Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE."— Sunum transkripti:

1 ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE BÜTÇE BİRİMİ

2 İHALE ONAY BELGESİ Analitik Bütçe Modülü /Kullanıcı Menüsü/İhale Onay Belgesi/ ihale Yönetimi menülerinden giriş yapılır… İHALE KAYDI 2 AŞAMALIDIR.. İhale onay belgesini: ilk ihale kaydının yapılması İhale Yönetimi de: İhalenin sonucunda ödenmesi gereken faturadaki KDV hariç tutar, toplam ödenecek tutar , İhale alım şekli değişikliği ve alınan malzeme miktarlarının güncellemek için kullanılır.

3 İHALE ONAY BELGESİ İhale Onay belgesine giriş yapılır.
Ayrılan bütçe yerine o alım için harcanacak miktar (yaklaşık maliyet) yazılır. Mal/Hizmet/Yapım grubu seçilir. İşin adı tanımı niteliği yazılır. İhale usulü /ihale şekli İşin miktarı bölümüne rakam ve yazı girilir. İhale alım türü Hangi tertip/malzeme alınacaksa o satır bulunur. Alt kısımda ihaleyi kaydet butonu seçilir.

4 İHALE ONAY BELGESİ İhale kaydet butonu ile ihale kaydı yapılır.
ONAYSIZ ihale kaydında kullanılabilir miktarda bloke başlamaz ancak doğudan temin limitleri toplanır. Geçmiş ihale butonu ile yeni girilen onaysız halde olan ihale onaylı hale getirilir.

5 İHALE ONAY BELGESİ Sarı alanlar bu bölümde doldurulur ve bir daha izin verilmez.. Kırmızı kaydet butonuna basılır. Kaydetmek için tamam denir ve ihale onaylı hale getirilerek tertipde bloke başlamış olur.

6 İHALE SONUÇ AŞAMASI İhale Yönetim bölümünden faturası gelen kayıtlı ihale Referans koduna göre çağrılır ve sol tarafta bulunan işareti tıklanarak DÜZELT bölümüne geçilir. Düzelt bölümünde gerekli güncellemeleri yapılır. Yazdır bölümünden ihale onay belgesi çıktısı alınır.

7 İHALE SONUÇ AŞAMASI Düzelt butonu ile kayıtlı ihale açılır ve ihaleye son hali verilerek kapatılır. Bu bölümde: KDV hariç tutar, toplam ödenecek tutar , İhale alım şekli değişikliği ve alınan malzeme miktarlarının güncellemeleri yapılır. Sağ alt bölümdeki Güncelleme butonu ile ihale kaydı güncellenir…

8 İHALE SONUÇ AŞAMASI İhaleye son şeklini verirken ihale sonucunu, KDV hariç miktarı ve ihale maddesini doğru tanımlayınız bloke ve doğrudan temin tablosu güncellemesi yapılıyor. İhale alım şekli değişikliği yapabilirsiniz… Alım şekli değişikliği yapıldığı zaman ihale maddesi 21 /f ve 22 /d işaretlemesi yapılıyorsa doğrudan temin limitlerinde artış ve eksilme yapılıyor.

9 İHALE ONAY BELGESİ İhale kaydı güncellemesi yapıldıktan sonra yazdırma işlemi gerçekleştirilir. Burada Sağlık Tesisi ismini ve onay verecek ihale yetkilisinin ismini girebilirsiniz.. Yazdırı tıklayın ve belgeyi yazdırın..

10 İHALE ONAY BELGESİ İhale Onay belgesi çıktı örneği
Buradan kaydet yaparak bilgisayarınıza kayıt yapabilirsiniz.

11 DOĞRUTAN TEMİN TAKİP TABLOSU
Doğrudan temin tablosu; 21 /f ve 22/ d maddelerine göre alım yapılıp ihaleyi kaydet yapıldığı zaman doğrudan temin tablosu çalışmaya başlar. İhale onaysız iken bloke başlamamış olsa bile doğrudan temin limitleri tutulur. Yapılan kırtasiye ve t. İlaç alımları için KDV hariç bölümüne girilen miktarlar toplanmaya başlanır… Eğer ihale sonuçlanmamış düzelt işleminden güncelleme yapılmamış ise blokede KDV siz girilen ayrılan bütçe miktarı aynı zamanda tertibin bloke miktarı olarak tutulur… Güncelleme yapıldıktan sonra değiştirilen KDV siz miktar doğrudan temin toplamında ve ihale sonuç miktarları ise bloke miktarına toplam olarak tutmaya başlar.

12 TERTİP KALAN BÜTÇE - BLOKE TABLOSU
İhale yapılmadan önceki ve yapıldıktan sonraki bloke hali görülmekte.. Tertipde ne kadar kullanılabilir ödeneğin olduğu görülmekte.. Yapılacak ihale bu miktardan az olmalıdır fazla ise aktarma yapılmalıdır. Burada ilk önce KDV siz miktarı tutarken, şu an ise kırtasiye için girilen 1300 tl. ilaç alımı içi girilen tl ihale sonucunu bloke yapmaktadır.

13 KALEMDE ÖDENEK OLMAZ İSE
Ödeneği olmayan kalemden alım yapılacağı zaman sisteme giriş yapılıp kaydet aşamasına gelindiği zaman sistem uyarı vermektedir. Ç ö z ü m ; aktarma yapılarak ödenek aktarılarak ihaleye çıkılması..

14 İHALE KAYIT LİSTESİ Yapılan ihalelerin listesini görmek için ;
İhale yönetimi menüsünden Excele aktarma yapılarak görülebilir. Filtreleme yaparak analiz yapabilirsiniz.. İhale kaydı yapılmış, alıma çıkılmış; ancak ihale sonuçlanmamış

15 İHALENİN İPTALİ İLGİLİ TERTİBE MİKTARIN İADESİ BLOKELERİN KALKMASI
İptal edilen veya yanlış girilen ihaleye miktarlarının 0 girilmesi halinde, tel veya e posta ile ulaşarak sistemden silme işlemleri yapılmaktadır..

16 KALEMİNDE ÖDENEK YOK İSE NE OLACAK ? AKTARMA
2012 yılı ;Aktarma Sayısı: 2013 yılı ;Aktarma Sayısı: Gruplar arası aktarmalar; Genel Sekreterlik incelemesinden sonra Kurum Başkanlığına gönderilir ve E-ONAY verilir ve 1 (BİR) gün onra M1 kayıtlarına yansıma yapar…

17 SAĞLIK TESİSLERİMİZE ÖNERİMİZ ;
GİDER = GELİR Geliriniz ne Kadar ise; Gideriniz de o Kadar olsun.. GİDER > GELİR

18 DÖNER SERMAYE BÜTÇE ŞUBESİ
2. K A T D Ö N E R S E R M A Y E B Ü T Ç E E K İ B İ İbrahim ARAÇ Birim Sorumlusu Bircan GÜL Aktarma Metin KARACA Bütçe - % e-posta : TEŞEKKÜRLER


"ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları