Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı."— Sunum transkripti:

1 SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
T.C. BAŞBAKANLIK SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sefer KOÇ Genel Müdür Yardımcısı. Mayıs

2 SOSYAL HİZMETLERİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Ülkemizde Sosyal Hizmetlerin Cumhuriyet öncesine dayanan köklü bir geçmişi bulunmaktadır. Tarihimizde yoksul, dul, yetim, kimsesiz ve özürlülere yönelik sosyal yardım hizmetleri; Vakıflar, Loncalar, Hayratlar, gibi gönüllü kurum ve kuruluşlar aracılığı ile gelenek ve göreneklerimizle bağlantılı bir biçimde sürdürülmüştür.

3 SOSYAL HİZMETLERİN TARİHSEL GELİŞİMİ KURUMSAL OLARAK
30 HAZİRAN 1921 1935 1963 1983 “HİMAYE-İ ETFAL CEMİYETİ” TÜRKİYE ÇEK SOSYAL HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2828 SAYILI YASA SHÇEK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İletişim: / 1407 3

4 SOSYAL HİZMETLERİN GÖREVLERİ
Başlangıçta çocuk odaklı hizmet veren kurumun görev alanları “Sosyal Devlet” anlayışına paralel olarak; Aile ve Çocuğun korunmasının yanı sıra, Yaşlı, Kadın, Özürlü’lere Yönelik hizmet alanlarında yeni açılımlara ve sosyal yardım uygulamalarına öncülük etmiştir. Kuruma toplumsal ihtiyaçlara uygun olarak, 2005 yılında çıkartılan Özürlüler ve Çocuk Koruma Kanunu ile ilave görevler verilmiştir.

5 TEŞKİLAT YAPISI ve BİRİMLER
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Başbakanlık bünyesinde Devlet Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmet Kurumudur. SOSYAL HİZMETLER DANIŞMA KURULU Kurum teşkilat yapısında ayrıca, sosyal hizmetler Danışma Kurulu Bulunmakta olup, Başbakanın veya görevlendireceği Bakanın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarından katılan üyelerden oluşmaktadır. Kurumun Merkez Teşkilatı; 6 adet Ana Hizmet Birimi, 4 adet Danışma ve Denetim Birimi, 10 adet Yardımcı Hizmet Biriminden oluşmuştur.

6 TAŞRA TEŞKİLATI İl Sosyal Hizmetler Kurulu
İl Sosyal Hizmetler Kurulu valinin başkanlığında Sosyal Hizmetler veya uygulamasıyla konuları görüşmek üzere İl idare kurulu üyeleri ile il sosyal hizmetler müdürü, İl merkez belediye başkanı gibi temsilcilerden oluşur. Kurumun Taşra teşkilatı; 81 İl Müdürlüğü, 35 İlçe Müdürlüğü, 561 Kuruluş olmak üzere toplam 677 kuruluş, Ayrıca Bunlara ilave olarak; 6 Gözlem Evi, 4 Gençlik Evi, 5 Yaşlı Hizmet Merkezi ve 108 Çocuk Evinden oluşmaktadır.

7 Genel Müdür Yardımcısı.
TEŞEKKÜRLER Sefer KOÇ Genel Müdür Yardımcısı.


"SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları