Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı."— Sunum transkripti:

1

2 2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı 493' tür. Kabul edilen başvuruların 7 tanesi Trakya Bölgesi'nden olup ilçemizden 2 proje kabul edilmiştir.

3 PROJEMİZİN KONUSU Projemizde iki yıl boyunca "çok kültürlü toplum" fikrinin önemini anlamaya, ortak ülkelerin bu anlamda yürütülen politikalarında ve STK’ların çalışmalarında eşitlik idealinin, ortak saygı ve hoşgörünün ulaştığı noktayı bulmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra, gençlerin problemleri, bu problemlerin çözüm yolları, aktif vatandaşlığın ne olduğu ve gereklilikleri üzerinde çalışacağız. Projemizin ilk yılında çalışmalar, “ çok kültürlülük” kavramının anlaşılması, AB’ nin bu konuda yürüttüğü çalışmalar, uyguladığı politikalar, rakamlar, örnekler, ortak ülkelerin politikaları ve STK’ ların yaptığı çalışmalar üzerinde yoğunlaşacaktır. İkinci yılda ise çalışmalar “ hoşgörü “ kavramı üzerine yapılacak ve farklılıkların aslında anlamlı bir bütün oluşturmada ne kadar önemli olduğunu kanıtlamamızı sağlayacaktır.

4 Projenin ana amaçları haricinde; * Dil becerilerinin geliştirilmesi, * Öğrencilerin verilen görevleri aktif ve bağımsız olarak tamamlamayı öğrenmesi, * Ortaklar arasındaki işbirliğini artırmak ve gençlerin birbirlerinin yaşamları ile ilgili fikir edinmesini sağlamak, * Öğrencilere bilişim teknolojilerinin yenilikçi formlarıyla çalışmanın öğretilmesi gibi yan amaçlarımız da var.

5 KIBRIS 22 – 27 EKİM 2013

6 Kıbrıs, Lefkoşa' da bulunan The Grammar School tarafından ağırlandık.

7

8

9 Hareketlilikte ö ğrenciler 3 ayrı grup halinde ç alışmalar yaptılar.

10 Projenin logosu i ç in se ç im yapıldı ve bizim ö nerimiz, ö ğrencimiz olmamasına rağmen, en ç ok puanı olan ikinci logo oldu.

11 Proje logosu olarak koordinatör ülke olan Slovakya’nın önerisi seçildi. Ayrıca hazırlanılması düşünülen T-shirt lerin arkasında da logo ile beraber başka bir tasarım daha kullanılmasına karar verildi.

12 Çalışma gruplarından birinde öğrenciler bir araya gelerek projemizin internet sitesinin ilk adımlarını attılar ve başlangıç olarak ortak okullarla ilgili kısa bilgiler yüklediler. Her okul, gönderilen şifreyle proje ürünlerini siteye kolaylıkla yükleyebilecekler. Projemizin internet sitesi adresi: www.comenius1315.webs.com

13 Proje y ü r ü tme toplantısında bir sonraki hareketliliğe kadar yapılacak ç alışmalara karar verildi ve var olan ya da ö ng ö r ü len aksaklıkları gidermek i ç in g ö r ü şmeler yapıldı.

14 AB Kıbrıs Ofisi’nde çalışmakta olan konuk konuşmacı bize “ Irkçılık ve Ksenofobi “ üzerine bilgilendirici bir sunum yaparak AB’ nin bu konudaki çalışmalarını örneklendirerek anlattı.

15 İKİNCİ HAREKETLİLİĞE KADAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR Projemizin ikinci hareketliliği 10 – 16 Şubat 2014 tarihlerinde Slovakya ‘ nın Bratislava ve Svit şehirlerine gerçekleşecektir. 1- Politikacılarla ya da Sivil Toplum Örgütleri ile farklı kültürlerin bir arada yaşaması için neler yapıldığı ile ilgili görüşmeler. 2- Bir politikacıyla 2013 Avrupa Vatandaşlığı Yılı ile ilgili yapılan çalışmaları kapsayan bir ropörtaj 3- “ Geleceğe Yolculuğum “ / “ My Dream Journey to the Future “ konulu, 1-2 sayfalık bir deneme yazısı ( Avrupa Birliği’ndeki herhangi bir ülkeye yaşamak, çalışmak ya da okumak üzere gittiginizde başka bir ülkenin vatandaşı olarak nasıl bir yerde yaşamak istediğinizi YA DA Eğer kendi ülkenizde kalmak istiyorsanız neden kendi ülkenizde kalmak istediğinizi anlatan )

16


"2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları