Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını."— Sunum transkripti:

1

2  Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını ve soru tarzlarını özümsemeye çalışın  Son yıllarda çıkan soruları iyice etüt edin  Deneme sınavlarınız üzerinde genel tekrar yapın

3  Mümkünse sınava gireceğin sınıfı ve sırayı gör!  Kendini mutlu edecek şeyler yap!  Ufak yürüyüşler yap! Açık alanları tercih et!  Son 5 gün, iyi uyku al ve kahvaltını iyi yap!  Son 1-2 deneme çözebilirsiniz!  Her bir denemeye SBS gibi zaman sınırlı uygula!  Tercihler veya alacağın puan konusunda kafanı meşgul etme!  Sadece sınavına odaklan

4  Gece uyuyamama sorunu yaşamamak için sabah erkenden kalk!  Gündüz, yarın (yani sınav günü) dinç olayım diye sakın uyuma  Kalabalıktan ve stresten uzak dur!  Televizyon karşısına geçip zihnini uyuşturma!  Cips, kola, gevrek gibi hazır gıdalardan uzak dur!  Eve hapsolma, yorulmayacağın küçük yürüyüşler yap!  Sınav evraklarını bir dosyaya koy!  Olumlu iç konuşmalar yap!  Konuları unuttum diye endişeye kapılma!  Dert etme! Bilgiler sınav başlar başlamaz tıpkı deneme sınavındaki gibi kendiliğinden ortaya çıkacaktır!

5  Sınavdan en az iki saat önce kalkmış ol!  Normal kahvaltını yap! Abartma!  Kahvaltını sınavdan bir saat önce bitir ki sindirim sistemin düzene kavuşsun!  Kahvaltıda fazla sulu ve şekerli gıda olmasın!  Evden çıkmadan sınav evraklarını son kez kontrol et!  Yarım saat önceden sınav yerinde ol!  Üzerine rahat olabileceğin kıyafetlerini giy!  Rahat ayakkabılarını tercih et!  Tüm aile beraber gitmeyin sınava bu sende baskıyı artırır!  Binanın kapısı ne zaman açılacak diye gerilme, yanındakilerle sohbet et!

6  İhtiyacına göre tuvalete uğra!  Başaracağım, Yapacağım gibi olumlu cümleler kur!  Kendini okulda sınıfındaymış gibi kabul et rahat ol!  Sınav görevlilerinin verdiği paketteki şekeri yiyin! (Not: İçmek için suyu kendiniz şeffaf şişede getirmelisiniz.)  Yine görevlinin vermiş olduğu kalem, silgi, selpak vb. araçları kontrol et ve hazırla!

7  Sınav kağıdının sana ait olduğunu kontrol et!  Kitapçığı büyük bir güvenle aç!  Kitapçığın sayfalarını kontrol et!  Soruları çözmeden gözden geçir!  Sınava en çok başarılı olduğun bölümden başla!  Sakın denemelerde uyguladığın sıralamanın dışına çıkma!  Büyük bir istekle soruları çözmeye başla!  Boş bıraktığın soruları görebileceğin işaret koy! Veya büyük bir daire içine al !  Karşına zor soru çıkınca Mahvoldum, yandım, bittim deme. Sınavda soruların %10’u zor sorular. Bunu bu da onlardan biri bunu sonra çözmek için geçiyor deyip yoluna devam et!  Her sorudan sonra tek tek kodlama yerine karşılıklı iki sayfayı bitirip kodlama yap!

8  Kodlama yaparken doğru şıkları içinden söylenerek kodla!  5. Soru A, 6.’sı B gibi!  Zihnin yorulduğunda testler arası geçişler yap!  Zor sorularda takılma!  İki şık arasında kaldığın sorularda hemen işaretleme yapma!  O soruyu daha sonra çözmek üzere geç bir daha o soruya döndüğünde sana çelişki gibi görünen şıkkın aslında çelişki olmadığını fark edeceksin!  Çelişki devam ederse ve zamanın varsa soruyu bir daha dikkatle oku ve doğru olduğunu düşündüğün seçeneği işaretle!

9  Unutma! Soru soru düşün! Bir soruyu çözerken kafan diğer soruda kalmasın!  Sana verilen süreyi mutlaka sonuna kadar kullan!  Sınav bitimine doğru cevap kağıdında kaydırma yapıp yapmadığını, zamanın varsa 10’ar soruluk aralıklarla kontrol et!  Kodlamaları ilgili alan dışına taşırmadan yapmaya özen göster !  Sınav bittiğinde Giriş Belgeni, Optik Cevap Kağıdını ve Soru Kitapçığını salon görevlisine teslim et !

10  Artık özgürsün! Sevdiklerinle deneyimlerini paylaşabilirsin.  Arkadaşlarınla veya öğretmenlerinle durum değerlendirmesi yapabilirsin.  Veya sınavı sağlıcakla bitirmenin keyfini çıkarmak için arkadaşlarınla buluşup kendinizce eğlenebilir dinlenebilirsiniz.


" Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları