Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ"— Sunum transkripti:

1 YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ

2 Test çözmede 3 unsur önemlidir
BİLGİ:öğrenme ile kazanılır.Tekrar ile pekiştirilir. YORUM: öğrenilen bilgiyi test çözerken yorumlayarak kullanırız ve cevabı bulmaya çalışırız. HIZ: Hız, test çözerken zamanı etkin bir biçimde kullanmamıza yardım eder.

3 OKS’de çıkan soruların zorluk derecesi şöyledir:
%10 Çok kolay %20 Kolay %40 Normal %20 Zor %10 Çok Zor Unutmayın; çok zor olan matematik sorusuyla çok kolay olan matematik sorusunun getireceği puan aynıdır.

4 TEST ÇÖZERKEN…. Soruda sizden ne isteniyorsa, ne eksik, ne de fazla isteneni düşünmelisiniz. Soru iyi okunup anlaşılmadan cevap düşünülmemelidir .

5 TEST ÇÖZERKEN…. Olumsuz bir ifadeyi olumlu olarak okumak soruyu veya cevabı hatalı düşünmenize neden olur. İnsan psikolojisi soru içindeki ifadeleri olumlu yönde algılamaya eğimlidir. Bu nedenle soru formlarında altı çizili veya kalın yazı karakterli ifadeleri daha dikkatli okumalısınız.

6 TEST ÇÖZERKEN…. Zorlandığınız soruları boş bırakın ve bütün soruları bitirdikten sonra boş bıraktığınız sorulara tekrar dönün.

7 TEST ÇÖZERKEN…. Soru kökü ya da soru metni UZUN olan sorulardan korkmayın. Çünkü bu soruların uzun oluşu sizin için daha fazla ipucu anlamına gelir. Bu nedenle uzun metinli sorular daha kolay çözülebilen sorular olarak algılanmalıdır.

8 TEST ÇÖZERKEN…. Paragraf sorularında :
önce soruyu ardından paragrafı okursanız, soruda ne istediğini bilerek paragrafı okur ve ilk okumada doğru yanıtı bulabilirsiniz.

9 TEST ÇÖZERKEN…. OKS’de 3 yanlış cevabın bir doğru cevabı götürdüğünü unutmayın. Bu yüzden emin olmadığınız soruları işaretlemeyin.

10 TEST ÇÖZERKEN…. Gözle okuma alışkanlığı kazanmalısınız. Bu sizin daha hızlı okumanızı sağlar.

11 Kodlamaya Dikkat! Test çözümünde cevapları optik forma kodlamak da en az doğru cevaba ulaşmak kadar önemlidir. Doğru cevaba ulaşmanız soruyu doğru kodlamanız takdirde hiçbir anlam ifade etmez.

12 OKS Bütün soruları cevaplama zorunluluğu olan bir sınav değildir.

13 TEST ÇÖZERKEN…. Bir bölüme başlamadan önce,o bölümü hızla gözden geçirin.Bu işlem o bölümdeki test sorularının genel yapısını görmenizi SAĞLAR.

14 Soruyu okudunuz! ANLAMADIYSANIZ Konuyu tekrar çalışın…
TEST ÇÖZERKEN…. Soruyu okudunuz! ANLAMADIYSANIZ Konuyu tekrar çalışın…

15 ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLERİ İNCELEYİN……
TEST ÇÖZERKEN…. Cevabı bulmak için hangi yöntemi kullanacağınızı bilmiyorsanız!!!! ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLERİ İNCELEYİN……

16 ÇELDİRİCİLERE DİKKAT EDİN
TEST ÇÖZERKEN…. ÇELDİRİCİLERE DİKKAT EDİN

17 TEST ÇÖZERKEN…. Sınav sorularının en azından bir kaçının güçlük derecesi çok yüksek olur“Her soruyu çözmeliyim.” gibi bir beklenti çok iddialı bir beklenti olur.

18 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİNİ ÖĞRENMENİN EN İYİ YOLU BU KONUDA DENEYİM KAZANMAK YANİ BOLCA SORU ÇÖZMEKTİR.


"YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları