Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tablet aktivasyonu yardım sayfası"— Sunum transkripti:

1 Tablet aktivasyonu yardım sayfası

2 Tableti aktive etme işlemi
3 Tableti aktive etme işlemi Tableti aktivasyon işlemine başlamadan önce bilinmesi gerekenler: Tabletler üretici firma tarafından okullara teslim edildikten sonra, okul yetkilisi tabletlerin teslim edileceği kullanıcıları tespit eder. Tabletler kullanıcılara bütün aparatları ile teslim edilir. Kullanıcılar bu dokümanda tarif edilen şekilde tableti aktive eder. Aktivasyon Okul içinde okulun kablosuz ağı üzerinden yapılmalıdır. ÖNEMLİ ! - Aktivasyon yapılabilmesi için, kablosuz ağ olmalıdır. - Kablosuz ağın mutlaka internet erişimi olmalıdır. - Tabletin en az %50 şarjı olmalıdır.

3 Tableti aktive etme işlemi
3 Tableti aktive etme işlemi Ekran görüntüsü Açıklamaları 1 1 Tabletin sol üst arka köşesinde açma/kapama düğmesi bulunmaktadır. Bu düğmeye 5-6 saniye basılı tutularak tablet açılır. Bu işlem yapıldığı halde açılmayan tabletlerin şarjı bitik demektir. Tablet şarj edilip işleme daha sonra devam edilmelidir.

4 Tableti aktive etme işlemi
3 Tableti aktive etme işlemi Ekran görüntüsü Açıklamaları 1 1 Tableti açma işlemi yapıldıktan sonra, kullanıcının karşısına açılan ekran. 2 Tabletin açıldığı ortamda var olan kablosuz ağların listesi görüntülenir. 2 Altyapısı hazırlanan okullarda ağı bulunmaktadır. kablosuz ağı bulunan okullarda, tablet otomatik olarak bu ağa bağlanır. Eğer ağı yoksa bir sonraki sayfaya bakınız.

5 Tableti aktive etme işlemi
3 Tableti aktive etme işlemi Ekran görüntüsü Açıklamaları 1 kablosuz ağı olmayan okullarda, listelenen kablosuz ağlardan birine bağlanılır. Bunun için bağlanılmak istenen kablosuz ağın üzerine parmak ile dokunulur. 1 2 Kablosuz ağın parolasının girileceği pencere açılır. Kablosuz ağın parolası girilir. Bağlan düğmesine basılır. 2 3 3 4 4 Kablosuz ağ bağlantısı bu şekilde sağlanır.

6 Tableti aktive etme işlemi
3 Tableti aktive etme işlemi Ekran görüntüsü Açıklamaları 1 3 1 Tabletin internet bağlantısı yapıldıktan sonra aktivasyon ekranı gelir. 4 2 2 Bağlanan kablosuz ağın sol tarafındaki simge diğerlerinden farklı olarak yeşil olur. Tablet kablosuz ağ üzerinden internete bağlandı ise dünya simgesi yeşil olur 5 6 3 Aktivasyon için öğretmenin/öğrencinin 11 haneli TC Kimlik Numarası girilir. 4 Öğretmenin/öğrencinin EBA şifresi girilir. 5 Aktive et düğmesine basar. 6 Artık tabletin aktivasyon işlemi başlamıştır.

7 Tableti aktive etme işlemi
3 Tableti aktive etme işlemi Ekran görüntüsü Açıklamaları 1 2 1 Girilen bilgilerin doğrulanmasından sonra aktivasyonun başarılı birşekilde gerçekleştiğini gösteren ekran gelir.. 4 Tablet kayıt numarası. 2 Aktivasyonu yapan öğretmenin/öğrencinin adı ve soyadı. 3 3 Aktivasyon işlemini tamamlama ve tableti kullanmaya başlamak için Başlat düğmesine basılır. 4 Artık tablet kullanıma açılmıştır.


"Tablet aktivasyonu yardım sayfası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları