Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POLİO ERADİKASYON PROGRAMI HALK SAĞLIĞI BULAŞICI HASTALIK KONTROL PROGRAMLARI ŞUBESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POLİO ERADİKASYON PROGRAMI HALK SAĞLIĞI BULAŞICI HASTALIK KONTROL PROGRAMLARI ŞUBESİ."— Sunum transkripti:

1 POLİO ERADİKASYON PROGRAMI HALK SAĞLIĞI BULAŞICI HASTALIK KONTROL PROGRAMLARI ŞUBESİ

2 Polio importasyon planı genelgesi 2002/67

3 1988 yılında 41. Dünya Sağlık Asamblesi’nde, tüm dünyadan “poliomyelitin eradikasyonu” hedeflenmiştir.

4 Türkiye’de son vahşi poliovirüs 26 Kasım 1998’de paralizisi başlayan bir vakadan izole edilmiştir.. Bu durum Ülkemize Dünya Sağlık Örgütü tarafından 21 Haziran 2002 tarihinde “Polio’dan Arındırılmış Bölge Sertifikası” verilerek tescillenmiştir.

5 Ancak dünyadan poliomyelit tamamen eradike edilinceye kadar ülkemize de importasyon tehlikesi vardır.

6 Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında rutin aşılama çalışmaları, Polio Eradikasyon programı kapsamında Aktif Sürveyans Çalışmaları devam etmektedir.

7 Olası Vaka olarak 15 yaş ve altı travma harici gelişen tüm paralizi vakalarının Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesine telefon ile bildirimi yapılmalıdır. 2379600 (2055)

8 Olası Vaka olarak Guillain Barre Sendromu ve Transvers Myelit vakalarının da polio eradikasyon programı içerisinde bildirimi zorunludur.

9 ÖNEMLİ!!! Vakaların hastanenize müracatında hemen bildirimi yapılmalıdır. Vakalar başka bir hastaneye sevk edilse bile hemen kurumumuza bilgi verilmelidir. Paralizi var ise kesin tanı koyulması beklenmemelidir.Olası olarak bildirim yapılmalıdır.

10 Vakaları zamanında tespit ve takip edebilmek için ICD 10 kodlarından özellikle G37.3 (Akut transvers miyelit), G61.0 (Guillain- Barre sendromu), A80.9 (Akut poliomyelit), A80.4 (Akut nonparalitik poliomyelit), A80.3 (Akut paralitik poliomyelit), A80.0 (Akut paralitik poliomyelit, aşıya bağlı) taranmalıdır.

11 TEŞEKKÜRLER


"POLİO ERADİKASYON PROGRAMI HALK SAĞLIĞI BULAŞICI HASTALIK KONTROL PROGRAMLARI ŞUBESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları