Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN"— Sunum transkripti:

1 RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN
İŞBİR HOLDİNG RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN

2 17 şubat 1968’de İşbir Sanayi ve Tic. A. Ş
17 şubat 1968’de İşbir Sanayi ve Tic. A.Ş.’i kuruldu, 1971’de ise İşbir Holding ünvanını aldı.

3 Başlangıçta küçük halk tasarruflarının birleştirilerek yatırıma dönüştürülmesi amacıyla yola çıkılmıştır.

4 2 milyon 700 bin lirayla yola çıkan İşbir ,sermayesini her geçen gün artıran ve 8 şirketi bünyesinde barındıran bir holdingdir. 2 milyon 700 bin lirayla yola çıkan işbir sermayesini her geçen gün artıran ve 8 şirketi bünyesinde barındıran bir holdingdir.

5 Kurucularından olan Osman Atay KUZUCUOĞLU şöyle diyor:
 "Ben 1966'da Hollanda'daydım. Almanya'da bulunan arkadaşlarımız da vardı. Ben tercümanlık yapıyordum. Böyle bir girişim talebi işçilerden geldi. Almanya'daki işçilerimiz genellikle bir heim'da kalıyorlardı ve içlerinde memleket özlemi hep vardı. Çalıştıkları tesislerin Türkiye'de de olmasını istiyorlardı. Bu özlemle 1968'de İşbir doğdu. Ortak sayımız başlangıçta 700'dü sonra 4-5 senede 3 bine yükseldi.”

6 Kuruluşundan itibaren halka açık olup sermaye piyasası kurumuna tabi olarak çağdaş ekonominin gereklerini yerine getirdi. İŞBİR HOLDİNG BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER İşbir sentetik İşbir sünger İşbir optik İşbir yatak İşbir ziraat

7 . İlk olarak 1968 yılında Balıkesir’de İŞBİR SENTETİK kuruldu

8 1971’de üretime başlayan fabrika kanaviçe,branda, sera örtüsü, halı altı, astarlı ve astarsız torba ve ağır hizmet torbaları yani BİGBAG adı verdikleri torbaları üretmeye başladı. 70’li yıllar Türk dokuma sanayinin emekleme dönemiydi. İşbir sentetik Balıkesir’e hayat vermekle kalmayıp Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firması arasına girmeyi başarmıştı.

9 Daha sora ise işbir optik kuruldu
Daha sora ise işbir optik kuruldu. İşbir holding ülkemizde önemli bir boşluğu daha değerlendirdi. Türkiye’de milyonlarca insan gözlük kullanıyordu ve optik sanayimiz de yok gibiydi. Günümüzde de optik sanayinde işbir optik en büyük olmuştur. İşbir sünger ,yatak, koltuk, kanepe, oturma grupları ile ev tekstili, oto döşeme, ambalaj ve ısı-ses izolasyonlarının temel girdisi olan yüksek kalitede sünger imal etmektedir.

10 İşbir optiğin arkasından 1997’de Ankara Esenboğa’da işbir yatak kuruldu.
İşbir yatağın en önemli ürünü viscostar adını verdikleri akıllı yataklarıdır.

11 Viscostar(viscoelastik): Bu malzeme Nasa’nın bir ihtiyacından doğmuştur.
Astronotlarının uzay araştırmaları sırasında vücut deformasyonlarını engellemek için bulduğu bir malzemedir. Daha sonra Avrupa’da yatak teknolojisine getirildi. İşbir de bunu 2004 de kullanmaya başladı.

12 Son olarak 2008 yılında Ankara’da İşbir Ziraat’ı kurdular. İşbir yatak ve İşbir Süngerden bilgi birikimi ile İnek yatağı geliştirilmiştir. Buna da RANCHBED adını vermişlerdir.

13 Holdingin diğer şirketlerindendir.
Bunların dışında: İşbir Pazarlama ve ihracat Sanayi A.Ş. Ege Sigorta Sanayi A.Ş. Ege Sünger Sanayi A.Ş. Holdingin diğer şirketlerindendir.

14 Günümüzde : 3500 ortaklı bir şirket haline gelmiştir ve 5000’e yakın çalışanı bulunmaktadır. İşbir Türkiye’nin tam anlamıyla başarılı olan çok ortaklı tek işçi şirketidir. Şuan İşbir Türkiye’nin lider şirketlerindendir. Oysa yaklaşık 45 yıl önce buna bir avuç insan dışında kimse inanmıyordu…

15 TEŞEKKÜRLER


"RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları