Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ."— Sunum transkripti:

1 Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ

2 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ WEB UYGULAMALARI Ülkemize gelen ve tüm Sağlık Kurumlarımızdan (kamu,özel, üniversite hastaneleri, dal merkezleri, tıp dal, diyaliz, ağız ve diş sağlığı merkezleri vb.) sağlık hizmeti alan yabancı hastaların web üzerinden kaydedilmesidir.

3 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ WEB UYGULAMALARI İlimizde sağlık hizmeti alan hastaların, Bakanlığımız Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı web sayfası içerisinde bulunan Yabancı Uyruklu Hasta Takip Sistemine kayıtların (açılan kayıt formunda boş alan kalmayacak şekilde) yapılması, Hastanelerde görevlendirilen yetkili personelce yapılan kayıtların kontrol edilmesi ve eksiklik tespiti halinde giderilmesi gerekmektedir. İlimizde sağlık hizmeti alan hastaların, Bakanlığımız Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı web sayfası içerisinde bulunan Yabancı Uyruklu Hasta Takip Sistemine kayıtların (açılan kayıt formunda boş alan kalmayacak şekilde) yapılması, Hastanelerde görevlendirilen yetkili personelce yapılan kayıtların kontrol edilmesi ve eksiklik tespiti halinde giderilmesi gerekmektedir.

4 YABANCI UYRUKLU HASTA TAKİP SİSTEMİ KAYIT BASAMAKLARI

5 1. Yabancı Uyruklu Hasta Kayıt sistemine giriş yapmak için Bakanlığımız Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı web sayfası açılır. http://www.saglik.gov.tr/SaglikTurizmi/ana-sayfa/1- 10385/20141105.html

6 2. Ekranın sol kısmındaki Yabancı Uyruklu Hasta Kayıt Seçeneği tıklanınca gelen linke tekrar tıklanır.

7 3. Kullanıcı adı ve Şifresi ile giriş yapılır.

8 4. Açılan ekranda hastamıza ait tüm veriler eksiksiz doldurulur.

9 5. Hastanın pasaport numarası girilir.

10 6. Hastanın uyruğu seçilmelidir.

11 7. Klinik seçilmelidir.

12 Klinik Adı: Diyaliz Merkezleri ‘Nefroloji’ olarak girebilirler.

13 8. Ana tanı seçilmelidir.

14 9. Tanı durumu seçilmelidir.

15 Tanı: Kesin/Şüpheli Tanı; tanı kesinleşince geriye dönük sistemden düzeltilebilir.

16 10. Hastanın geliş şekli seçilmelidir.

17 HASTA GELİŞ ŞEKLİ Sağlık Turizmi: İkamet edilen yerden başka bir yere herhangi bir sebeple sağlık hizmeti almak için yapılan planlı seyahate denir. Turistin Sağlığı: İkamet edilen yerden başka bir ülkeye tatil amaçlı giden turistlerin seyahat halindeyken acil ve ani olarak gelişen hastalıklarda sağlık hizmeti almak zorunda kalmasıdır. Sağlık Turizmi: İkamet edilen yerden başka bir yere herhangi bir sebeple sağlık hizmeti almak için yapılan planlı seyahate denir. Turistin Sağlığı: İkamet edilen yerden başka bir ülkeye tatil amaçlı giden turistlerin seyahat halindeyken acil ve ani olarak gelişen hastalıklarda sağlık hizmeti almak zorunda kalmasıdır.

18 11. Hastanın epikriz raporu doldurulur. Kaydet butonuna basılır.

19 12. Ek Tanı ve Müdahale kısımlarına veri girişine devam edilir.

20 EK TANI GİRİŞİ Ek tanı var ise seçilmeli ve kaydet butonuna basılmalıdır. Sisteme ICD 10 Kodu ya da Hastalık Tanı İsmi girilerek aratılabilir.

21 MÜDAHALE GİRİŞLERİ Yapılan müdahale var ise (hastaya yapılan tüm işlemler, istenen tetkik, girişimsel-tanısal işlemler vs..) seçilmeli (işlem adı/ICD 10 koduna göre sorgulama yapılabilir) ve kaydet butonuna basılmalıdır.

22 EK DOSYA KAYDI YAPILMASI Hastaya ait eklenecek dosya var ise eklenmeli ve kaydet butonuna basılmalıdır. Hastaya ait tetkik sonuçları, epikriz vs.. sisteme ek dosya butonundan yüklenebilir.

23 Kaydı yapılan hastaların bilgilerinde düzeltme yada ekleme yapılacak olursa Yabancı Sorgula butonundan hasta ismi yada pasaport numarası girilerek sorgulama yapılır.

24 Yabancı güncelleme ekranında gerekli düzeltme yapılıp kaydedilir.

25 Diyaliz hastaları için ücret alınan her seans başına sisteme giriş yapılmalıdır. Evde Sağlık Hizmetleri sisteme girilmeyecektir. Günlük Enjeksiyonlar ‘Acil Polikliniği’ olarak girilecektir. Kontrol Muayeneler sisteme girilmeyecektir. Diyaliz hastaları için ücret alınan her seans başına sisteme giriş yapılmalıdır. Evde Sağlık Hizmetleri sisteme girilmeyecektir. Günlük Enjeksiyonlar ‘Acil Polikliniği’ olarak girilecektir. Kontrol Muayeneler sisteme girilmeyecektir.

26 EPİKRİZLERİ YAZDIRMAK

27 RAPOR DÖKÜMÜ ALMAK Ekranın sol kısmında yer alan RAPOR butonu tıklanır. Tarih periyotları seçilip Excel’e Aktar butona basılır.

28 İlgili tarih periyodunda giriş yapılan hasta bilgilerini görebiliriz.

29 Rapor dökümünde yer alan hastaların detaylı bilgilerine ulaşmak için ya da sisteme kayıtlarının eksik yapılıp yapılmadığının kontrolü için Yabancı Sorgula butonu tıklanarak hastanın adı soyadı ya da pasaport numarası girilir.

30 Hastanın hizmet aldığı kurum adı göz önünde bulundurularak hangi tarihteki kaydı incelenmek isteniyorsa DETAY butonuna basılır.

31 KAYITLAR Web kayıt sistemine kayıtlar aylık düzenli olarak girilmeli, Kontrolleri yetkililerce düzenli olarak yapılmalıdır. Düzeltilemeyen ya da silinemeyen hatalı/mükerrer kayıtların düzeltilmesi/ silinmesi için Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi İl Temsilcisiyle irtibata geçiniz. Web kayıt sistemine kayıtlar aylık düzenli olarak girilmeli, Kontrolleri yetkililerce düzenli olarak yapılmalıdır. Düzeltilemeyen ya da silinemeyen hatalı/mükerrer kayıtların düzeltilmesi/ silinmesi için Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi İl Temsilcisiyle irtibata geçiniz.

32 TEŞEKKÜRLER


"Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları