Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ."— Sunum transkripti:

1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

2 Sınavı kazanmak için ne yapmalıyım?
BİLGİ YORUM HIZ ANALİZ

3 Test Çözme Teknikleri Test Çözerken Deneme sırasında YGS-LYS sırasında

4 Test çözerken nelere dikkat etmeliyim? Hız ikinci planda
Önce bilgiyi iyice kavramak Sonra bilgileri yorumlayabilmek Unutulan bilgiyi ara ara tekrar etmek Çözülen soruların cevap anahtarının kontrol edilmesi Çözülemeyen soruların sorulması Test çözerken nelere dikkat etmeliyim?

5 DENEME ÇÖZERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?
Deneme çözmenin faydaları Kitapçık kontrol edilmeli Hangi Konudan başlanmalı Kodlama Turlama Tekniği

6 Sınav başlamadan önce neler yapmalıyım?
Psikolojik hazırlık Kitapçık kontrolü vakit kaybettirmeyeceği gibi; Kitapçığa hakim olmanızı, heyecanınızın azalmasını , muhtemel değişiklikleri görmenizi, kitapçıkta eksik sayfa, baskı hatası vb. şeyler varsa en baştan düzeltmenizi sağlar. Hangi dersten başlamalı?

7 SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM ?
A) KİTAPÇIĞIN BAŞINDAN B) EN ÇOK PUAN KAZANDIRAN DERSTEN C) EN İYİ OLDUĞUNUZ DERSTEN D) EN KOLAY DERSTEN E) EN ZOR DERSTEN

8 Soruları çözerken, Çözemediğiniz sorularla moralinizi bozmayınız.
Sayısal sorularda mutlaka işlem yapın. Bütün seçenekleri okumadan doğru cevabı işaretlemeyin. “Uzun soru”, “zor soru” demek değildir.

9 SORU ÇÖZERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
SORU KÖKÜ PARAGRAF SORULARI OLUMSUZLAR PÜF NOKTASI KELİMELER EN DOĞRU CEVAP

10 VEYA SEÇENEKLERİ OKUMAYIN!
SORU KÖKÜNÜ ANLAMADAN METNİ VEYA SEÇENEKLERİ OKUMAYIN!

11 Bir soru : A, B, C pozitif tam sayılar olup A tek basamaklı bir sayıdır. A x B : 12 A x C : 20 B x C : 15 olduğuna göre A aşağıdakilerden hangisidir? A) B) 18 C) D) E) 10

12 BÜTÜN SEÇENEKLERİ MUTLAKA OKUYUN
Bu parçada asıl anlatılmak istenen düşünce aşağıdakilerden hangisidir? Bu parçadan çıkarılabilecek en kapsamlı yargı aşağıdakilerden hangisidir? ÖZELLİKLE SÖZEL SORULARDA BAZEN DOĞRU CEVAP DEĞİL EN DOĞRU CEVAP İSTENİR

13 BÜTÜN ŞIKLARI OKUMADAN CEVAP VERMEME

14 ALTI ÇİZİLİ,OLUMSUZ İFADELERE DİKKAT
ÖRNEK SORU KÖKÜ Tablodaki verilere dayanarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz? Bu parçada A. H. Tanpınar la ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir? Bu bileşik için …….bilgilerden hangilerinin doğruluğu kesin değildir?

15 Cevapları nasıl kodluyorsunuz?
Cevap kağıtlarında bilgileriniz kodlanarak geliyor ama yine kontrol etmek lazım. Kodlamayı gruplar halinde yapınız.

16 GRUPLAYARAK İŞARETLEME YAPIN!
Gruplayarak işaretlemek size; - Zaman kazandırır(6-12 dk) - Kaydırma ihtimalini azaltır - En önemlisi zihninizi dinlendirir GRUPLAYARAK İŞARETLEME YAPIN!

17 CEVAP KAĞIDINA İŞARETLEME ŞEKİLLERİ
1- A B C D E 2- A B C D E 3- A B C D E 4- A B C D E 5- A B C D E 6- A B C D E

18 SORU KİTAPÇIĞINA CEVAP ŞIKKININ İŞARETLENMESİ
I. Tek cins atomdan oluşurlar. II. Arıdırlar. III. Kimyasal yollarla daha basit maddelere ayrılabilirler. Yukarıdakilerden hangisi elementler için doğru, bileşikler için yanlıştır? Doğru cevap: Harfi daire içine alın. A) I ve II B) Yalnız I C) I ve III D) I II III E) Yalnız III Kesinlikle doğru olamayacak seçenek: Harf üzerine X işareti veya / koyun. A) I ve II B) Yalnız I C) I ve III D) I II III E) Yalnız III Değiştirilen cevap: Daha önceki cevabın çevresindeki dairenin içini doldurun, yeni harfi daire içine alın. A) I ve II B) Yalnız I C) I ve III D) I II III E) Yalnız III / / / / /

19 ? 17.Soru…Tekrar gözden geçirilecek soru: Sorunun sayısının yanına soru işareti koyun ?:İlk hamlede çözemedim, ama konuyu biliyorum. A) I ve II B) Yalnız I C) I ve III D) I II III E) Yalnız III ?? 18.Soru…Tekrar gözden geçirilecek soru: Sorunun sayısının yanına soru işaretleri koyun. ??: Zaman alıcı soru, ama herhalde çözerim. ??? 19.Soru…Tekrar gözden geçirilecek soru: Sorunun sayısının yanına ünlem işaretleri koyun. ???:Zor soru, herhalde çözemem. Bunu yaptığınız takdirde sınavın sonlarına doğru, artan vakitte önce ?’li soruları, sonra ??’li soruları, daha sonra da ???’li soruları çözmeye çalışınız.

20 KODLAMA SİSTEMİ GELİŞTİRİN
D (Doğru) K (Kesin değil) B (Boş) DİKKAT

21 SORU ÇÖZÜMÜNÜ BİTİRDİKTEN S O N R A …
CEVAP ANAHTARI KONTROLÜNÜ MUTLAKA YAPMALISINIZ


"TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları