Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ."— Sunum transkripti:

1 NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ

2 HASTA HAKLARI VE SAĞLIK ÇALIŞANI İLİŞKİLERİ

3 hasta hakları ile hekim hakları karşıt şeyler değildir
hasta hakları ile hekim hakları karşıt şeyler değildir. Hastalar ile hekimler bir birlerine rakip değillerdir. Biz hasım değiliz.

4 Hastalar sağlığına kavuşmak için çalışırlar
Hastalar sağlığına kavuşmak için çalışırlar. Bizler de onları sağlığına kavuşturmak için çalışıyoruz. Aslında amacımız aynıdır. Biz bir ekibin doğal elemanlarıyız

5 Hastalar ve hekimler bir bütünün parçalarıdır. Birbirlerini tamamlarlar. Hastalar bizsiz yapamazlar. Onlar olmasa biz olamayız. Dolayısıyla hastalarla ve sağlık çalışanları ayrı ve hele karşıt taraflar değillerdir.

6 Hasta hakları ile ilgili çalışmaların sağlık çalışanlarının aleyhine olacağını var saymak, bundan dolayı bunun karşısında olmak yanlış bir algılamanın sonucudur. Her ne kadar hekim ya da sağlık çalışanı olsak da, aynı zamanda hasta veya hasta yakınıyız

7 Bugün olmasa da, günün birinde bize de hasta veya hasta yakını rolü oynamak düşecektir. Bundan kaçamayız

8 Esasında bugünkü çabalarımız sadece onlar için, karşı taraftakiler için değil; bütün insanlar içindir. Biz de bu bütünün bir parçasıyız

9 amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil
amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Yani bu hasta hakları konusunda yapılan çalışmalarımızda amaç: hekimleri suçlamak, sağlık çalışanlarının işlerini zorlaştırmak değildir. Onlara soruşturmalar açmak, yargılamak değildir.

10 Amaç: hastalarımızın, hasta yakınlarımızın daha nitelikli, daha kaliteli, daha güzel bir sağlık hizmeti almalarına yol açmaktır. Buna zemin hazırlamaktır. Bunun için çaba sarf etmektir. Hasta memnuniyetini artırmaktır.

11 Amaç, bir takım sorunlar, hak ihlalleri, mağduriyetler ortaya çıktıktan sonra, olayları idari veya cezai hukuka intikal ettirmek değil; hiç bu sorunların ortaya çıkmaması için gerekli önlemleri almaktır. Hasta ve yakınlarının bizden aldıkları hizmetten memnun kalmalarıdır.


"NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları