Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER"— Sunum transkripti:

1 SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER

2 Sınavlardan Önce Yapılması Gerekenler:
Sınavlara kadar olduğu gibi sınav arifesinde de sağlığı bozacak yağlı yiyeceklerden ve soğuk içeceklerden uzak durunuz. Sınavdan önceki gün sınav motivasyonunuzu bozacak faaliyet ve ortamlardan uzak durunuz. .

3 Sınav motivasyonunuzu bozacak televizyon programlarından, aile ve arkadaş konuşmalarından uzak durmaya çalışınız. Sınav sabahı, uykunuzu alacak şekilde kalkmak için erken yatınız

4 Sınav Sabahı Sınava Giderken Yanımızda Bulundurulması Gerekenler:
Sınav sabahı hazırlıkları tamamlamak ve sınava yetişebilmek için erken kalkınız. Sınava, iyi bir kahvaltı yaparak giriniz Sınav sabahı, sınavda sizi tuvalete çıkma ihtiyacı hissettirecek kadar aşırı sıvı tüketmekten kaçınınız

5 Sınava giderken iki tane kurşun kalem, silgi ve kalem tıraşı” almayı unutmayınız
Sınavda zamanla yarışılacağı için sıranızın üstüne koyabileceğiniz bir saat almayı da unutmayınız. Sınav için sınıfınıza girerken rahat ve sakin olmaya ve sınav için olumlu şeyler düşünmeye çalışınız.

6 Sınav Anında Nelere Dikkat Edilmeli:
Sınava tüm ihtiyaçlarınızı karşılamış olarak giriniz. Size verilecek optik formun adınıza düzenlenip düzenlenmediğine dikkat ediniz.

7 Soru kitapçığını elinize aldığınız zaman optik forma kitapçık türünü işaretlemeyi unutmayınız. Size dağıtılacak kitapçığın ön tarafına adınız, soyadınızı, sınav giriş numaranızı ve salon numaranızı yazmayı unutmayınız.

8 Motivasyonuz için sınava en iyi bildiğiniz sorulardan başlayınız
Motivasyonuz için sınava en iyi bildiğiniz sorulardan başlayınız. Sınav başladığınız zaman kısa süreli de olsa bildiklerinizi unutabilirsiniz. Bunun geçici olduğunu ve bir iki soru yaptıktan sonra geçeceğini unutmayınız Çözemediğiniz sorularla moralinizi bozmayınız. Moralinizi bozduğunuzda diğer soruları çözerken konsantrasyon sorunu yasayabileceğinizi unutmayın.

9 Testlerdeki sorulara sırayla çözünüz
Testlerdeki sorulara sırayla çözünüz. Önce en iyi bildiğiniz soruları, sonra doğruluğundan emin olmadığınız soruları çözünüz. Soru köklerindeki “olamaz, değildir... gibi” ifadelerine dikkat ediniz. Ard arda ayni şıkkı 4’ten fazla işaretlediyseniz cevaplarınızı bir daha kontrol ediniz.

10 Yapamadığınız soruları başına işaret koyarak zamanınız kalırsa tekrar yapmaya çalışınız. SBS’de de üç yanlış bir doğruyu götüreceği için kesinlikle bilmediğiniz soruları cevaplamaya çalışmayınız ve atmayınız. Sayısal sorularda mutlaka işlem yapınız.

11

12 öncelikle: Sorulara önyargılı yaklaşmamalısınız
öncelikle: Sorulara önyargılı yaklaşmamalısınız. "Bu soru zor yapamam” vb. ilk okuyuşta zor ve karışık göründüğü için soruyu atlamayın Yine “Bu soru kolay, cevap B şıkkı" gibi zaman kazanmaya yönelik aceleci davranışlar da hata yapmanıza yol açar SBS deki Soruların zorluk dereceleri şöyledir; çok kolay % 10 , kolay % 20 , normal % 40, zor % 20 , çok zor % 10 seklindedir. Buna göre tüm soruları cevaplamayabilirsiniz. Bu da doğaldır. Normal +kolay+çok kolay derecedeki soruları yapmanız demek soruların % 70’ini başarmanız demektir.

13 Her soruya bir dakika verildiği için çözemediğiniz sorularla inatlaşarak zaman kaybetmeyiniz.
Cevap kâğıdı optik okuyucu tarafından okunacağı için gereksiz işaretlerden kaçınınız Sınav süresini sonuna kadar kullanmaya çalışınız

14 Kaydırmanın olup olmadığına dikkat ediniz
Kaydırmanın olup olmadığına dikkat ediniz. Bunun için ya hepsini yâda belirli aralıklarla kontrol ederek yapınız. Evraklarınızı salon görevlisine teslim ederken eksiğinizin olup olmadığına ve kitapçık türünün doğru işaretlenip işaretlenmediğine tekrar bakınınız.

15 SINAVA BİR GÜN KALA… Geçmiş başarısızlıklarınızı veya deneyimlerinizi ölçü almayın… Sınavı sadece seni rahatlatan kişilerle konuş,

16 SINAVI BİR ‘SAVAŞ’ GİBİ GÖRME DÜŞÜNCESİ YERİNE, SİZİ HEDEFE ULAŞTIRACAK BİR KÖPRÜ GİBİ GÖRÜN...


"SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları