Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

10 ÖNEMLİ TRAFİK İŞARETİ VE ANLAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "10 ÖNEMLİ TRAFİK İŞARETİ VE ANLAMLARI"— Sunum transkripti:

1 10 ÖNEMLİ TRAFİK İŞARETİ VE ANLAMLARI
PowerPoint 2010 ile hazırlanmıştır Devam etmek için «ileri» tuşuna basınız

2 Tanımak istediğiniz işaretin üzerine tıklayınız
«ileri», «geri» tuşlarıyla da devam edebilirsiniz

3 1 DİKKAT! Karayolunda, tehlike uyarı işaretleriyle belirtilen hususların dışında başka tehlikelerin olduğunu gösterir. Bu levhaların altındaki ek levhaya dikkat edilerek araç sürülür.

4 2 DUR Tali yoldan anayol kavşağına gelindiğini bildirir. Kavşak gelişinde durulur. Anayoldan gelen araçlar varsa ilk geçiş hakkı onlara verildikten sonra, harekete geçilerek kavşağa girilir.

5 3 KAygan yol İlerde kar, yağmur veya diğer nedenlerle yolun kaygan olabileceğini bildirir. Hız azaltılır, etkili frenleme yapılmaz, direksiyon ani olarak kırılmaz.

6 İlerde bulunan yaya geçidine yaklaşılmakta olduğunu bildirir.
4 yaya geçİdİ İlerde bulunan yaya geçidine yaklaşılmakta olduğunu bildirir. Hız azaltılır, geçitten geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara varsa ilk geçiş hakkı verilir. Öndeki araç geçilmez.

7 5 YOLDA ÇALIŞMA Karayolu üzerinde yapım, bakım, onarım çalışmaları olduğunu bildirir. Hız azaltılır, diğer yasaklama ve kısıtlamalara uyularak geçilir.

8 6 DÖNEL KAVŞAK Dönel bir kavşağa yaklaşıldığını bildirir.
Hız azaltılır, dönel kavşağın içindeki araçlara. İlk geçiş hakkı verilir. Öndeki araç geçilmez.

9 Yol üzerinde beklenmeyen buzlanma olabileceğini bildirir.
7 GİZLİ BUZLANMA Yol üzerinde beklenmeyen buzlanma olabileceğini bildirir.

10 8 OKUL GEÇİDİ İlerde bulunan okul geçidine yaklaşılmakta olduğunu bildirir. Hız azaltılır, geçitten geçen veya geçmek üzere bulunan öğrencilere varsa ilk geçiş hakkı verilir. Öndeki araç geçilmez.

11 9 IŞIKLI İŞARET CİHAZI İleride, ışıklı işaret cihazları ile kontrollü bir kavşağa yaklaşılmakta olduğunu bildirir. Hız azaltılır, daha çok yerleşim dışından yerleşim içine girerken dikkat edilmelidir.

12 10 TAŞIT GİREMEZ Bisiklet, motorlu bisiklet(mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

13 HAZIRLAYAN ZEYNEP RANA TOKAT 6-C ÇIKIŞ


"10 ÖNEMLİ TRAFİK İŞARETİ VE ANLAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları