Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU

2 ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ DOSYASI Öğrencinin kimlik, adres, iletişim vb. bilgilerinin yer aldığı ekrandır. Öğrencinin okuyacağı akademik program, bağlı olduğu not sistemi, bağlı olduğu öğretim planı bilgileri öğrenci dosyasında yer alır. Bunların dışında öğrencinin burs, kredi, ceza, askerlik ve borç bilgileri de öğrenci dosyası üzerinde yer alır. Ekran 2 bölümden oluşur: Öğrenci ve Öğrenci Geçmişi. Öğrenci Dosyasında, ÖSYM tarafından yerleşen öğrencilerin Bilgileri otomatik olarak sisteme aktarılır.

3 ÖĞRENCİ: Öğrenci bilgilerine; Ad-Soyad, Öğrenci No ya da TC No.sundan herhangi biri girilerek arama butonuna basılır. Sol bölümde Öğrenci Listesi altında öğrencinin adı soyadı görülür. Üzerine tıklandığında öğrencinin tüm bilgileri 2 bölüm halinde ekrana yansır. Ekranın tümünde yeni bir bilgi girişi yapılacaksa sol üst köşede yer alan YENİ butonuna basılır. Varolan bilgilerde değişiklik yapılacaksa DÜZENLE butonuna basılır. Bilgi girişinin tamamlanmasından sonra KAYDET butonuna basılarak işlem tamamlanır. Bilgi silme işlemi SİLME butonu ile gerçekleştirilir.

4 YATAY GEÇİŞLE Bölüm/Program bazında yerleşen öğrencilerin bilgileri Manuel olarak kayıt işlemi, İLK Kayıt işlemi yapılacak öğrenciyle ilgili işlem, Sol üst köşede yer alan Yeni iconuna tıklanır, Kimlik no alanına TC kimlik numarası yazılarak ARA (Büyütec) iconuna tıklanarak MERNİSTEN ilgili öğrenci Bilgilerinin gelmesi sağlanır ve KAYIT İŞLEMİ YAPILIR

5 Program bölümünde, program bilgilerinin giriş yapılır ve yanında yer alan Program EKLE/DÜZENLE butonuna basılarak işlem gerçekleşir Alanlarının eksiksiz biri şekilde girilerek Program Ekle/Düzenle iconuna tıklanarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Bu alanda Kayıtlanma şeklinde yer alan 1995 ve Sonrası Öğrenciler İçin Kayıtlanma Şekli Kredili sisteme göre kayıtlı öğrenci için kullanılan ifade; 2014 ve Sonrası Öğrenciler İçin Kayıtlanma Şekli ise AKTS sistemine göre kayıtlanan öğrenciler için seçimin yapılması gerekmektedir İlgili alanda yanlış bir işlem yapılması öğrencinin almış olduğu notlarına istinaden GANO hersaplamalarında yanlış olacaktır.

6 ÖĞRENCİ DOSYASINDA KULLANICI TANIMI ALANI DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLARDAN BİRİDİR.
Yeni kayıtlanan öğrenciye kullanıcı oluşturmak için; Kullanıcı Adı alanına Öğrenci Numarası yazılır ve ekranda görüldüğü şekli ile diğer bilgileri girilerek Kullanıcı oluşturma işlemi tamamlanmış olur. İlgili Öğrencinin Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası ve Şifresi ise; TC kimlik numarası olarak giriş yapacaktır.

7 ÖĞRENCİ GEÇMİŞİ:  Öğrenci Geçmişi sayfasından öğrencinin Tarihçe bilgilerine ulaşılır. Sol üst köşede yer alana KAYDET ve YENİLE butonları ile sayfada düzenleme yapılabilmektedir. Tarihçe bölümünde öğrencinin mevcut ve daha öncesinde kayıtlandığı Birim ve Program adlarına ait bilgileri yer alır. Yeni bir tarihçe bilgisi girmek ya da bilgilerde düzenleme yapılmak istendiğinde YENİ TARİHÇE butonu ile tarihçe bilgi girişi yapılarak, TARİHÇE EKLE/DÜZENLE butonuna basılır.

8 DİNAMİK ÖĞRENCİ ARAMA Ayrıntılı öğrenci araması yapılabilecek raporlama sayfasıdır. Ayrıntılı Öğrenci bölümünde kriterler arasından seçim yapılarak aranan öğrenciler listelenebilir.

9 Listelenecek Bilgiler bölümünde kritelere göre aranan öğrencilerin, hangi bilgilerinin listelenmesi için seçim yapılan sayfasıdır. Arama kriterleri ve listelenecek bilgi seçimi yapıldıktan sonra sol üst köşede yer alan GETİR butonuna basıldığında ekrana bilgiler yansır. Çıkan listenin kopyasının alınması istendiği durumlarda RAPORLA butonuna basılması gerekmektedir.

10 YÖNETİM KURULU KARARLARI
Üniversite yönetim kurulu kararlarının yer aldığı ekrandır. Birim, Tarih Aralığı, Karar No, Toplantı Sayısı kriterleri ile arama yapılabilir. Yapılan sorgu sonucunda ekranın sol bölümüne karar listesi listelenir. Kararın üzerine tıklandığında Kararın hangi birim için alındığı, Toplantı Tarihi, Toplantı Sayısı, açıklama bilgileri ekrana yansır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu yeni karar girişi için kullanılır. YENİ butonuna basıldıktan sonra ekranın sağ tarafında yer alan YENİ KARAR butonuna da basılır. Bu şekilde Kişi Ekle ve Karar Kaydet butonları da aktif hale gelir. Birim, Toplantı Tarihi, Toplantı Sayısı, Açıklama, Karar No bilgileri girilir ve KARAR KAYDET butonuna basılır. Sol üstte yer alan KAYDET butonuna da basıldığında yeni karar kaydedilmiş olur. SİL butonu ile seçilen kararı silme, DÜZENLE butonu ile girilen kararla ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır.

11

12 DANIŞMAN ATAMA Danışman atama ekranıdır. Bir öğrenciye atama yapılabileceği gibi toplu danışman atama işlemi yapılabilmektedir. ÖĞRENCİ LİSTESİ: Birçok kriterde arama yapmayı sağlayan ekrandır. Öncelikle danışma atanmak istenen birim/program seçimi yapılır. Sınıfı,kayıt yılı bilgileri girilir.Danışman atanmış evet/hayır seçimi yapılır. İstenen danışman seçimi ad soyad, TC Kimlik No bilgilerinden biri ve pozisyon seçimi yapılıp ara butonuna basılır. Tüm kriter seçimleri yapıldıktan sora arama butonuna basılınca ekrana girilen kriterlerdeki öğrencilerin listesi yansır. Listede Seç, Adı,Soyadı,Öğrenci No,Kayıt Yıl, Birim, Akademik Program, Danışman bilgileri yer alır. İstenirse bu öğrenci listesinin raporu excell formatında da alınabilir. Kayıt zamanlarında kontrol edilmesi gereken bir ekrandır. Danışman ataması yapılamamış öğrencilere kayıt öncesi mutlaka danışman atama işlemi yapılmalıdır.

13

14 DANIŞMAN ATA/KALDIR: Öğrenci listesi ekranında seçimi yapılan öğrencilere danışman atama ve kaldırma işleminin yapıldığı sayfadır. Sol üst köşede yer alan ATA VE KALDIR butonları ile işlem gerçekleştirilir. Atanacak Danışman bölümünde hoca bilgileri girilir. Program tipi girilerek ATA butonuna basılır. Bu şekilde atama işlemi gerçekleşmiş olur. Atanmış olan danışmanın kaldırılması işlemi, listeden seçilen çğrencinin üzerine yıklanarak KALDIR butonuna basılarak gerçekleştirilir.


"ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları