Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması 11-12 Mart 2009 6. Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması 11-12 Mart 2009 6. Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim."— Sunum transkripti:

1 Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması 11-12 Mart 2009 6. Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim

2 Bir DEA Takımını Nasıl Planlarsınız? Başlangıçtaki anahtar aktörünüz DEA Koordinatörüdür. Bu kişi gerekli kaynaklar dahil tüm DEA sürecini planlamaktan sorumludur. Bu kişinin ne tür yetenekleri ve tecrübesi olmalıdır?

3 Başka Kimlere İhtiyacınız Var? Bu söz konusu DEA ve ilgili sorunun ne derece zor veya kolay olduğu ile ilgilidir. Roller: politika uzmanları, teknik uzmanlar, iktisatçılar, diğer uzmanlar (başka bakanlıklardan da olabilirler) Hatırlayınız – Bir DEA için ortaya konulması gereken emek, ilgili düzenlemenin potansiyel etkileri ile doğru orantılı olmalıdır. Takım siz DEA’nın değişik bileşenlerine ve evrelerine yöneldikçe zaman içinde değişecektir.

4 Diğer Roller DEA takımı dışında analiz sürecinde başka aktörlerde değişik katkılarda bulunabilirler. Örneğin: Çalışma Grubu Üyeleri Danışma Komitesi Üyeleri Sonuçlardan sorumlu karar alıcılar – üst düzey bürokratlar ve bakanlıklar DEA içinde yer alması gereken herkesi belirlediğiniz gibi onlarla nasıl iletişim kuracağınızı bilmelisiniz.

5 İletişim İçsel Takımınız ve karar alıcılar arasında sürekli bilgi akışını sağlamalısınız. Bilgi odaklı olmalı ve zamanında akışı sağlanmalıdır. Dışsal Düzenlemenin hedef grubu Düzenlemenin en son yararlanıcıları Genel olarak bütün Türkiye


"Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması 11-12 Mart 2009 6. Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları