Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz."— Sunum transkripti:

1 (Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
SINAV ÖNCESİ (Sınavdan önceki 1-2 gün) Beslenme ve uyku düzeninizde önemli değişiklikler yapmaya çalışmayın. Sınava gireceğiniz salonunu daha önceden görmeye gidin ve mümkünse sıranıza oturun. Doktor tavsiyesi dışında kesinlikle ilaç almayın. Güneş altında kalmayın ve yorucu etkinliklerden sakının. Akşam yemeğinin hafif olmasına dikkat edin. Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.

2 Sınav başlamadan hemen önce ;
Her ihtimale karşı tuvalet ihtiyacınızı gideriniz. Sınav dışında kafanızı karıştıran meseleleri sınav sonrasına erteleyiniz. Her şeyden önce sakin ve soğukkanlı olun. Oturduğunuz sıraya alışmaya çalışınız. Salon sorumlusunun açıklamalarını dikkatle dinleyiniz.

3 Soru kitapçıkları ve optik form
Dağıtılan optik formun size ait olup olmadığını kontrol edin. Soru kitapçık türünü optik formun ilgili bölüme kodlayın. Soru kitapçığının üzerine sizden istenen bilgileri yazmayı unutmayın. Kitapçığınızın sayfa kontrolünü yapın. Kitapçıklar dağıtılmasıyla birlikte heyecanınızda bir artış olması, bir an her şeyi unuttuğunuz duygusuna kapılmanız NORMAL’ dir. Soruları çözmeye başladıktan hemen sonra heyecanınızın yatıştığını göreceksiniz.

4 Sınav başlıyor . . .

5

6 SINAV BAŞLADIĞINDA 1 Soruları çözmeye başlamadan önce derin derin birkaç kez nefes alıp verin. Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızlı bir şekilde gözden geçirin.(5-10 saniye) Alışık olduğunuz yöntemin dışında farklı bir tarz denemeyiniz.

7 SINAV BAŞLADIĞINDA 2 En iyi bildiğiniz testten başlamanız moral zaman açısından faydalıdır. Tamamen kendi sınavınıza konsantre olun başkalarını izlemek hem vakit kaybına ve hem de motivasyonunuzun bozulmasına neden olur.

8 SORULARI ÇÖZERKEN -1- ”Soruyu anlamak aslında çözümün yarısıdır.” Bazı cevaplar sorunun içerisinde gizlidir. Bunun için; Sorunun ve seçeneklerin tümünü okuyarak sizden ne istendiğini tam olarak anlamaya çalışın. Sorulara kendinizden yorum katmayın. Parantez içindeki, altı çizili/koyu, olumsuz …vb ifadelere. dikkat edin. Paragraf sorularında önce soruyu okuyunuz. “Uzun soru” “zor soru” demek değildir.

9 SORULARI ÇÖZERKEN -2- Sayısal sorularda mutlaka işlem yapın. (Soru kitapçığındaki kenar boşluklarını kullanabilirsiniz) Sözel sorularda da önemli gördüğünüz yerleri çizin. Sorulara istenilen cevapları verin. Unutmayın ! Sizin kişisel yorumunuz istenmiyor.

10 DİKKAT !!! Yorulduğunuzu hissettiğiniz zaman zihninizi ve bedeninizi
dinlendiriniz. Örn: şakaklara masaj yapın , su için, gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alın…

11 SORULARI ÇÖZERKEN -3- Testteki soruları sırayla çözünüz,
Bütün seçenekleri okumadan doğru cevabı işaretlemeyin. Cevabı hatırlayamadığınızda telaşlanmayın. Bütün soruları doğru cevaplama beklentisi içinde olmayın. Zor sorularda turlama tekniğini uygulayın (Sınav anında yapılamayan soruların atlanıp daha sonra, zaman kalınca aynı soruya geri dönülmesi)

12 KODLAMALARA DİKKAT -1- Cevaplarınızı, ilgili bölümlere doğru kodlamaya özen gösterin. İşaretleme yaparken cevap seçeneğine dikkat ediniz. Örn. “B” seçeneğini doğru cevap bulmuşken yanlışlıkla “D” seçeneğini işaretleme gibi bir dalgınlığa düşmeyin.

13 KODLAMALARA DİKKAT -2- Alışık olduğunuz işaretleme yönteminin dışına asla çıkmayınız. İşaretlemede kaydırma yapmamaya dikkat ediniz. Bunun için her 10 soruda bir işaretlemeleri kontrol ediniz.

14 KODLAMALARA DİKKAT -3- Cevap kağıdının zedelenmemesine, delinmemesine, yırtılmamasına dikkat edin. Ardarda aynı şıkkı 3’ten fazla işaretlediyseniz cevaplarınızı bir daha kontrol ediniz. Sınavlarda doğru seçenekler genellikle eşit olarak dağıtılır. Ancak doğru şıklar belli bir sıra takip etmez.

15 ZAMANI NASIL KULLANALIM ?
Sınav bilgiyi kullanma hızınızı ölçer Belirli aralıklarla zamanı kontrol edin Geçen zamanla değil kalan zamanla ilgilenin.

16 TURLAMA TEKNİĞİ; Birinci turda Doğruluğundan kesin emin olduğunuz soruları yanıtlayın Her soruya düşen cevaplama süresi yaklaşık 1 dakikadır. Bir soruda belirli bir süre geçtiği halde çözemediyseniz bir sonrakine geçin. Boş bıraktığınız soruyu kitapçıkta işaretleyin. Bir soru ilk bakışta karışık görünürse onu otomatik olarak geçmeyin.

17 Unutmayın ki ! Erken bitirene ödül yok.
İkinci turda Çözemediğiniz sorulara geri dönün ve onları çözmeye çalışın. Size verilen süreyi sonuna kadar kullanın. Artan zamanınızda Cevapları kontrol edin Unutmayın ki ! Erken bitirene ödül yok. Doğru seçeneği bulamadığınız durumlarda yanlış seçenekleri eleyerek seçenek sayısını 2 ye düşürüp paragraf doğrultusunda karar verin.

18 Cevaplarınızı (çok iyi bir sebebi yoksa) değiştirmeyin, Hiçbir fikriniz yoksa cevap vermeyin.
İpuçlarını değerlendirin, yanlışları eleyin, sorularla sınavda gereksiz zaman harcayarak inatlaşmayın. Soru ile ilgili hiçbir fikriniz yoksa boş bırakın…

19 Ahmet 10 DOĞRU 20 YANLIŞ Mehmet 10 DOĞRU 4 YANLIŞ
HANGİSİ DAHA BAŞARILI Ahmet 10 DOĞRU 20 YANLIŞ 0 BOŞ Mehmet 10 DOĞRU 4 YANLIŞ 16 BOŞ

20 HANGİSİ DAHA BAŞARILI Ahmet 5 NET Mehmet 9 NET

21 Başarılar Dileriz.


"(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları