Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM VELİ TOPLANTISI VE OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULUNA HOŞGELDİNİZ

2 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Toplantı Gündemi: Açılış ve Yoklama Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı Okul müdürü Ali Hakan Yorgancılar’ın konuşması (Eğitim, öğretim ve yönetim faaliyetleri) Okul Aile Birliği Genel Kurulu (Okul Aile Birliği Kurullarının Seçimi) Velilerimizin konuşmaları Dilek ve temenniler Kapanış

3 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Okulumuz hayırsever işadamı PAKPEN Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet TUZA tarafından yaklaşık m2 alan içerisinde 24 derslik olarak yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır. Okulumuzda: Plastik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanları mevcut olup sanayiciden gelen talepler doğrultusunda yeni alanlar açılabilecektir. Sınıf ve idari bölümlerin donatımı bakanlığımız tarafından sağlanmıştır. Atölyeler bu yıl içerisinde inşa edilecektir.

4 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
OKULUMUZ, «EĞİTİMDE DEĞİŞİM, SANAYİDE GELİŞİM İÇİN ELELE VERMELİYİZ» anlayışıyla hareket eden: Pakpen Şirketler Grubu, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odasının desteklediği bir proje okuludur.

5 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
OKULUMUZDA, 1 Yönetici, 9 Öğretmen ve 2 Yardımcı Personel görev yapmakta, 118 kayıtlı öğrenci 5 şubede eğitim-öğretim görmektedir. (Öğretmeni olmayan dersimiz yoktur.) Öğrenci kantinimiz ihale edilmiş olup geçici yerinde hizmet vermeye başlamıştır. İlk haftalarda sıkıntı yaşanmakla birlikte Pakpen ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün destekleriyle servis meselesi halledildi, otobüs seferleri konusunda sonuç almaya çalışıyoruz.

6 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak; AMACIMIZ Türk Milli Eğitiminin genel, mesleki eğitimin özel amaçları doğrultusunda, bir yandan Konya sanayisi ile işbirliği içerisinde uygulayacağı programlarla sanayimize nitelikli iş gücü sağlamak, diğer yandan alanında başarılı olan ve yükseköğrenime devam etmeyi hedefleyen öğrencilerini yükseköğrenime hazırlamaktır.

7 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak; HEDEFİMİZ: Sanayicilerimizle en üst düzeyde işbirliği yaparak okulumuzu 5 yılda Konya’daki teknik ve endüstri meslek liseleri arasında en çok tercih edilen okul haline gelmektir. Okul, sanayi, veli işbirliği ve yapacağımız çalışmalarla bunu gerçekleştireceğimize inancım tamdır. Bu konuda en büyük yardımcımız siz değerli velilerimiz olacaktır.

8 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Sayın velilerimiz, Sizlerden tek istediğimiz hedeflediğimiz bu yolda bizimle (Okul ile) birlikte hareket etmeniz olacaktır. Şundan emin olunuz ki atacağımız her adım, yapacağımız her düzenleme, alacağımız her tedbir, her karar çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe ulaşması için olacaktır. Şundan da emin olunuz ki sizin çocuklarınız bizim evlatlarımızdır.

9 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Öncelikle şunu tespit edelim ki günümüzün çocuğu yani öğrencilerimiz çok farklı, bizler bunun bilincindeyiz. Onlar ne sizlerin, ne de bizlerin yetiştiği zamanın çocukları değil. Bunu da biliyoruz. Geldikleri öğretim kurumu, öğretim sistemi veya geldikleri çevre itibariyle olumsuz davranışlar sergileyebiliyorlar.

10 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Bütün öğrencilerde olmamakla birlikte bir kısım öğrencilerimizde gözlemlediğimiz olumsuz davranışları sıralayacak olursak: Okula devam etmemek veya okulda olduğu halde derslere girmemek, Okulun ortak kullanım alanlarını hor kullanmak hatta zarar vermek. Okulda nasıl hareket edileceğini bilmemek, arkadaşlarına ve öğretmenlere kaba ve saygısız davranmak. Kavga etmek, sigara içmek vb. gibi.

11 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Olumsuz davranışlar bir eğitim sorunu ve biz okul-veli iş birliği ile bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz. Okul yönetimi olarak olumsuz davranışlar karşısında hareket tarzımız; Önce öğrencilerimize rehberlik yaparız okulun kurallarını hatırlatırız, sonuç alamazsak veya olayın boyutuna göre velimizi okula davet ederiz,

12 MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Ya da Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinde davranışın karşılığı ne ise onu uygularız. Lütfen çocuklarımız için, onların geleceği için okulla birlikte hareket edelim ve okulun çağrılarına kulak verelim. Biz öğrencilerimizi önemsiyoruz ve onları seviyoruz. Onlardan tek istediğimiz hedeflerini ve hedeflerimizi gerçekleştirmek ve kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmamak için çalışmak, ama çok çalışmak. Toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederim.


"MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları