Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde."— Sunum transkripti:

1

2 TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde çevreye karşı duyarlı, sorunun yerine çözümün bi parçası olmayı; bu amaçla projeler üretmeyi ve ekip olarak çalışabilmeyi başarıyorlar.

3 55 ilde toplam 88 örgütlenme 20.500 gönüllü

4 MUTOG olarak bizim yürüttüğümüz 3 proje var; Çeçen Eğitime Destek Projesi Nesilden Nesile Psikotek

5 Çeçen Eğitime Destek Projesi ve Nesilden Nesile gönüllü olarak eğitim verdiğimiz projeler; Psikotek ise Taksim Şizofreni Dostları Derneği’ndeki şizofreni hastalarıyla yürütülen, çeşitli atölyelerin kurulduğu bir projedir.Beyaz Şapkalar isimli 4. projemiz de başlamak üzere.

6 Ataklar; gördüğümüz bir sorunun çözülmesi ya da soruna dikkat çekilmesi amacıyla yapılan en kısa bir gün en uzun bir hafta süren kısa süreli projelerdir.

7

8

9

10

11

12

13

14 Bizim atağımız ‘GENÇLİK HAKLARI İHLALİ’ temalıdır.

15 NEDEN GENÇLİK HAKLARI? Yürüttüğümüz projelerin hedef kitlesinin hep çevremizdekiler olduğunu farkettik ve gördük ki kendi yaş grubumuz için bir şey yapmıyoruz.Bu sebepten dolayı atak temasının ‘Gençlik Hakları İhlali’ olmasına karar verdik.

16 Maruz Kaldığımız Hak İhlalleri Nitelikli barınma Ücretsiz eğitim Engelli gençler için sosyal yaşam alanı (Eğitim, Sağlık, Ulaşım, Kültür Aktiviteleri vb...) Fırsat eşitsizliği Bilgilenme

17 Neden Atak Yapmayı Seçtik? Kısa vadede sesimizi en etkin şekilde duyurabilmek ve yerelin de bu konuya dikkatini çekebilmek için atak yapıyoruz ve ulusal atak yapmak istiyoruz çünkü Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan gençlerle çeşitlilik sağlamak istiyoruz.Ayrıca bu ulusaldan gelen katılımcılar ‘Gençlik Hakları’ konusunda edindikleri tecrübeleri kendi örgütlenmelerine de taşıyabileceklerdir.

18 Atağımızı daha fazla insana ulaşıp, etkilemek için Beşiktaş Meydanı’nda yapmayı planlıyoruz.

19 ATAK İÇERİĞİ Atak başlangıcında katılımcılara ‘Gençlik Hakları İhlali’ konusunda bilgilendirme yapılacaktır. İnsanların dikkatini çekmek için yazılan skeçleri oynama ; çizilen karikatürleri, resimleri sergileme; dilek ağacı, çadır, hazırlanan fanzinlerin dağıtılması atak esnasında yapılacak etkinliklerin bir kısmıdır. Ayrıca atağın ilk günü yerel halka, içeriği profesyoneller tarafından hazırlanan bir anket yapılacak, çıktıları atak içerisinde değerlendirilecektir.

20 İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER...


"TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları