Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI"— Sunum transkripti:

1 İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
Fatih KAYMAKÇI İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI

2

3 İTALYA DEVLETİNİN BAYRAĞI

4 DEVLETİN ADI: İtalya Cumhuriyeti BAŞŞEHRİ: Roma YÜZÖLÇÜMÜ: 301
DEVLETİN ADI: İtalya Cumhuriyeti  BAŞŞEHRİ: Roma  YÜZÖLÇÜMÜ: km2  NÜFUSU:   RESMİ DİLİ: İtalyanca  DİNİ: Hıristiyanlık  PARA BİRİMİ: Liret 

5 COĞRAFİ KONUMU

6 Avrupa’nın güneyinde Akdeniz’e uzanan çizme şeklindeki bir yarım adanın üzerinde kurulu olan bir devlet. Güneybatısındaki Sicilya ve batısındaki Sardinya Adaları ülke topraklarına dahildir. Kuzeybatısında Fransa, kuzeyinde İsviçre ve Avusturya, kuzey doğusunda Yugoslavya vardır. Alp Dağları kuzeyde tabii bir sınır teşkil eder.

7

8

9

10

11

12

13

14 İtalya’nın Beşeri Coğrafyası
İkinci Dünya Harbinden sonra, 1950’de başlayan büyük bir ekonomik gelişme ile başlıca sanayi ülkeleri arasına girdi yılından sonra ekonomisinde düşüşler görüldü. Bunun temelini % 7,6’lık bir işsizler ordusu ve % 21,2’lik enflasyon oranı meydana getiriyordu. İşgücünün % 48,6’sı sanayi kesiminde çalışmaktadır. Tarım: Çalışan nüfusun % 18’i tarımla uğraşır, topraklarının % 31’i işlenebilir nitelikte, % 17’si ise meralıktır. Başlıca tarım ürünleri şekerpancarı, buğday, pirinç, sebze, üzüm, ve zeytindir. Üretim alanının % 37’sini kaplayan Kuzey İtalya, toplam üretimin yarısını verir. Dağlarda yaşayanlar geçimlerini ormandan sağlar. Büyük vadilerde oturanlar, tahıl, üzüm, meyve yetiştirirler. Po Ovasındaki yüksek derece de mısır tarlaları ve dutluklar vardır.

15 İtalya Tarımının Özellikleri
 Tahıl tarım üretiminin %22’sini, ağaç yetiştiriciliği % 24’ünü teşkil eder. Sanayi bitkisi olarak tütün ve keten yetişir. İtalya’nın birçok yerlerinde toprak zayıf ve suyun az olmasına rağmen ekim sürekli yapılmaktadır. İtalya tarımda genel olarak buğday ve mısır yetiştirir. Avrupa’nın en büyük pirinç üreticisidir. Zeytinyağı üretiminde dünya birincisidir. Bütün bunlara rağmen besin maddesi bakımından İtalya kendi ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.

16 İtalya’da Hayvancılık
İtalya’da hayvancılık toprak genişliğine göre gelişmiş sayılır. Ülkede sığır, keçi, koyun beslenir. Dağların yüksek kesimlerinde sığır beslenir. Süt endüstrisi çok gelişmiştir. Dünyaca ünlü peynir elde edilir. Ülkenin hayvani protein ve yağ ihtiyacı karşılanır. Dağların alçak kesimlerinde nadasa bırakılan yerlerde koyun beslenir.

17

18

19

20

21

22 İtalyanın kentsel-kırsal nüfusu

23

24

25


"İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları