Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu."— Sunum transkripti:

1

2  Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu

3 Öğrenci ve veli anket sonuçlarına göre Hacı Rafet Gümüş Lisesinin öncelikli olarak Anadolu Lisesine dönüşümü ikinci bir alternatif olarak meslek lisesine dönüşümü istenmektedir. Arzulu İ.Ö.O ile ilgili yapılan çalışmalarda okulun Tarım Lisesi olarak değerlendirilmesi fikri ağırlık kazanmıştır.

4  Bu sonuçlar neticesinde Sayın Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Boral ile görüşmeler yapılmıştır.  Bu görüşmelerin neticesi geçen ay yapılan proje toplantısında bulunan katılımcılara aktarılmıştır.  İlgilendiğimiz projelerimizle ilgili içinde bulunduğumuz son durum aşağıda açıklanmıştır.

5 Bilindiği gibi 6/05/2010 tarih ve 2010/30 no’lu genelge hükmünce Genel Liselerin Anadolu Liselerine dönüştürülmesi veya mesleki ve teknik ortaöğretime devredilmesi çalışmaları 2013-2014 eğitim öğretim yılına hazır olacak şekilde tamamlanmış olacaktır.

6 Bu genelge kapsamında 6/02/2013 tarihinde okulumuzun fiziki şartlarını ve öğrenci potansiyelini incelemek üzere İl Eğitim denetmenlerimizden oluşan 3 kişilik bir heyet okulumuza gelmiştir. Genelge doğrultusunda genel liselerin fen, sosyal bilimler, Anadolu öğretmen ve güzel sanatlar ve spor liselerine dönüşümlerinin teklif edilmemesi durumu mevcuttur.

7 Anadolu Lisesine dönüşme şartlarına baktığımız da ise;  9 uncu sınıfa kayıt olacak en az 30 öğrenci,  Binada en az 8 dershane bulunması,  Okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 10.000 veya ilçeye bağlı çevre köyleri ile birlikte en az 20.000 olması gerekmektedir.

8 İl Eğitim Denetmenlerimizin görüşleri; okulumuzun fiziki şartlarının ve öğrenci potansiyelinin Anadolu Lisesi olması yönünde olumlu rapor verilebilecek durumda olmasıdır. Bütün bu şartlara bakıldığında ilçemiz de ikinci bir Anadolu Lisesinin açılması mümkün görülmektedir.

9 Okul dönüşümü ile ilgili projemiz kapsamında yapılan çeşitli görüşmelerde Hacı Rafet Gümüş Lisesinin dönüşümü ile ilgili olarak bir başka alternatifte okulumuzun Anadolu İmam Hatip Lisesi’ ne dönüşmesi fikridir. Netice de bu dönüşümlerle ilgili bakanlığa gidecek yazışmalar 31/01/2013 tarihli yazı ile 28.02.2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar sonuçlandırılmıştır.

10 Bir diğer projemiz olan Arzulu Köyü İ.Ö.O.’nun dönüşümü ile ilgili olarak ise şimdiye kadar yapılan çalışmalar neticesinde ki görüşler okulun Tarım Lisesi olması yönündeydi. Tarım Lisesi açılma şartlarına baktığımız da ise;

11 Tarım Teknik Lisesi/Tarım Meslek Lisesi/Tarım Anadolu Teknik Lisesi/Tarım Anadolu Meslek Lisesi programlarının açılabilmesi için;  En az 16 derslik,  Atölye ve laboratuvar,  En az 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası,  10 daireli lojman,

12  Okul ile birlikte açılması teklif edilen hayvan sağlığı alanı için; büyük ve küçükbaş hayvanların barınacağı açık ve kapalı padokslar; kanatlı hayvanlar için kümes, hayvan hastanesi,  Okul ile birlikte açılması teklif edilen tarım teknolojisi alanı için; tarım makineleri için atölye ve hangarlar, zirai uygulamaların yapılabileceği sulanabilir ve ekilebilir en az 100 dekar arazi bulunması,  Yerleşim biriminin merkez nüfusunun en az 5.000 veya bağlı çevre köyleri ile birlikte en az 10.000 olması, gerekmektedir.

13  Bu şartlar doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılması ve ilgili yönetmelik gereğince açılması düşünülen kurum için mahallen temin edilen binaya ait teknik inceleme raporu ve kat planlarının, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde belirtilen kurumlardan, ilgili olanların valiliğe, bunun dışında kalanların açılma tekliflerinin ise en geç mayıs ayı sonuna kadar Bakanlığa gönderilmesi gerekmektedir.

14 Bir diğer projemiz olan ‘ ’Cazibe Merkezi Okullar ’’ kapsamında ise şu an okullarımızda devam etmekte olan ‘’Okullar Hayat Olsun ‘’projesi ile beraber okullarımız günün her saatinde veli ve öğrencilerimiz için vakitlerini geçirebilecekleri, sosyal aktivitelerden yararlanabilecekleri duruma getirilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalarla ilgili fotoğraflardan örnekler verecek olursak;

15

16

17

18 Hasan Orhan İlk/Ortaokul faaliyetleri: 8. Sınıf öğrencilerine Askeri Liselerin tanıtımı gerçekleşmiş olup ve mart ayı içerisinde başlayacak olan SBS sınavı için ilimizdeki ve il dışında bulunan okullara tanıtım gezilerinin yapılması planlanmıştır.

19 Talatpaşa İlk/Ortaokul faaliyetleri: Okul öğrencileri ve mahalle öğrencileri arasında ders dışı futbol turnuvası düzenlenmiştir. Velilere okulunun imkanlarının tanıtılması amacıyla toplantı yapılmıştır. Belediye ile işbirliği halinde okul bahçesine spor aletlerinin konulması projesine başlanılmıştır.

20

21

22  Şehir Erdoğan Erişik İlk/Ortaokul’ nda şubat ayı içerisinde masa tenisi etkinliği başlamıştır.

23

24 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


" Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları