Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR"— Sunum transkripti:

1 YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR

2 Yıl Sonu Yapılması Gereken İşlemler ve Hatırlatmalar
MAAŞLARDA YAPILMASI GEREKENLER 2012 Yıl sonunda Aralık tarihleri arasındaki 16 günlük Üniversite Geliştirme Ödeneği ödenecektir. 15 Ocak 2013 maaşlarında Ocak tarihleri arasındaki 14 günlük üniversite Geliştirme Ödeneği ödenecektir. Kişi borçlanmalarında borçlandırma belgesi ilgili kişiye tebliğ edilecek ve Kişi borcunun Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı hesabına yatırılması sağlanacaktır.

3 Yıl Sonu Yapılması Gereken İşlemler ve Hatırlatmalar
TAŞINIR İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ YAPILMASI GEREKENLER HYS Sisteminde girişte tek bir malzemenin tutarı ,00 TL. den fazla ise limit üstü olarak sicil numarası ile girilecektir. Taşınır kayıtları ile muhasebe kayıtları karşılaştırılarak kayıtlar arasında uyum sağlanacaktır. Devir çıkış, hurda çıkış, tüketim çıkış raporlarından muhasebe birimlerine gönderilmeyenler ile Bap giriş, Tübitak giriş, bağış giriş vs. evraklar muhasebe birimine gönderilecektir. En son kuruş farkları için kuruş farkları tablosu doldurulup onaylandıktan sonra birimimize gönderilecektir. Taşınır devir çıkışlarında devreden birimden çıkış yapılmış, ancak devir alan birim sistemde kabul etmediği için kayıtlarda meydana gelen uyumsuzluk düzeltilecektir.

4 Yıl Sonu Yapılması Gereken İşlemler ve Hatırlatmalar
SATIN ALMA VE DİĞER ÖDEME İŞLEMLERİNDE YAPILACAKLAR 21 Aralık 2012 tarihine kadar bütün ödeme evraklarının muhasebe birimine gönderilmesi sağlanacaktır. Tarifeye bağlı ödemeler (Telefon, Elektrik, Su vs.) ile ay sonunda ödenmesi gereken hak ediş, ek ders vs. ödemeleri 25 Aralık 2012 tarihine kadar muhasebe birimimize gönderilecektir.

5 Yıl Sonu Yapılması Gereken İşlemler ve Hatırlatmalar
Varsa açık avans, kredi vs. bu tarihlere kadar kapatılacaktır. Miktarı 2.000,00 TL. ve üstü ödemelerde güncel vergi borcu yoktur yazısı eklenilecek. Harcama Yetkilisi ve Gerçekleştirme Görevlisinin imza yerlerinde ad, soyad ve tarih yazılacaktır. Firmalardan alınan faturalar kontrol edilecek ve tevkifata tabi olanların faturada belirtilmiş olması sağlanacaktır. (1.000,00 TL. ve üzeri miktar olması durumunda tevkifat uygulanacaktır.)

6 Yıl Sonu Yapılması Gereken İşlemler ve Hatırlatmalar
Ödeme Emri Belgesinde gerçek kişi ise tc kimlik no, firma ise vergi no kullanılacaktır. Ödeme emri belgeleri HYS den girilip birimimizce onaylandıktan sonra hiçbir şekilde onay iptal işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle HYS’ye girişlerde daha dikkatli olunmalıdır.

7 Yıl Sonu Yapılması Gereken İşlemler ve Hatırlatmalar
HYS’den yapılan ödeme Emri belgelerinin sistemimizde görünebilmesi için Muhasebe Birimine Gönder butonuna basmayı unutmayınız. Bizi Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederiz.


"YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları