


"UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları