Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı."— Sunum transkripti:

1 SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı

2 İlk doğru gördüğüm cevabı işaretliyorum diğerlerine bakmıyorum Uzun soruları hiç okumuyorum Çok telaşa kapılıyorum Sınavda çözemediğim soru ile karşılaşınca sinirlenip sınava küsüyorum

3 KİTAPÇIKTA İŞARETLEDİĞİM BÜTÜN SORULARI SINAVIN SONUNA DOĞRU, TOPLU OLARAK OPTİĞE GEÇİRİYORUM. GENELDE DİKKATSİZLİKTEN DOLAYI ÇOK SORU KAÇIRIYORUM!!!

4 Zamanı yetiştiremiyorum Sorulara takılıp kalıyorum Olumsuz soru köklerini,hep olumlu gibi algılıyorum Sınav bir an önce bitsin istiyorum- sıkılıyorum

5 Bu şikayetlerin çoğunun altında sınavla ilgili yanlış alışkanlıklar yatmaktadır

6 SINAV ESNASINDA Sınava kendinizi en iyi hissettiğiniz dersten başlayın bu başlangıçtaki sınav kaygınızı ortadan kaldıracaktır !Soruları doğru okuyun sizden isteneni iyi anlayın(olmalıdır- olmamalıdır,doğrudur.) !Seçenekleri incelerken eleme tekniğini kullanın (bu değil bu olamaz diyerek şıkları indirgeyin)

7 !Sınava girmeden önce zamanınızı nasıl kullanacağınız konusunda plan yapın !Yanıtlarınızı optik forma anında geçirin.Bu sizin soruları kaydırma riskinizi azaltıcaktır. !Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşmazsanız başka bir soruya geçin. !Zihninizin dağılmasını önlemek bölümler arasında kısa bir(2-3 dk) dinlenme aralığı verebilirsiniz

8 DİKKATSİZLİKTEN DOLAYI SORU KAÇIRMAMAK İÇİN EVDE SORU ÇÖZERKEN DİKKATİMİZİN DAĞILDIĞI ARALIĞI KEŞFETMELİYİZ.

9 DİKKATİMİZİN DAĞILDIĞI ARALIĞI 2 TÜRLÜ KEŞFEDEBİLİRİZ!! 1)DİKKATİMİZİN DAĞILDIĞI SÜRE ARALIĞINI BELİRLEYEBİLİRİZ. MESALA 30’UNCU SORUDAN SONRA YANLIŞLARIM ALT ALTA GELMEYE BAŞLIYOR GİBİ... 2)YA DA KAÇINCI SORUDAN SONRA YANLIŞLARIMIZ ALT ALTA GELMEYE BAŞLADIYSA,O ARALIĞI KEŞFEDEBİLİRİZ.

10 BU ARALIĞI KEŞFETTİNİZ.PEKİ ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ?SINAV ANINDA DİKKATTİNİZİN DAĞILDIĞI ARALIĞA GELDİĞİNİZDE 2-3 SANİYE GÖZÜNÜZÜ KAPATIP KONSANTRE OLUP TEKRAR SINAVA GERİ DÖNECEKSİNİZ VE ALTINI ÇİZEREK OKUMAYA BAŞLAYACAKSINIZ.BÖYLECE YANLIŞ YAPMA RİSKİNİZİ AZALTMIŞ OLACAKSINIZ.

11 ÖSS’DEKİ SORULARIN ZORLUK DERECELERİ SORUNUN NİTELİĞİ ZORLUK DERECESİ ÇOK KOLAY%10 KOLAY%20 NORMAL%40 ZOR%20 ÇOK ZOR%10

12 TEST İÇERİSİNDEKİ SORULARIN ZORLUK DÜZEYLERİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR.ANCAK KAZANDIRDIKLARI PUAN AYNIDIR. ZOR SORULARA FAZLA PUAN VERİLMEZ. BİR TESTİN %70’İNİ OLUŞTURAN KOLAY VE NORMAL ZORLUKTAKİ SORULARI ÇÖZEBİLİRSİNİZ.

13 TURLAMA TEKNİĞİ BİR TESTTEKİ ÇOK KOLAY, KOLAY VE NORMAL SORULARI 1.TURDA ÇÖZEREK DİĞERLERİNİ 2.TURA BIRAKMAYA TURLAMA TEKNİĞİ DENİR.SINAVLARDA TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANMAK BAŞARI ORANINIZI ÖNEMLİ DERECEDE YÜKSELTİR.

14 TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIRKEN ZOR SORULARI İKİNCİ TURA BIRAKIN.YANİ BİR SORU ÜZERİNDE İNATLA SAVAŞMAYIN. ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN.

15 TURLAMA TEKNİĞİ HATA ORANINIZI AZALTIRKEN, ZAMANI DAHA İYİ KULLANMANIZA YARDIMCI OLUR.

16 BAŞARINIZLA KİŞİLİĞİNİZİ DENK GÖRMEYİN. SINAVLAR KİŞİLİĞİNİZİ DEĞİL, BİLGİNİZİ ÖLÇMEKTEDİR.BİR SINAVDA BAŞARILI OLMANIZ ÖĞRETİLEN KONULARI İYİ ÖĞRENDİĞİNİZİ,BAŞARISIZ OLMANIZ İSE ÖĞRETİLEN KONULARI İYİ ÖĞRENMEDİĞİNİZİ GÖSTERİR.

17


"SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları