Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

2 Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1943 yılından bu yana Tarihteki süreci ve dokusu ile göz doldurmaktadır.

3 OKULUMUZUN TARİHÇESİ İlk sanat okulu 1943 yılında kırkayak semtindeki geniş bir dükkanda iki atölye olarak faaliyete geçmiştir. 1946 yılında şimdiki hizmet veren binasına taşınmıştır. 70 yıldır Mesleki ve Teknik Eğitim vermektedir. Bir çok projede Türkiye birinciliği almıştır.

4 Okulumuzdan kuş bakışı görüntü

5

6 OKULUMUZDAN GENEL BİR GÖRÜNÜM

7 Okulumuz öğrenci mevcutlari
SN OKUL ÖĞRENCİ SAYISI 1 Anadolu Teknik Lisesi 102 2 Anadolu Meslek Lisesi 303 3 Teknik Lise 286 4 Endüstri Meslek Lisesi 1538 5 Açık Lise Yüz Yüze Eğitim 410 6 Anadolu Meslek Program 656 3295 öğrenci 6 Tür okulda 14 Alanda eğitim öğretim görmektedir.

8 OKULUMUZ BÜNYESİNDEKİ ALANLAR
Açılış Tarihi Metal Teknolojisi 1943 Tekstil (İplik) Tek. 1985 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bilişim Teknolojileri 1988 Makine Teknolojisi Matbaa 1990 Elektrik – Elektronik Tek. 1964 Endüstriyel Otomasyon 2005 Motorlu Araçlar Tek. Sıhhi Tesisat Teknolojisi 2009 1969 Raylı Sistemler 2011 İnşaat Teknolojileri UMEM 2010

9 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA OKULUMUZDA UYGULANAN PROJELER
1994 yılında Endüstriyel okullar projesi Kapsamında, 2004yılında uygulanan MEGEP projesi ile, Atelye ve Laboratuvarlarımızdaki makine ve teçhizatlar yenilenmiştir. 2010 yılında uygulanan UMEM projesi ile TL ödenekle Atelye ve Laboratuvarlardaki makine ve teçhizatlar yenilenmiştir.

10 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında bulunan atölyeler Japon JİCA programı uygulanarak kurulmuştur. Atölyelerdeki Makine ve teçhizatlar Japonya’dan gelen teknik heyet desteğinde kurulmuştur. Bu CIM laboratuvarının taşınması söz konusu olduğunda yine proje sahibi teknik heyetin desteğine ihtiyaç duyulacaktır. Bahse konu CIM laboratuvarının taşınması söz konusu olduğunda makinalar yeniden montaj edilirken, performansını ve özelliklerini kaybetmesi olasıdır.

11 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI
CIM LABORATUVARI

12 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI
CIM LABORATUVARI

13 MAKİNA TEKNOLOJİLERİ ALANI
UMEM ( Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi kapsamında; CNC torna CNC freze CNC Dik işlem makinaları kurulmuştur. Söz konusu makinaların taşınması durumunda özelliklerini ve performanslarını kaybetmesi olasıdır.

14 MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
CNC LABORATUVARI

15 MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
CNC LABORATUVARI

16 MOTORLU ARARÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI
Motorlu araçlar teknolojisi alanı 1964 yılında eğitim – öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı projelerle makine ve teçhizatlar güncellenmiştir. Bu atölyelerin taşınması söz konusu olduğunda atölyede bulunan makine ve teçhizatların performansını ve özelliklerini kaybetmesi olasıdır.

17 A BLOK DERSLİK BİNASI AKILLI SINIF LABORATUVARI
Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Ulusal Ağ kapsamında eş zamanlı olarak sistemin bağlı olduğu 7 ildeki Endüstri Meslek Liseleri ve Yurtdışındaki proje ortağı Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte eğitim yapma imkanı bulunan AKILLI SINIF bulunmaktadır. Bu sınıfın taşınması veya nakil olması durumunda bir daha kullanılması mümkün değildir.

18 A BLOK AKILLI SINIF LABORATUVARI
Sayın Valimiz Süleyman KAMÇI’nın AKILLI SINIF Açılış törenine teşrifleri

19 SPOR SALONUNDA YAPILAN FAALİYETLER
Basketbol , Voleybol, Futsal, Masa Tenisi, Badminton Eğitsel Oyunlar Güreş ve jimnastik Hareketleri Tekvando-Karate Tiyatro ve Çeşitli gösteriler İlimizde yapılan Folklör yarışmaları için çalışmalar İlimizde ve ilçemizde bulunan okulların tamamına yakınının sportif ve kültürel faaliyetleri bu salonda gerçekleştirilmektedir. Söz konusu bu salonun yıkılması durumunda tüm okulların, faaliyetlerini gerçekleştirecek ortam bulunamayacaktır.

20

21 Sonuç olarak 1943 Yılında Gazi Şehrimizde eğitim öğretime başlayan,
Tarihi dokusuyla SİT ALANI olarak tescil edilen, 1943 yılından ve daha öncesinden dikilmiş yüzlerce asırlık ağaçları bulunan, 6 tür okul 14 alanda 3114 öğrenci, 179 öğretmen ve personeli bulunan, Milli Eğitim Bakanlığının Avrupa ile birlikte uyguladığı projelerle trilyonlarca liralık makine ve teçhizat yatırımları bulunan, Türkiye ve Gaziantep sanayisinin bel kemiğini oluşturan sayısızca teknik elemanları yetiştirerek sanayinin gelişmesine katkıda bulunan, Akademik kariyeri ile üniversitelerde kürsü sahibi olan bilim adamları yetiştiren,


"MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları