Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları."— Sunum transkripti:

1 T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

2 TEKNOLOJİ

3 TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji insanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

4 TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin etkin bir parçası olarak da tanımlanabilmektedir.

5 BÜRO OTOMASYONU Yöneticilerin, uzmanların, memurların ve sekreterlerin kısaca büro ortamında çalışan kişilerin bürolardaki faaliyetlerinin verimliliğini arttırmak amacı ile bilgi işlem sistemlerine bağlı iş istasyonlarını kullanmalarına “büro otomasyonu” denir.

6 BÜRO OTOMASYONU Gelişen teknolojik şartlardan etkilenen üst düzey yöneticilerin, ihtiyaç duydukları doküman ve bilgilere en kısa zamanda ve en kolay yoldan erişme arzuları, teknolojik faaliyetlerin bürolara girmesini zorunlu kılmıştır. Gerek iletişim gerekse bilgi teknolojilerinin her geçen yıl ikiye katlanarak büyümesi örgütlerin bu teknolojiden istifade etme ihtiyacını doğurmuş ve böylelikle “otomasyon” kavramı gündeme gelmiştir.

7 BÜRLARDA KULLANDIĞIMIZ BAŞLICA TEKNOLOJİK CİHAZLAR  Bilgisayarlar  Telefonlar  Yazıcılar  Tarayıcılar  Fotokopi Makineleri  Faks Makineleri  Evrak İmha Makineleri  Para Sayma Makineleri  Projeksiyon Cihazları

8 Bilgisayar ağlarının oluşturulma nedenlerinden biri, kişilerin bir yerden diğerine (hızlı ve güvenli bir şekilde) elektronik ortamda mektup gönderme ve haberleşme isteğidir. E-posta (e-mail, elektronik posta), bu amaçla kullanılan servislere verilen genel addır. E-posta, başlangıçta sadece düz yazı mesajlar göndermek amacıyla geliştirilmişken 1995'li yıllardan sonra geliştirilen tekniklerle e-posta içinde resim, ses, video, html dokümanları, çalışabilir program vb. kullanımı mümkün hâle gelmiştir. E-Posta (E-Mail)

9 E-posta adresleri genellikle web sitelerinin adresleri ile karıştırılmakta ve bu nedenle çeşitli iletişim problemleri çıkmaktadır bir web sayfasının adresi www.meb.gov.tr iken aynı sitenin e-posta adresi info@meb.gov.tr dir.www.meb.gov.trinfo@meb.gov.tr Bir e-posta adresinin yapısına bakacak olursak: Kullanıcı adı Kuruluşun adı domain adı Ülke Kodu İ N F O @ MEB. GOV. TR şeklindedir. E-Posta (E-Mail)

10 E-posta iki farklı yol ile kullanılabilir bunlardan ilki bilgisayarınıza kurulu bir program yardımı ile, ikincisi ise web tabanlı E-posta hizmeti veren web siteleri ile. Bu iki yöntemde de ara yüzler tamamıyla aynıdır. Size gönderilen postaların toplandığı bir Gelen Kutusu, gönderdiğiniz postaların arşivlendiği Gönderilenler Kutusu, sildiğiniz postaların bulunduğu bir Silinenler Kutusu ve yeni posta göndermeniz için bir buton mevcuttur. E-Posta (E-Mail) Kullanımı

11 E-Posta göndermek ve almak için öncelikle posta hizmeti aldığımız sağlayıcının giriş sayfasından Kullanıcı Adımız ve Şifremiz ile giriş yapmamız gerekmektedir. Örnek olarak G-Mail Kullanacağız. E-Posta (E-Mail) Kullanımı Kullanıcı Adı Şifre Giriş

12 Oturum aç düğmesine bastıktan sonra Web Mail ara yüzü açılacaktır. E-Posta (E-Mail) Kullanımı Gelen Postalarınız Burayı kullanarak size gelen e-postaları okuyabilir, gereksizleri silebilir yeni e posta gönderebilirsiniz.

13 E-Posta (E-Mail) Kullanımı Siz bir E-Posta göndermek istiyorsanız E-POSTA YAZ butonuna tıklayarak yeni ileti penceresinin açılmasını bekleyiniz.

14 E-Posta (E-Mail) Kullanımı Açılan pencerede (1)Alıcı kısmına postayı göndereceğiniz kişinin E-Mail adresini, (2)Konu kısmına postanızın konusunu ve (3)mesaj kısmına da mesajınızı yazarak Gönder butonuna basmanız yeterli olacaktır. 1 2 3

15 E-Posta (E-Mail) Kullanımı E-Postanızı göndermeden önce içeriğine bilgisayarınızda daha önceden kayıtlı herhangi bir nesneyi ( Resim, Belge, Ses vb.) Ataç yardımı ile ekleyebilirsiniz.

16 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler….. Teşekkürler…..


"T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları