Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?"— Sunum transkripti:

1

2 TURKCELL AR-GE BİNASI

3 MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?

4 MEHMET EMİN KARAMEHMET
Mehmet Emin Karamehmet, 1 Nisan 1944 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde doğmuştur. Liseyi, İstanbul'da Robert Kolejinde tamamladı. Lisans eğitimi için İngiltere'ye gitti. Dover Kolejinde ekonomi eğitimi aldı. İlk şahsi şirketini ise 1966 yılında 100 bin lira sermaye ile kuran Kara mehmet, o yıl babasının uzun yıllar meclis başkanlığı yaptığı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'na da resmi kaydını yaptırdı. Memleketi Tarsus'un bir ticaret merkezi olması ise Kara mehmet'in ticari tecrübesini artırmıştır.

5 Mehmet Emin Karamehmet’i Türkiye gündemine ele alan en önemli olay 1994’te gerçekleştir. 94 krizinde iflas eden Murat Vargı adlı bir tekstilci ile bu dönemde hayatı kesişen Karamehmet, o dönemde kimsenin tenezzül etmediği ve Murat Vargı’nın projesi olan Turkcell işine girdi.

6 Turkcell projesi son olarak Murat Vargı tarafından Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'e götürüldü. O günlerde finans ağırlıklı her grup gibi Çukurova Grubu da kısmen sıkıntılı günler içinde. Pamukbank'ın yanı sıra gruba bağlı İnterbank da krizden yaralar almış durumdaydı. Nitekim bir süre sonra bu banka, işadamı Cavit Çağlar'a satıldı ve sonra da bankanın içini boşaltmak suçlamasıyla devlet tarafından el konuldu. CAVİT ÇAGLAR MURAT VARGI

7 BURHAN KARAÇAM MURAT VARGI OSMAN BERKMEN Murat Vargı projeyi, arkadaşı Yapı ve Kredi Bankası'nın o dönemde genel müdürlüğünü yürüten Burhan Karaçam aracılığı ile Karamehmet'e ulaştırmayı başardı. Ancak beklenenin aksine Karamehmet, projeden etkilenip bu işe girmeye karar verdi. O dönemde Çukurova kurmayları arasında Karamehmet'e destek veren tek isim ise Osman Berkmen oldu.

8 Karamehmet'in ne kadar akıllı bir yatırım yaptığı ise zamanla ortaya çıktı. 8 milyonu aşkın abonesi ile Turkcell bugün ülkemizin en büyük özel sektör şirketi konumunda. Turkcell, hisseleri New York Borsası'nda işlem gören tek Türk şirketi olarak dikkat çekti. Turkcell, 3 milyar dolarlık yatırımına rağmen 17 milyar dolara ulaşan değeri ile dünyanın dev şirketleri arasına girmeyi başardı. Sadece 6 yıl gibi kısa bir sürede Turkcell, tarihleri yüzlerce yılı bulan global dev şirketleri de geride bıraktıkmış oldu .

9 TURKCELL’İN LOGO TARİHİ

10 1994 yılında, Turkcell’in ilk sembolü olan "Sinyal Bebek" ünlü grafik sanatçısı Mengü Ertel tarafından tasarladı. Gövdesinin alt bölümü tavşan, üst bölümü salyangoz şeklindeki bu sevimli sembol; tavşanın hızını, salyangozun ise antenleriyle iletişim kurma özelliğini simgeliyor ve antenleri nedeniyle Sinyal Bebek ismini taşıyordu. Renk bilimcilerin sarının en güler yüzlü ve dikkat çekici, lacivertin ise en güvenilir ve kurumsal renk olduğuna dair tespitlerine dayanarak markanın ana renkleri olarak bu iki renk seçildi.  Turkcell logosu lacivert, sembolü ise sarı olarak tasarlandı.

11 Sinyal Bebek sonraki senelerde geliştirilerek hareket kazandı ve ismi "Cello" oldu, akıllarda kolay kalan bir sembol olarak hayat kazandı. Yapılan araştırmalarda sevimli ve güler yüzlü görüntüsüyle dikkat çekici ve kolay hatırlanan bir sembol olarak öne çıktı. Cello 2011 yılından itibaren logodaki yerini güneşe ve antenlere bıraktı.

12


"TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları